reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

talia - ja podaje małemu Junior z Nestle o smaku waniliowych i z miodem, a od niedawno używam bananowe bebiko. K wypija dwie butle na dobę. Póżnym wieczorkiem oraz rano od razu po przebudzeniu woła radośnie mmmmmmnnnnnnniiiiiiiaaaaaaaaa

reklama
Witam:-) moja córcia tez pije jeszcze mleko i bardzo lubi ten moment jak tatus jej przyniesie a jak sie guzdra;-)to Jula woła mleko! mleko! Tatuś! hehehe

Asienka dzieki:-) Ja też chyba jutro jej zaproponuję i zdaje mi się że jej posmakuje

A jak jest u Was z samodzielnym jedzeniem, mam na mysi mamusie których pociechy nie garnął sie do jedzenia Moja Gabi to sama tylko rączkami je, a łyżeczka to niespecjalnie

Witam :) ja w końcu mam dzień wolnego :) D śpi wiec zaglądam bo obiad już skończony ...

co do kakao ja dawałam spróbować Dominikowi na krowim mleku ale nie specjalnie mu zasmakowało mam też takie syropy do mleka smakowe truskawka banan wanilia i też nie zbyt mu smakują chyba zdecydowanie bardziej lubi mleko proszkowe potrafi wypić 3 butle czasem i domaga się 4 ale ograniczam mu ile mogę bo on chce i po kolacji a wtedy wymiotuje już z przejedzenia :/

Talia u mnie D je bardzo chętnie sztućcami ale co mu ma spaść lub spadnie dopcha rączką ;) no ale wtedy zje zdecydowanie mniej bo dużo spada odchodzi od stołu skupia się na innych rzeczach

Ksawusiowi pozwalam coraz czesciej na samodzielne operowanie sztuccami. Jest on bardzo zadowolony z tego faktu. Karmi siebie, mamusie, tatusia, babcie i misiaki!
Jak tam u Was przebiega proces odpieluszkowania? My w ciagu dnia latamy bez pieluchy i zazwyczaj nie mamy mokrych niespodzianek . No coz zazwyczaj :p

co do jedzenia to Bartek ładnie sam je oczywiście nie wszystko zawsze ląduje w buzi :-D jednak rączkami też bardzo chętnie je:-D
natomiast jeśli chodzi o odpieluszkowanie to u nas jak narazie nie ma żadnych postępów Bartek sika gdzie popadanie oby tylko nie do nocniczka:-D;-)

Gabi już w omu bez pieluszki od 2 miesięcy chodzi ale jakiś 2 tygodnie jestem z niej dumna bo już woła i kupę i siku:-) Na dworze nie chce niestety na trawkę robić, niestety nie mamy towarzystwa do spacerowania żeby ktos jej zademontrował jak to się robi:-D
Przed nami jeszcze pozbycie sie pieluchy podczas spania. Na razie daję jej czas na dłuzsze utrwalenie sobie w dzień co i jak.

No i wdrażam posługiwanie się sztućcami, na razie przy tych gęstszych potrawach

reklama
z pieluchami u nas kiepsko woła jak już ma siku i kupkę w pieluszce ale na nocnik nie chce w ogóle usiąść tak samo próbowałam prowadzać go do toalety więc na razie odpuszczam i próbuję co jakiś czas choć będzie na pewno dużo gorzej niż z córą bo nie mam w domu chętnych do pomocy wszyscy wolą założyć pieluszkę niż go przebierać :/

Talia ja oduczyłam córę siusiać w nocy miesiąc później od oduczenia w dzień wyczytałam o takim sposobie jak to zrobić zajęło mi to 3 dni choć nie wiem może to przypadek szła spać 21:00 o 22:00 ją przebudzałam na nocnik (miałam w pokoju pod jej łóżkiem ) potem chyba o 0:00 i do rana do wstania już wytrzymywała ale jak po 3 dniach mi po tym przebudzeniu siusiu nie chciała zrobić po prostu jej nie przebudzałam a nocnik miała zawsze przy łóżeczku i sama w nocy jak chciała szła z niego skorzystać i potem szła dalej spać ale miała wtedy 2 latka więc ciut więcej :)

Do góry