reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Asienka, Tymek kąpie się w dużej wannie i my tam mamy matę antypoślizgową i dzięki niej raczej się nie ślizga, jak usiądzie. A jak łazi po wannie i się wygłupia, to czasem też mu się nóżka poślizgnie:tak:Ogólnie uważam, że taka mata to fajna sprawa.

Ja do niedawna myłam Tymciowi włosy takim płynem do kąpieli i szamponem w jednym, więc tak przy okazji kąpieli, nawet mu nie nalewałam dodatkowej porcji na włoski. Ale od kiedy nie kąpiemy się w takim płynie, kupiłam szampon Johnson's-a i zwątpiłam. Na razie myłam mu co drugi dzień, więc chyba przy tym zostanę. Może co 3 dni będę myła-pomyślę;-)Dzięki za odpowiedzi:-)

Miłego dnia

Witajcie w ciszy!
Pogoda przepiekna,a my niestety chorzy. Ksawka dopadlo zapalenie krtani, wiec niestety w domku siedzimy i z okienka podziwiamy rodzaca sie do zycia przyrode. Posadzilam juz kwiatki na balkonie, a pelargonie grzecznie siedza w doniczce i czekaja w kolejce :)
W ubieglym tygodniu posadzilm czesc warzywek. :)
A jak u Was przygotowania do swiat?
Ja narazie okna i kafelki mam pomyte. Boziu naliczylam, ze 18 okienek wczoraj wyszorowalam.

Hej ale pustki czyżby stycznióweczki się wykruszały i rezygnują z pisania.....???

My korzystamy z pogody , do południa ok godz na dworku potem K je obiadek i idzie spać na 3 godz i znowu na dworek oby już się na dobre ociepliło.

Asieńka zdrówka dla Małego,

Co do świąt, to w tamtym tyg myłam okna, i nie szaleje ze sprzątaniem przedświątecznym bo ja ciągle coś szoruje, przecieram układam, więc nie ma u mnie wielkiego sprzątania. Na święta jedziemy do babci mojego M do Sandomierza:) mam nadzieję że K wytrzyma drogę ok 4 godz.

Dobrej Nocki

hej dziewczyny
ja z Bartkiem też ciągle na dwórku jesteśmy korzystamy:-) uczę małego chodzenia za rączke bo ostatnio sie buntuje i nie chce tak chodzić woli sam ale wiadomo- ulica- wiec muszę mimo jego oporu go trzymać za tą rączke.i powiem wam widzę postępy:-)
a jak jest u was z sadzaniem maluchów na nocnik?bo Bartek nie bardzo to lubi jak na razie
Asienka buziole dla ksawka oby szybko mu przeszło
Bećka 4 h jazdy z maluchem to trochę wyzwanie ale napewno bedzie ok;-)
A mój bartek przeziębiony zasmarkany ale to nic poważnego na szczęście ale mieliśmy iść dziś na szczepienie to pójdę po śwętach

Hej z rzadka jestem bo na dworze urzędujemy a jak ie to w domu nadganiam zaległosci.
dziś de kupic wyposażenie do piaskownicy bo gabi wiecznie na sępa jest;-)
bećka daj znać jak daliscie rade w drodze:-) My na weekend mjowy wybieramy sie do Poznania a to chyba wiecej jak 6 H drogi. Gabi nie będzie zachwycona ale ja już chce gdzieś się ruszyc a nie tylko do rodziców.
Aguska u nas nocnik codziennie rano jest w użyciu i trzeba Gabi zabawiać zeby na ni m posiedziała dłuzej. Ona uwielbia latać bez pieluchu a jak uda jej się zrobic siku gdzieś to mówi "si". w nocniku 90% razy coś zostawi:-) Ale do odpieluchowana jeszce kawał drogi...
Gabi na poczatku miała buncik na wszelkie próby okiełznania a teraz zrobiła się grzeczniejsza pilnuje się bardziej nas na spacerze czy w galerii.

My też kąpiemy z matą antypoślizgowa!

reklama
Ja ostatnio juz tak chwaliłam Gab ze taka grzeczna a tu od wczoraj coś w nią wstąpiło Na placu istny diabełek, uzurpuje sobie prawo do pewnych elementów placu i drze się jak jakieś dziecko chce z nich korzystać, nawet się wygina i kładzie na ziemi
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
masakra

Niech was cieszą kolorowe pisanki

i wielkanocne baranki.
Niech się w śmigus dyngus woda na was leje
a wielkanocny zajączek,
niech wam radość przyniesie i nadzieję.

Do góry