reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Maksiu przesypia całą noc. Kładziemy się spać około 21 -22, i śpi do 6 rano. Dzisiaj nawet dłużej, bo jeszcze nie wstał.
Do 2 miesiąca życia budził się 1 raz w nocy o drugiej na cycusia.

reklama
mi Amela może 2-3 nocki przespała od urodzenia całe
jak była malusia to budział sie co 2-3 godz na cycucha, potem tak z 4 razy już tylko a teraz to różie, czasem budzi sie tylko raz, czasem 2 - a jak zeby ida albokatar bedzczy to co chwilke :_D
ale ja kłade ją spac około 19.00 i śpi mi do 6.30 , 7.00 rano :-) i jak położe ją pózniej tez tak wstaje wiec nie ma sensu zebym pózniej ją kładła - musze mieć też czas dla siebie przeciez :-)

Witam

U nas podobnie jak u Amelki Tysiolka z tym ze Z nie przespała zadnej nocki.

No i Z przestawiła się na jedną dzremkę . Od 13-14 ma godzinną drzemkę i wtedy do 20 wytrzymuje i śpi do od 20.00 do 7.30

Hej kobietki. Wyrwałam sięz domu bez faceta i w końcu mogę poszperać po necie. Co u Was tak ogólnie?? Jak dzieciaczki? U mnie stara bida. Mały ostatnio chorował ale już jest ok. Jak mi się uda to wstawie jakie zdjęcia.

Hej kobitki
U mnie nie za dobrze:-( J wymiotuje od rana (juz 3 razy), płacze, jest zamulona i ciągle spi nie wiem co jej jest? nie wiem co jej podac, no i co do jedzenka zeby nie opciążyć żołądka?

Edyta, to nieciekawie. Ja bym na Twoim miejscu pojechała z Małą do lekarza. Podobno jak dziecko jest chore, ale ruchliwe, to jest ok, ale jak jest senne i mało kontaktowe, wtedy jest powód do niepokoju. Powiedziała to moja kumpela lekarka, więc jej wierzę:tak:
Podawaj Małej dużo wody-to najważniejsze, żeby się nie odwodniła, a do jedzonka np.suchą bułkę.
I skontaktuj się z lekarzem, bo takie Małe dzieciaczki szybko mogą się odwodnić, a to niebezpieczne.

I do poczytania: http://www.rodzice.pl/male-dziecko/zdrowie/Mamusiu-niedobrze-mi.html
http://ebobas.pl/artykuly/czytaj/56/zdrowie/wymioty

Ostatnia edycja:
Witajcie!
Słomiana wdówka pakuje swojego mężolka na szkolenie. Ksawcio do czwartku będzie głową naszej rodzinki, ale jaja.....:-D
Edyta - Jak się nie polepszy, to Ty kobieto pędz do lekarza, bo różnie to może być! Duzo zdróweczka dla Julci!!!:-)

dałam malej, probiotyki i granulki które lekarka mi przepisała i jest juz dobrze:-), mam ją jeszcze opserwować. Podejzewa rota wirusa .
Dziekuje za doradzenie.

Cześć!
Wszystkim mamom których dzieci smacznie śpia w nocy bez pobudek zazdroszcz, u nas to się zdarza ale nie często.

Gabi zakatarzona na całego:no: Dziś osłuchała ja lekarka bo iało być szczepienie ale mimo tego wszystko ok w płucach to szczepienia nie było. Czekamy też czy nie pokaże się rumień:szok: OBY NIE

reklama
Do góry