reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

hej, u nas też cały dzień pada i wkońcu jest czym oddychać. Jesteśmy właśnie u teściów więc tylko na chwilkę wpadłam.
patrysia* sto latek dla Alanka :) Niech rośnie, rośnie i rośnie

Tysiolek, jak Amelka teraz się czuje?

Gosia_k23
, zdrówka dla całej rodzinki

reklama
Hej dziewczyny Amelka ma się chyba lepiej - ma ogólnie cały czas temp koło 38-39 stopni i zbijam jak jest koło 39 Nurofenem, kupy ida co chwila, dzisiaj od razna było juz 9 ! byłam z Amelką u lekarza doraźnego osłuchowo jest wszystko gitarka, gardełko czyste, zapisała nam jakiś probiotyk, Smekte i wit C i Nurofen na zbijanie temp.
Kurcze nie wiem co jest - ale synek 8 miesieczny mojej siory ma to samo - oni sie widzą codziennie (Amelka i Antek) a siora wczesniej był w szpitalu wiec moze jakies badziewie przytargała bo i ja i siorka troszkę na kibel chodziłysmy :-(
Amelk asmutna, bez życia , siedzi jak taka betka biedna :-( dobrze ze chociaż jako taki apetyt ma bo zjadła cały słój 200 gram obiadku i wypiła butle mleka plus soczka jej wpycham zeby się nie odwodniła bideulka :-( matko boje sie o nią - a o nocce już nie wspominam bo chodze jak zombi :-(

Kaja
dziękuje za linka - kurcze zebym miała jakiś dostep do apteki z hemopatią a tu dupa musze zamawiac i czekac i się okazało ze nawet w dwóch hurtowniach tego nie mają !

Hej dziewczyny Amelka ma się chyba lepiej - ma ogólnie cały czas temp koło 38-39 stopni i zbijam jak jest koło 39 Nurofenem, kupy ida co chwila, dzisiaj od razna było juz 9 ! byłam z Amelką u lekarza doraźnego osłuchowo jest wszystko gitarka, gardełko czyste, zapisała nam jakiś probiotyk, Smekte i wit C i Nurofen na zbijanie temp.
Kurcze nie wiem co jest - ale synek 8 miesieczny mojej siory ma to samo - oni sie widzą codziennie (Amelka i Antek) a siora wczesniej był w szpitalu wiec moze jakies badziewie przytargała bo i ja i siorka troszkę na kibel chodziłysmy :-(
Amelk asmutna, bez życia , siedzi jak taka betka biedna :-( dobrze ze chociaż jako taki apetyt ma bo zjadła cały słój 200 gram obiadku i wypiła butle mleka plus soczka jej wpycham zeby się nie odwodniła bideulka :-( matko boje sie o nią - a o nocce już nie wspominam bo chodze jak zombi :-(

Kaja
dziękuje za linka - kurcze zebym miała jakiś dostep do apteki z hemopatią a tu dupa musze zamawiac i czekac i się okazało ze nawet w dwóch hurtowniach tego nie mają !

Tysiołek - po pierwsze życzę zdrówka dla Amelki. Po drugie jeśli ma rozwolnienie / biegunki nie powinna dostawać soków. Tylko woda.

kurze Czechow wiem z tym tylko problem ze nie chce mi pić wody :-( leje jej 20 ml soczku (nektar) i dolewam z 90 ml wody i wtedy ma lekki posmak soku i to wciaga a sama woda bleee :-(

kurze Czechow wiem z tym tylko problem ze nie chce mi pić wody :-( leje jej 20 ml soczku (nektar) i dolewam z 90 ml wody i wtedy ma lekki posmak soku i to wciaga a sama woda bleee :-(

Rozumiem :-). W sumie z dwojga złego to twoje wyjście jest lepsze. Tylko że soki podrażniają żołądek do tego są kwaskowe co też nie wpływa najlepiej na żołądek no i konsekwencji może mieć odparzoną pupę.

Tysiolek w aptece mozna kupic cos co sie zowie Hipp Ors 200.To jest hmmmm..preparat nawadniajacy i uzupelniajacy elktrolity w formie kleiku marchwiowo-ryzowego. Mozna tez kupic Humana elektrolit o smaku koperkowym( inne elektrolity sa obrzydliwe w smaku nawet dla doroslego a co dopiero dla maluszka takiego),jest tez bananowy ale to chyba jesli dobrze pamietam dla dzieci powyzej roku-na 100% nie jestem jednak pewna.Ten koperkowy jest na pewno dla niemowlat.Czechow ma racje,ze jednak soki przy biegunce to tak nie bardzo-oczywiscie jesli nie masz innego wyjscia to lepsze to niz nic.
Trzymam kciuki,zeby Amelce jak najszybciej minelo.

Edit: kurde nie wiem tylko czy w Polsce to na recepte???Ups....

Tysiolek... a mała nie ma gorączki trzydniowej tzw. 3dniówki? Agatka to własnie przeszła... Lekarka nam powiedziała, ze najczesciej dzieci ok 6 miesiecy to przechodza. Kupki są spowodowane gorączką. U nas było podobnie, to reakcja organizmu. PAulince swego czasu kupowała orsalit - elektrolity. Wiem, jak sie meczycie, duzo sił zycze!

Czechow, agbar. Asiowo dzięki za info co do tych elektrolitów - popytam jutro w aptece u mnie. staram się tez dawac jej mietki do popicia niby dobrze na żołądek robi :-)

ASIOWO niby babka mówiła ze 3 dniówka wiaże się z wysypką - bo tez o tym myslałam - a mała póki co nie ma żadnej wysypki .

Póki co śpi juz 2 godzinki - dałam jej Nurofen i mam nadzieje ze troszkę pośpi - żal mi jej naprawde - wiemy jak się czuje kazdy z wysoką goraczka, do tego rozwolnienie, i zabki - matko jak te dzieci sie nacierpią - już chyba wiem dlaczego z dzieciństwa się nic nie pamięta - były by to kiepskie wspomnienia :-( fajnie ze dzisiaj taka chłodniejsza pogoda - przynajmiej Amela odsapnie od upałów. i nie wiem tez jak ją ubrac związku ztemperaturą? czy cieplej zeby się wypociła, czy normalnie w krótkie body i ewentualnie nakryć pieluchą?

przepraszam ze nikomu nie odpisuje, na posty i ze jestem monotematyczna ale..to moje pierwsze dziecko i pierwsza choroba i przezywam to naprawde kiepsko.

wśrode chcieliśmy jechac nad morze mam nadzieje ze wydobrzeje do tego czasu !

Witam

Sorki ale nie mam weny, nie chce mi się pisać chce mi się spać.

Patrysia najlepszego dla półroczniaka

Tysiolek ja Ciebie rozumiem, że tak to przeżywasz, i trzymaj się kobieto i zdrówka dla Amelki. A oc do 3 dniówki to chyba dopiero po trzech dniach jest wysypka ale pewna nie jestem.

dobrej nocki

reklama
Witam wieczorkiem,
u mnie też chłodniej ale za to zaczęło się ząbkowanie na maxa i te 2 dni to jak wojna:no: Mały wpada w straszne napady płaczu i za bardzo nie pomaga mu ani żelik na dziąsełka ani paracetamol, nie chce jeść a potem płacze bo jest głodny ale zaraz wszystko odpycha, masakra, miałam nadzieję że to jakoś łagodniej przejdzie, na razie pękło dziąsełko przy prawej, dolnej jedynce i ząbka już widać ale nie wyszedł całkiem, ile taki ząbek może wychodzić?
Kurcze jak sobie przypomnę co pisała morka:baffled: i tak będziemy walczyć z każdym ząbkiem to niezła masakra nas czeka:-(
Tysiołek współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla Amelci.

Wszystkim półroczniakom z okazji miesięcznic wielka buźka i wszystkiego NAJ

Co do usypiania w ciągu dnia to ja też nie usypiam, mały śpi na spacerach albo sam odlatuje jak się zmęczy zabawą, czasem jak marudzi to go na tarasie chwile w wózku pokołyszę. W ciągu dnia jak nie jest na długim spacerze to śpi max 2 razy po 20-30 minut ale w nocy mam spokój :blink:

Do góry