reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam dopiero wieczorkiem bo cały dzień siedzimy u teściów u nich jest 22 st a u mnie na górze 31:wściekła/y: i dziś przenieśliśmy się na nockę do nich, mam nadzieję, że K dobrze prześpi bo też się budzi parę razy na picie. I w dodatku jak to na wiosce czasami bywa jest niskie ciśnienie wody i u mnie na górze nie ma ani kropli a na dole jest zimna więc grzeje i w misce się pluskam:angry:, na szczęście jest rano więc prysznic zaraz po przebudzeniu.

Ja lubię lato ale, ale nie takie upalne:no:.
Co do ubierania to ja też zakładam body na ramiączka i przykrywam nóżki pieluszką tetr.

Tysiolek się nie martw;-), pisałaś wcześniej ,że Amelcia ostro się ślini może te kupki i temp przez zbliżające się zębolki.

Dobrej Nocki Kobietki

reklama
Witam, przypomnieć się tylko chciałam :-)
Ostatnio zalatana mocno jestem, a w te upały to też przy komputerze się siedzieć nie chce. Ja już ledwo zipię a Synek biedny cały w potówkach :-(, jak jutro nie będzie obiecanego ochłodzenia to chyba się na Antarktydę przeniosę. Lubię lato, ale takie do 25 stopni.

Dziś pierwszą zupkę własnej roboty podalam. Namęczyłam się z gotowaniem, temperatura w kuchni przekroczyła mi stam alarmowy, a Synek uznał, że matka jakieś śmieszne cosik mu podaje co się nie do jedzenia tylko do prychania używa. Oprychał mnie całą, dobrze, że sam golusieńki był, to go można było umyć łatwo :-D I cała zupka w lodówce czeka na ponowną próbe jutro.

Witam ponownie :-D

Wyszedł mi post pod postem, ale wczoraj byłam ostatnia a dziś pierwsza.

Mam w domku 24 stopnie i normalnie marznę, i jest to bardzo przyjemne :-)
W nocy popadało i się ochłodziło. Powietrze jest super, takie rześkie i przyjemne. A ja się tylko wpadłam przywitać i zaraz się zbieram do rodziców.

Witam niedzielnie

Maaatko co tu takie puchy?

Dziecie me chyba przerabia skok :tak: Zrobil sie super mobilny. Przedwczoraj zagapilam sie i juz mamlal mojego papcia :baffled:, wczoraj dostaly sie w lapki moje ponczochy :baffled: ktore zdjelam po spacerze :baffled: Chyba przyciagaja i pociagaja go zapachy moich stop jednym slowem :nerd:

No i zaczal sie fajnie turlac z brzuszka na plecki i z powrotem i... uslyszalam wczoraj mama :-) Podobnie jak u Klary - przy placzu ;-) Wiem, wiem - jeszcze nieswiadomie.
Jeszcze umie ba i dia albo da - wiec baba i dada juz moze niedlugo ;-)
A tata jeszcze nie hahahahahaa

Minusy: koszmarne zasypianie. Wczoraj po poludniu usypialam go 1,5 godziny, spal 30 minut, a wieczorem malz siedzial przy nim godzine, w koncu pomyslalam, ze juz sie nie oplaca robic drzemki, wiec wzielam, nakarmilam, wykapalam i po kolejnej 1,5 godzinie usnal o 20.40

Dzis cos widze zapowiada sie powtorka z rozrywki :nerd::wściekła/y:

Co do pogody to nareszcie troche chlodniej, chociaz dzisiaj akurat mogl byc gorac, to bysmy znowu pojechali na plaze, a tak to za zimno :angry:

Tysiolek - mam nadzieje, ze juz lepiej dzisiaj i zycze szybkiego wyjscia zabkow

juna - sprobuj moze wymieszac Twoja produkcje pol na pol z kupnym sloiczkiem na dobry poczatek

Moje dziecie dla odmiany obrazilo sie na obiadki odkad wprowadzilam miesko. Zastanawiam sie, czy to wina mieska, czy tego ze czesciej zagoscily ostatnio deserki i owocki... Czesto ledwie pol porcji zje. Poza tym apetyt w normie.
Musze nastepnym razem zrobic ukochana marchewke z ziemniaczkiem i zobaczyc.

Witam,
pomimo, że na dworze już koło 20 st, to u mnie w mieszkaniu 28 (było 32) - i wszystko pootwierane:szok:
co do usypiania w dzień - to ja nie usypiam. Jak się zmęczy i chce spać, to robi się marudny- przytulam go wtedy do mojego cyca- minuta i już śpi.
A wieczorem, zasypia jeszcze w czasie jedzenia. Butle kończy z zamkniętymi oczami:tak: Fakt, ostatni miesiąc- to dał mi popalić w nocy, ale narazie jest juz ok.:tak:

Tysiolek - mi lekarka mówiła, że biegunki mogą wystąpić po szczepieniu na rotawirusa. Mam nadzieje, że juz jest ok.

Tysiolek - jak wiesz ja mam stosunek do szczepien wiadomy. Przykro mi, ze Amelcia się męczy. Oby szybciutkoprzeszło.
Jeśli biegunki mają związek z ząbkowaniem to trzeba podać Rheum Boiron Rheum officinale 30CH 4 gramy | HOMEOPATIA | Boiron Leki jednoskładnikowe | Potencja 30CH | R | Apteka Internetowa Aqua Vitae - apteka internetowa | homeopatia | kosmetyki naturalne | lekarstwa | boiron | vichy - tak mi zapisał moj lekarz ale nie musiałam podawać więc doświadczenia nie mam. Natomiast marudzenie, gorączka - chamonille jak pisałam wczesniej. Czy u ciebie to po szczepieniu, czy ząbki czy upał to ja już nie wiem.
Dziś duża zmiana pogody - u nas tylko 21 stopni i pada deszcz. Jest też czym oddychać wreszcie.
Miłej niedzieli!

Znalazlam super parodie teledysku Lady Gaga Telephone :-)
[video=dailymotion;xcp464]http://www.dailymotion.com/video/xcp464_lady-gaga-beyonce-telephone-parody_shortfilms[/video]
Jak ktos widzial oryginal to wie o co chodzi :tak:
Ja plakalam ze smiechu

Tysiolek jak na ząbki to coś wysoka ta temperatura by była .... dużo zdrówka dla Amelki

u nas jak na złość znowu jelitówka !!! ja się wykończę normalnie wczoraj cały dzień wc nawiedzałam potem wzięło na nowo R i do tego wczoraj wróciła Emilka z wakacji i dziś ona ma biegunkę mam tylko nadzieje że to jakaś lekka wersja bo ja dziś lepiej się czuję
i tak się zastanawiam czy drugi raz można to samo złapać bo każdego po kolei wcześniej łapało ja właściwie wtedy jako pierwsza z R złapałam ....a teraz jakby zatoczyło kółko i na nowo po kolei łapiemy

za to pogoda dziś super przynajmniej się nie kleję z gorącą ...

Ostatnia edycja:
WITAM:-)

DZISIAJ KOŃCZYMY 6 MIESIĘCY!:-D
Tysiolek jak na ząbki to wysoka ta temperatura może faktycznie to przez szczepienie dużo zdrówka dla Amelki

u nas jak na złość znowu jelitówka !!! ja się wykończę normalnie wczoraj cały dzień wc nawiedzałam potem wzięło na nowo R i do tego wczoraj wróciła Emilka z wakacji i dziś ona ma biegunkę mam tylko nadzieje że to jakaś lekka wersja bo ja dziś lepiej się czuję
i tak się zastanawiam czy drugi raz można to samo złapać bo każdego po kolei wcześniej łapało ja właściwie wtedy jako pierwsza z R złapałam ....a teraz jakby zatoczyło kółko i na nowo po kolei łapiemy

za to pogoda dziś super przynajmniej się nie kleję z gorącą ...
hmm no dziwne ze co chorzy i teraz znowu:sorry2:zdrówka i sił bo przy tym gównie trzeba go duuużo:sorry2:

Witam,
pomimo, że na dworze już koło 20 st, to u mnie w mieszkaniu 28 (było 32) - i wszystko pootwierane:szok:
co do usypiania w dzień - to ja nie usypiam. Jak się zmęczy i chce spać, to robi się marudny- przytulam go wtedy do mojego cyca- minuta i już śpi.
A wieczorem, zasypia jeszcze w czasie jedzenia. Butle kończy z zamkniętymi oczami:tak: Fakt, ostatni miesiąc- to dał mi popalić w nocy, ale narazie jest juz ok.:tak:

Tysiolek - mi lekarka mówiła, że biegunki mogą wystąpić po szczepieniu na rotawirusa. Mam nadzieje, że juz jest ok.
ja też nie jak zaśnie o zaśnie z tym ze jak widze ze jest pora a marudne to wezme do cycusia lub włoże do łóżeczka+ taka zabawka z różnościami co gra lub grzechotki(bo tak lubi się tym zająć w tym momencie)...to pobawi się a w między czasie zasypia:tak:takie moje małe triczki aby się nie męczył przy zasypianiu...;-)

A u mnie własnie trochę popadało. nie za duzo....:-( ale chociaz troszkę zmieniło się powietrze:tak:
co do spania, nie chce się za wcześnie chwalic, zeby nie zapeszyć;-)ale moje dziecko śpi grzecznie juz trzecią noc. Wcześniej cały miesiąc tez miałam takie pobudki co pół godziny.
Acha, śpi w samym pampersie, przykryty tylko pieluszką:-)
chyba jedyna zaleta upałów- ubranek tyle się nie brudzi - non stop na golasa:-)
u mnie tak samo na golaska tyle co ma tego pampersa a w nocy niekiedy tak spocony że nie przykrywam nawet tetrówką i wtedy lepiej śpi:tak:jednym słowem nie lubi być z grzany musi mieć luz:tak:

TYSIOLEK zdrówka dla Amelci!

reklama
Do góry