reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam:)

Młoda sobie leży i gada, tatuś obok smacznie śpi, bo dla mężczyzny to jeszcze środek nocy przecie.

Wczoraj jakoś nie miałam kiedy do kompa siąść. Ale za to udało mi się skłonić pana męża do wyjścia z nami na spacerek. A potem do powieszenia brakującej szafki w kuchni. A potem to musiałam się młodą zajmować, bo domagała się uwagi. Od przedwczoraj znów obraziła się na mleczko modyfikowane, chociaż początkowo jej ta mieszanka smakowała. No nic, nie będę płakać, mam nadzieję, że cycuś wystarczy.
...
(niecałą godzinę później)
Wyszłam na chwilę do kibelka, a młoda z idealnym wyczuciem dała taki koncert, że tatusia na równe nogi poderwała. Głodna była. No więc musiałam nakarmić, ponosić, przewinąć i pora na zabawę, więc zmykam na razie...

A chciałam tylko jeszcze powiedzieć, że wczoraj świętowaliśmy 5 miesięcy. :) Jak ten czas leci!

Miłego dnia.

reklama
Pasi dobra jesteś :-D

po czopku temp ok w nocy ok i nawet nie obudziła się na cycunia jednym słowem przespana noc:szok: teraz rano ok cycuś zaliczony i dalej lulcia i nie wiem co robić ehhh w środę mamy szczepienie i chyba poczekam nie nie wiem,kurcze cieżko być mamuśka:-(

witam

Nadineczka,ja bym jednak pokazała mała pediatrze.Moze nic wielkiego sie nie dzieje,a ty bedziesz spokojniejsza:tak:Po co masz w weeken szukac lekarza gdyby sie cos działo:tak:

Wczoraj mnie tak wqrwiła szwagierka ,ze miałam ja ochote udusic:tak:
dzwonie do niej czy jedzie do tesciowej,a ta ze nie bo Laura sie jej rozchorowała ,ma wysoką goraczke i wymotuje,no to ja mówie ze pojade z dzieciakami,a ta no to jedz:tak:
i co?pojechała z małą do lekarza i jak wracała to przyjechała do mamusi:wściekła/y:no nic tylko łeb ukrecic:wściekła/y:wiedziała,ze tam jestem z Oliwierem i ***** ja to obeszło,jak mi mały załapie jakiegos wirusa to jej kudły powyrywam,nosz kurde bez wyobrazni jest,przeciez wie ze on jest po ciezkiej operacj serca i kazda infekcja dla niego to duze niebezpieczenstwo:wściekła/y:ale jak jej Laura była taka malutka .to jak Oskar kichnął to nie kazała mu sie zblizac i obrazona .FRANCA.

co wy dajecie tym dzieciom że tak ładnie śpią? choć nie mogę narzekać wczoraj o 19 Jaś spał już na noc, a polecialam na zakupy:D bezstresowe, że tata nie da rady czy coś, albo że się śpieszyć muszę:D i jak zwykle wszystko co przytaszczyłam to dla Jasia:D matki są zboczone jednak:sorry2:
kiedyś chciałam mu zrobić kaszki na noc i zdębiałam miarki nie bylo to nestle i nie wiedzialam ile wsypać jak zrobiłam to przez smoczek nie szło to jak z miseczki?taka zagwozdka na dzisiaj:D

E: do FRANCY...franco wredna za narażanie naszego bohatera małego oficjalnie wysylam ci ekspresem mega szychę z amełykanskiej sekwoji w dooopę o ile je mają:D obyś poczula!!!!

Ostatnia edycja:
Witam się z mega dołem, cały czas myślę że w poniedziałek do pracy i ryczę po kątach jak nikt nie widzi, rzadko do Was zaglądam bo chcę każdą minutę która mi została poświęcić Mikołajowi, a on jest taki kochany, grzeczny i teraz ma chyba najfajniejszy okres w życiu, każde przytulenie, pogłaskanie odwzajemnia rozbrajającym uśmiechem. No cóż nie ja pierwsza i nie ostatnia z takim problemem, trzeba żyć dalej.

Sylwia, szycha szwagierce, moja szwagierka też ostatnio odwaliła taki numer, zaprosiła nas na grila, mój M dzwoni do niej ona nie odbiera, dzwoni do jej męża i pyta dlaczego Kaśka nie odbiera, a on na to że Kaśka ma zapalenie gardła i nie mówi, a ich starszy syn ma zapalenie oskrzeli, no tak się wkurzyłam , gdyby M nie zadzwonił to nawet nie dała by znać że wszyscy są chorzy i jeszcze wysłała sms-a do znajomych którzy też mieli być i mają dwoje małych dzieci że my się migamy i nie chcemy przyjechać, normalnie brak słów, a to dorosła i wydawało by się odpowiedzialna kobieta, tym bardziej że sama ma problemy z 3 latkiem który ciągle choruje.

Życzę miłego dnia.

DZIEŃ DOBRY:-)
witam

Nadineczka,ja bym jednak pokazała mała pediatrze.Moze nic wielkiego sie nie dzieje,a ty bedziesz spokojniejsza:tak:Po co masz w weeken szukac lekarza gdyby sie cos działo:tak:

Wczoraj mnie tak wqrwiła szwagierka ,ze miałam ja ochote udusic:tak:
dzwonie do niej czy jedzie do tesciowej,a ta ze nie bo Laura sie jej rozchorowała ,ma wysoką goraczke i wymotuje,no to ja mówie ze pojade z dzieciakami,a ta no to jedz:tak:
i co?pojechała z małą do lekarza i jak wracała to przyjechała do mamusi:wściekła/y:no nic tylko łeb ukrecic:wściekła/y:wiedziała,ze tam jestem z Oliwierem i ***** ja to obeszło,jak mi mały załapie jakiegos wirusa to jej kudły powyrywam,nosz kurde bez wyobrazni jest,przeciez wie ze on jest po ciezkiej operacj serca i kazda infekcja dla niego to duze niebezpieczenstwo:wściekła/y:ale jak jej Laura była taka malutka .to jak Oskar kichnął to nie kazała mu sie zblizac i obrazona .FRANCA.
co za piiiiiip:wściekła/y:
Pasi dobra jesteś :-D

po czopku temp ok w nocy ok i nawet nie obudziła się na cycunia jednym słowem przespana noc:szok: teraz rano ok cycuś zaliczony i dalej lulcia i nie wiem co robić ehhh w środę mamy szczepienie i chyba poczekam nie nie wiem,kurcze cieżko być mamuśka:-(
ojej jedź do lekarza:sorry:
A chciałam tylko jeszcze powiedzieć, że wczoraj świętowaliśmy 5 miesięcy. :) Jak ten czas leci!

Miłego dnia.
moje dziecię także dzisiaj skonczyło 5 miesiecy:-)patrząc na zegarek to było jeszcze ok z tymi bólami zacznie się akcja po 12:-p

Cześć Laski,

Roxeen – jeszcze tylko jedną rzecz możesz zrobić dla dziecka brata i zuzu ;-) – wysłać jej na gg jakiegoś linka do artykułu jakiegoś, bo wiesz, może potraktuje to jako poważniejsza radę.
U teściowej powiedz, że próbujesz rozkręcić na nowo laktację, bo nie macie forsy na mleko kupne – zawsze to jakaś oszczędność – może zakuma, że warto pomóc (jeśli oczywiście ma takie możliwości finansowe).

Swoją drogą – ja od kilku dni zawzięłam się i lepiej się odżywiam (chipsy i czekoladki poszły w kąt) oraz popijam karmi i dużo wody piję – cycki moje są znów tak pełne, że boję się, żeby mi się nowe rozstępy nie porobiły ;-) – a maluch dziś np. spał 9,5 godz bez budzenia 80 – musiałam laktator uruchomić, żeby nieco odciągnąć…. Rox przystawiaj małego jak najczęściej to rozbujasz może laktacje nieco.

Pasibrzuch – widzę, że kochasz dziadków i szanujesz ich… Olej matkę i jedź do nich nie patrząc czy jest mama czy nie. Dziadkowie są starzy, nie warto ograniczać kontaktów bo może ich niedługo zabraknąć i nie zdążysz tego nadrobić… Dlaczego jeszcze oni mają cierpieć z jej powodu.

Morka – ja tez mam takie podkulone małe paluszki u stóp, a paznokieć to taka kropka dosłownie – ścinam jak szczypiorka ;-)))) a jak maluje pazurki to tylko kropkę stawiam ;-)

Sylwia100, asiax – mam nadzieje, że powiedziałaś szwagierce, ze mogłaby tez myśleć o innych, a nie tylko o sobie… Ja za każdym razem jak trafie na jakiegos chorego i trzęsę portami czy mi Stanleya nie zarazi to żrę czosnek i mam nadzieje, że trochę do niego poleci z mleczkiem i nie załapie.

My odkąd mamy windę, to w domu nie siedzimy prawie, a skoro nie siedzimy to wciąż mam zaległości na forum… dopiero nadrobiłam główny watek – zostały mi jeszcze tematyczne…

Mój mały nie lubi zupki krem jarzynowej – krztusi się – tak mu nie smakuje ;-) mieszam z marchewka i nieco mu przemycam ;-). Doktorowa kazała już za tydzień szamać królika, indyka i kuraka oraz za 2 tyg kaszki wprowadzić ;-)

(kolorem brązowym przyspieszam opaleniznę)

reklama
Witam sie już piatkowo!!!!

Zuzka sobie kima, a mamuska przy kompie.
Ale mam dzisiaj zalatwiania, na poczte trzeba iść , dzwoniłam do kardiologa dla Zuzki, ale od pół godziny zajęte, zastanawiam się czy oni tel nie wyłączają( bedę musiała osobiscie pojść) no i jeszcze ortopeda do umówienia.

Pranie już się suszy, zupka w lodówce heheh:-) Tylko pranie sie kisi
Słonecznego dzionka

Do góry