reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Asiowo jakaś czepnięta ta lekarka :eek:

Tysiolek no nie wiem czy kopanie po tyłku Ci doda energii ;-)ale współczuję naprawdę jak ja sobie pomyślę o tych zębach i tym wstawaniu w nocy to ciarki mnie przechodzą :zawstydzona/y:moja potrafiła się budzić co 10 minut jejku ale byłam padnięta :sorry2:

Roxeen no proszę mój też zasnął o 22:00 o 4:00 cyc tylko mój wstał 5:30 :wściekła/y:wzięlam go do wyrka dałam cyca i tak przysypiałam i mały też ale się wiercił cały czas niespokojnie i przed 7:00 już nie spał na dobre :no:a ja tylko dawałam mu grzechotki i przymykałam oczy i otwierałam jak piszczał :cool: teraz od 10:00 śpi

Asiax ja to kupiłam bluzkę i teraz nie wiem czy fajna chyba coś poszukam innego :eek:
Mar_anna powodzenia na wizycie

Morka
zaszalej i idz do spa i jedz na Majorkę a co tam ;-)
Beti bierz witaminki mi jeszcze też włosy wypadają wkurza mnie jak na małym znajduję :dry:
Klara a sadzam go za kółko niech się uczy od małego :-D
i ja na prezydenta??? ja ino zawsze w drugiej otwartej zakładce odpowiadam wiec ja tego nie zapamiętuje :-D wiec mnie można z listy skreślić ;-)

I ode mnie również wszystkiego dobrego dla wszystkich mamusiek ;-):-):tak:

reklama
Witam się w ten piękny dzień, za oknem słoneczko, a dzisiaj nasze święto, właśnie jak wstałam to uświadomiłam sobie że pierwszy raz to święto i mnie dotyczy :)
A więc życzę wszystkim mamusią sto lat, przespanych nocek, braku kłopotów z jedzeniem pociech, trafienia do dobrych pediatrów, bezbolesnego ząbkowania u dzieci i spełnienia wszystkich marzeń!!!!

Heloł! laski

Ale my dzisiaj mieliśmy dzień,normalnie dziewczyny zmieniam przychodnie i lekarza już dawno o tym myślałam ale dziś to już przegięcie i postanowione więcej nas tam nie zobaczą,ale po kolei,oto nasza historia.:szok:

Poszliśmy na kontrol do przychodni a tam nasza pediatra mówi że Antoś ma to gardło bardzo brzydkie i że ogólnie mu się pogorszyło bo coś tam "gra w piersikach" i że antybiotyk trzeba dać,ja na to czy konieczny a ona że raczej tak ale da nam skierowanie na izbę przyjęć do szpitala to tam zrobią nam rentgen i okaże się czy płuca ok.To się pytam czy ona jakieś te leki przepisze ona mówi że może i że mam tą receptę pokazać lekarzowi na izbie a on po rentgenie najwyżej zadecyduje.Więc udaliśmy się na izbę a tam lekarz który nas przyjął zobaczył pieczątkę i zaczął się śmiać.Powiedział że ta pani to do szpitala chyba wszystkich swoich pacjentów kieruję a jak mu powiedziałam to co ona mówiła i pokazałam tą receptę to już nie wytrzymał spisał do niej num. tel., poszedł po jakąś panią profesor tej izby i mówi że ta doktorowa to jest jakaś śmieszna,ale teraz to już przegięła i do niej zadzwonili a nam zaproponowali wypisać się z tamtej przychodni.Po zbadaniu Antosia przez Pana Doktora z izby okazało się że nic mu nie jest ale zlecił nam morfologię a po odebraniu wyniku (który wyszedł ok)była juz inna pani doktor (bo tamten skończył dyżur)też go zbadała i okazało się że dziecko jest zdrowe i nawet syropu nie dostaliśmy mamy tylko podawać wit.C a nie żaden antybiotyk.Myślę że chyba 2 lekarzy się nie pomyliło?
I tym sposobem zmieniamy przychodnie bo normalnie to co się dziś wydarzyło trochę mną wstrząsnęło bo co my za lekarzy mamy to ja nie wiem!?:confused::wściekła/y:
W ogóle to oni tam w przychodni łąskę robili że nas przyjmowali a pielęgniarka po ostatnim szczepieniu mówi do mnie że na następne mamy się zgłosić za 6 tyg. ale żebyśmy nie czekali zbyt długo bo ona w lipcu to na urlop idzie.
Nosz kurna a co mnie jej urlop obchodzi pinda jedna.:confused::wściekła/y::no:

u nas była identyczna sytuacja, za każdym razem dostawaliśmy od pani doktor skierowanie do szpitala. Pierwzy raz jak mały miał klopoty z brzuszkiem, a co się okazało,że to normalen kolki były, jak Pani Doktor która przyjmowała nas na oddział zobaczyła pieczatę tamtej to od razu mi powiedziała, ze radzi zmienić pediatrę, więc o czymś to świdczy. Potem jeszcze raz do niej poszłam jak mały ekko kaszlał, tez dostaliśmy skierowanie, dziecko ani nie miało kataru, ani gorączki, normalny aperyt, osłuchowo ok, więc już zmieniliśmy przychodnię i lekarza i jest super

Dzień dobry!!

W imieniu Waszych synków chciałam Wam złożyć najlepsze życzenia... :)

W imieniu córeczek również:

dziękuję za tą piosenkę, normalnie się poryczałam :)

A ja nawet nie poczułam, ze dzis Dzien Mamy:-(
Agatka w nocy dała mi popalic, obie wstały dzis przed 6 i oczywiscie kto sie nimi musiał zajac:dry: :-(
Po południu chyba pojade do swojej mamy z dziewczynkami, bo mąż nawet nie pomysli, zeby mnie chociaz 1 popołudnia odciązyc:-(

Jestem po prostu wykonczona... :-(

Ja też się średnio "mamowo" dzisiaj czuje - Gabi odwaliła histerię rano a nocka nie należała też do najłatwiejszych... nie mam dziś nastroju

No to ja szczęściara jestem, mała spała od 19.30 do 9.00 i teraz też śpi :-)

Asiowo, bo na tą naszą lekarkę trzeba patrzeć z przymrużeniem oka. Nam też zwróciła uwagę, że mała krzywo główkę trzyma (po prostu się tak obróciła...).

Wszystkiego najlepszego Mamusie z okazji naszego święta!!!
Dużo napisałyście, więc lecę czytać. Wczoraj nie bardzo miałam czas bo Bartuś był narączkowy. Dziś na szczęście jest ciut lepiej, bo od dwóch godzin śpi.
Poza tym skusiłam się na kostkę ptasiego mleczka i chyba dlatego wczoraj był taki marudny. Non stop zwracał, a normalnie wcale mu się nie ulewa.
Jeszcze raz wszystkiego naj, naj, naj, przespanych nocek, bezbolesnego ząbkowania, mnóstwo uśmiechów od Waszych maleństw i wszystkiego czego tylko same sobie życzycie :)

Ostatnia edycja:
Wszystkiego naj Mamusiom i Mućkom (mamy karmiące tak nazywam ;-)

Ja tam dostałam prezent na Dzień Mamy... usnął o 20.30 i spał do 9.00 (pobudki o 0.15 i 4.20). Jestem wyspana a aktualnie nawet najedzona i umyta ;-)

Tysiolek - ja tez sie dziwiłam co ten mój Stach taki lekko pojękujący jest - żadna pozycja mu nie pasowała - zajrzałam do ryjka i nic nie widzę, ale oglądałam ciągle i stwierdziłam, ze chyba jednak te dziąsełka wokół jedynek na dole maja inny kolor.... umyłam palucha i zaczęłam macać....i od razu mnie poskrobało w palec ;-)

Asiowo mniem opieprzyła że daję za dużo mleka ( 4Xdziennie:-D) a przecie ja już słoiki zapycham od miesiąca. To teraz daję mleko 3 razy. Ja wyczytałam taką mądrość ludowną:-)
"Urozmaicona dieta także chroni przed infekcjami. Dlatego bez wyraźnych powodów nie zwlekaj z jej rozszerzaniem":-)
No każda robi jak uważa ale ja uważam że w mleku wymodyfikowanym nie mam szans na naturalne witaminki i zapycham do pożeraka moc witamin i pomarańczy:-D:tak:

reklama
Mi to by się przydał jakiś porządny kop na doopkę co bym zaczęła ćwiczyć!!!

Tysiolek jak to zęby to pragnę Cię pocieszyć, że u mojego starszego syna płacz i nie spanie po nocach zaczęło się od 4 miesiąca a skończyło po 12 miesiącu, myślałam że się wykończę, no ale każde dziecko jest inne, więc mam nadzieję że Ciebie to nie spotka.

ASIAX ja Cie prosic Ty mnie nie straszyć bo zaraz przez zamkniete okno wyskocze :D

kurcze wiecie co ! ja matka wyrodna nie uwazna ! kupiłam w niedziele zupkos Hippa zupa krem jarzynowa - a tam w składzie groszek ! matulu przecież to mega wzymające ! i mój bobek wczoraj sjdł pół słoika tej zupki i pierdziuszyła ze heeeeej ! odrazu wywaliłam bo po co ma brzuszkos bolec po tym zupkosie ! teraz będe uwazniej czytała skład zupków :D

Asiowo olej ta zakułtanioną lekarke ! Kochana wiem co czujesz mja mała mi już parenocy daje popalic a M jeszcze mi dosrywa ze on tez jest wykończony bo spi tylko 6 godzin w nocy ! matko święta co ja bym dała zeby przespac jednym ciągiem 6 godz w nocy !!! oni naprawde są egoistami ! myślą ze tylko oni pracuja i sa zmeczenie !! wydaje mi sie ze po tygodniu siedzenia w domku M by w podskokach radości wracał do pracy...odpocząc !

Gosia Ty mnie też nie straszyc hihiiihih - chyba sobie worek jakiegoś wspomagacza na noc zamówie u jakiś dresiarzy hahahah ;-) :D

Jolcia chcesz w papule że piszesz ile Twoje dziecko przespała ahahaha :D ;-) nie ma jak to pocieszonki hihihi 0 ja tez macam i macam i wymacac nic nie moge hehehe :D

morka ze Ty dajesz dużo mleka? hehehe ciekawe co by mi powiedziała jak Amelcia z 6 razy mleko dziennie pije :D

noooo nic - obiwiazki wołaja i ide dalej dziergolic prace :) niech już sie kończy ta praca bo już mi sie paznokcie od klawiatury pścierały :D

Do góry