reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

o ja Astrid strzał w dziesiątkę włączyłam radio i co słyszę...Jaś śpiewa!!!:D fenkju fenkju fenkju

reklama
coś mi się sp***dasiło i nie mogę nic wyboldować ani ikonek wstwić:/ Pasibrzuch, u nas też pranie schnie 3 dni i wyschnąć nie może ... a do tego pół pokoju zajmuje, ale na balkon nie wyrzucę, bo 30 dni będzie schło ... i jeszcze mi się suszarka złamała !!! na załamka !!! mała już nie ma w czym chodzić ... 3 czyste bodziaki nam zostały, z których jednego tak właśnie obkupkała, że ją musiałam całą pod prysznic wsadzić ... Asiax, u nas też brak reakcji na szczepienia ... ale szczepimy dość ostrożnie i nie trzymamy się kalendarza ... oby Miki szybko wrócił do siebie :) yol_a, nie jesteś wyrodna matka, tylko super matka !!! ja też chciałam być tylko cyckowa jak najdłużej, ale skusiłam się na owocki ... u nas mała butli nie chce, a jest ryzyko, że będę musiała do pracy wrócić i muszę ją powoli oswajać z czymś innym niż cyc, żeby potem dramatu nie było :( ale całym serduchem jestem z 100% cyckowymi mamami :) agagsm, ciasteczka brzmią cudnie ... zaraz ruszę na przeszukanie szafek :D chociaż tyle radości z tego beznadziejnego dnia :/ Sylwia, u nas kołtunków brak, ale włoski jeszcze krótkie i tatuś codziennie wyczesuje z wielkim zaangażowaniem i precyzją :) Nadarienne, wszystkiego, co nahlepsze dla Marysi !!! mykam wszamać zupkę jarzynową ... fuj fuj :/ a zaraz siostra przyłazi i bierzemy się za prezentację na maturkę ustną z polskiego ... młotek jutro zdaje, a wczoraj się obudziła, że prezentację trzeba zrobić :O

cześć kobiety!
My walczymy z cycem,na razie mały nie chce ani tego ani butli,złości się bo chyba troszkę się zakręcił i nie wie na co się zdecydować.Teraz zasnął a już drugi dzień przespał 12 godz.-normalnie miodzio!
Poza tym leje i jeśli nie przestanie to nas zaleje.Mostek zaczął się zapadać i jak runie to już kaplica!będziemy odcięci od świata.

jak to? to Wy na jakiejś wyspie mieszkacie?

Cześć dziewczynki, ale naskrobałyście przez 3 dni.
Miki w czwartek miał szczepienie i od tego czasu jest strasznie marudny, cały czas jęczy, zabawi się na 5 min i od nowa jęczenie, a w miejscu ukłucia zrobiła się twarda gula, czy wasze dzieci też tak miały?
Spadam poczytać.

nie u nas sladu nie ma na drugi dzień:blink:

Polcia dzisiaj też na razie kochana odpukać ...

Naderianne (kurde nie mogę zapamiętać Twojego nicku, sorki jak będę przekręcać):sorry2: wszystkiego naj naj dla córuchny :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja zasypiam na siedząco!!!!! a do tego Z marudna jest ze niewyrabiam normalnie:wściekła/y:

Jeszcze jeden dzien takiej pogody i normalnie deprecha...

Nadi wzdłóż ulicy biegnie rzeczka,która nas od niej dzieli,żeby dojechać dostać się do ulicy to tylko przez mostek a jeśli on rypnie to wiesz już co będzie

WITAM:-)
Pewnie na chwilke tylko bo mi net non stop wyłączają(szykują pewnie bo mają problemy porobione:wściekła/y:)

heloł melduję, ze seks był:D nie wiem jak tam u was ale u mnie to ostatnio raz na miesiąc chyba bo mi się nie chce:( noż kurna co tydzień liczę że m będzie w weekend wstawał - raz chociaż i doopa aalbo ma skołę w bydgoszczy albo wyjście z kolegami a jak siedzi w domu to też doopa, jeszcze mnie w nocy szturcha bo się Dżon obudził b e z c z e l n y!
hmm seks ...pomimo że już lepiej niż ostatnio to i tak mnie jakoś do niego nie goni:zawstydzona/y:
Szlag mnie zaraz trafi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y
Ściana nam w kuchni przecieka! I farba zaczyna się łuszczyć.:wściekła/y:
ojej kurcze szkoda:sorry2:
Zasnął, ale pewnie zaraz znów się obudzi.....

Nadarienne- no "mili" sąsiedzi są niestety wszędzie....

Pasibrzuch - u nas też farba szybko odchodziła, a to ponoć minus tej której używaliśmy, chyba decoral.....wiem to ale po fakcie niestety......
magnat super farba;-)
Patrysia-pewnie że tęskniłyśmy, nawet za Twoim mężem - jakieś pytania o stolarkę, z tego co pamiętam się trafiały :)
dzięki;-)ooo niedoczytałam takowych(przeleciałam wątek i pewnie dlatego)a można powtórzyć jak chcecie;-)
Różnica jest taka, że ne mają elastycznych rzepów. A chłonność wg mnie taka sama, bo jak założymy małej np. o 19.00-20.00 to wytrzyma do 9.00 rano i ani razu nam nie przepuściły (no, to wyszłam na wyrodną matkę :-p). Ale mamy 4 i wydają mi się już małe...
hehe nie ty jedna:-pja na noc zakładam pampersa i rano zmieniam a dlatego że elegancko w niego nasiusia i nie trzeba zmieniać bo nie przemaka a raz że kupki nie robi to takze nie trzeba no i dodatkowo nie odparza pupy tak więc myśle ze nie trzeba skoro jest gites:-)
Zostało nas kilka...:tak: Nie martw sie... My tam jeszcze czas mamy, cycek tanszy wiec ciagniemy do 6 miesiecy jak sie uda;-)
i ja i ja cycuś do 6 miesiaca:-)
Sylwia... kojarzysz włosy Agaty?! My mamy z tym duzy problem... :zawstydzona/y: Będe musiała za chwile obciac jej włosy z 2 względów... 1: Własnie te kołtuny, ale ostatnio pomaga nam zwykły malutki grzebyczek, ten z miekkim włosiem na agatkowych włosach sie nie sprawdza;-) a po 2: Małej włoski lecą do oczków i wydaje mi sie, ze dlatego te oczko nam ostatnio spuchło... no i na karczku ma bardzo duzo włosów, wiec chyba na lato jej to obetne, zeby sie nie pociła... ;-) Zabobony to ja mam gdzies:-D

A ja mam pytanko... czy to normalne, ze Agatka boi sie wąsa swojego dziadka?! :-D:-p
Jak tylko widzi dziadka to robi podkuwke i wrzask:-p Ale jak dziadek ja nosi to jest ok... ;-)
no Agatka to ma bujny fryc i się nie dziwie:tak:

e tam kosciotrup od razu. Mam teraz 61 kg przy 168 cm a potrzeba mi do 59 (lub lepiej 58) zeby cos senswnego wcisnac na wesele echhh

Dziewczynki, zrobilam dzis PIZZE!!!! Sama,pierwszy raz.
A najlepsze jest to, ze ciasto mi uroslo. A mojemu mezowi Wlochowi buahahaha nie wyroslo nigdy:-) I twierdzil, ze to przez wilgotne powietrze (a dzis jest mega giga wilgoc, bo pada caly dzien), ze to wina wody, bo jest za bardzo zakamieniona hehehe a przecez "zlej baletnicy to nawet rabek u spodnicy" buahahaha
ale makarony robi przepyszne za to
a oto moje dziela:
pierwsza baza pizzy marinara (pomidor i oregano) z grana padano
druga to margherita (pomidor i mozzarella)
trzecia marinara
o kurcze jaka pizza pyyychotka no i gratki:-)

EDIT:CZECHOW ja to dopiero mam niezły wynik i w dość krótkim czasie:huh:ale to i może dlatego że jestem jeszcze na innych wątkach(łącznie4);-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Asiax u nas C tylko trochę cieplejszy po szczepieniach był, nic nam nie wylazło i mam nadzieję że nie wylezie, a Ty jeśli masz wątpliwości może przedzwoń do pediatry....ale chyba nie jest to nic groźnego....a z tym marudzeniem, może właśnie jakiś stan podgorączkowy ma, chociaż niby na skutkach ubocznych w ulotkach do szczepionek piszą że dziecko może być albo marudne, albo senne.... nie wiem....

Agniechak WSPÓŁCZUCIA, oby jednak mostek się zachował.....

W ogóle leje nawet u nas w Wielkopolsce....

Patrysia ja nie wiem czy Pasibrzuch nie pytała o kuchnię, ale chyba Emilka do kuzynki dzwoniła i sprawa wyjaśniona, z tego co pamiętam....

A podtopionych to mi żal....- Jola...

A co do pogody to mnie chyba tez trafi, C marudny masakrycznie.....a mnie jeszcze zalewa @ i nie mam siły go nosić, M oczywiście dłużej w pracy, a na jutro urlopu sobie nie załatwił na te szczepienia i jak mnie będzie giga bolec i zalewać to ten jeszcze spóźnienie 2-3 h będzie odrabiał.....

reklama
Ja chcę tą sukienkę z reklamy soku Capy ;-((( ta brązowa w niebieskie wzory/kwiaty....

Klara - to ja pytałam o kuchnię z forniru ;-) (jak sie zachowuje przy płytach grzejnych i piekarnikach - czy sie nie odkształca - Emilka dała odpowiedź). Kuchnia juz zamówiona i sie robi . Kolor dąb. termin wykonania koniec maja ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry