reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Agniechak, odciągaj i bądź dobrej myśli.
Czechow, moja też najchętniej co dwie godziny by jadła.:baffled:

Noc mieliśmy dziś wyjątkową. Zasnęła po 18, obudziła się po 21 i nawet nie myślała, żeby spać dalej. Przez godzinę chciała się bawić, potem ja się już kładłam. :baffled: No a w nocy pobudka co dwie godziny. Tracę już nadzieję, że kiedykolwiek będzie dobrze. Może moje mleko jakieś liche.:-:)-:)-( Sama już nie wiem. Może butelka byłaby lepsza.:zawstydzona/y:

Pasibrzuch, dwa a nawet trzy. Po każdym jedzeniu taki śliniaczek będzie do prania.

reklama
Macy i inne jeśli jeszcze raz usłyszę że macie złe mleko to wygoogluje wasze adresy, przyjadę i obiję buziunie! Zrozumiano?

Czechow, wiem, ze takie stwierdzenie to glupota, ale czemu mloda mi sie tak czesto na jedzenie budzi? Jak czytam Wasze posty, to normalnie w glowe zachodze, co robie nie tak.

macy mój Bartosz w dzień je co dwie godziny, czasem co półtora, czasem co trzy i też mogłabym pomyśleć, że mam liche mleko, ale dzieciak przybiera na wadze, więc jest ok.
Może Twoja maluda po prostu chce być blisko Ciebie, może ma większą potrzebę ssania. Cycuś jest najlepszy i tak masz myśleć.

macy - ja ci też chętne natłukę... ;) tym bardziej, że Tymek ostatnio też by pół nocy na mnie wisiał. Nigdy jeszcze nie przespał całej nocy.

macy pozazdrościła i też chce na doopke dostać, albo niewyspana i mamrocze coś o trefnym mleku, a dobrze wie, że takiego nie ma:angry:

kochana moja też umie marudzić i zasypia 2h na noc i co ją chce przełożyć to ona oczy otwarte i się śmieje:baffled: (zasypia u nas w łózku zazwyczaj przy cycu). Czasem ja juz oczy na zapałki a ona pełnia życia i o spaniu nie myśli...

Pocieszę cię Macy - moja siostra miała tak jak ty przy drugim dziecku (bo przy pierwszym miała jak ja - co 4h i z głowy dziecko na kolejne 4) - przy tym drugim karmila non stop i ona mówi, że to kwestia dziecka - jej córa już duża i ma 15 lat, a nadal je małymi porcjami i ciągle dojada i ciągle głodna. Więc to nie kwestia mleka, tylko niektóre dzieci tak mają, że jedzą mniej a częściej.

Michasia je 5-10 minut max. ale wcina nieźle bo się aż krztusi;-)a jak odciągam to potrafię 120-150 ml odciągnąć w 5 minut, więc ona zjada niemało nawet jedząc co 4h...
Miśka tak ma od urodzenia - ja już w szpitalu się zamartwiałam, bo mi dziecko się nie budziło na jedzenie i mi kazali wybudzać co 3h żeby jadła, a mi na obchodzie pediatra gadała, żebym dziecka nie głodziła:zawstydzona/y: W domu to samo - noce przesypiała całe po pierwszym miesiącu. Po prostu jest obżartuch i się nawpycha dużo a potem na długo jej starcza, a że przybiera szybko na wadze to sama jej ograniczyłam i dlatego co 4h daję cyca, bo wcześniej to dawałam częściej, ale chyba z mojej nadgorliwości. A łapki to wpycha na deser i nie ma mocnych żeby co innego w buzi wylądowało- cyca odpycha i pakuje rączki i zadowolona:-D

Pasibrzuch: wrzuć linka jak ten śliniak z rekawkami wygląda-żem zainteresowana:tak:

Może rzeczywiście trza mi przylać. Może tylko się dopatruję niepotrzebnie, że te Wasze dzieciaczki tak dobrze śpią. Nie wiem. Chyba to też wina małżona, bo ciągle mi mówi,że powinnam więcej tłuszczów zwierzęcych jest, u takich kobiet ponoć mleko jest tłustsze. A ja tłuszczu niet. :-(

Witam sie i ja wkoncu
Moje dziecie dopero zasnelo w drodze ze sklepu:sorry2:

Hejka
Tymuś dziś kończy 4 miesiące.. matko jak czas zleciał. :szok: Moj maluszek też jakiś gabarytowo do Michałka Minnie podobny bo 4 używam już od 3 tygodni chyba a 7 kg ma dopiero teraz. Jak słysze, że dopiero 2 kończycie to jestem w szoku jaki ten moj baleronek szeroki :tak:
Pogoda do kitu nadal, to już naprawdę jest męczące. Miłego dnia!
edit: suwaczek jest do kitu bo wg niego to już 4 miesiące i 8 godzin - a przeca urodził się 8.45 więc parę minut temu ;)

Najlepzego dla Tymka:-)

cześć babki!
już normalnie nie wyrabiam z tym odciąganiem mleka w dodatku serce się kraje kiedy do zlewu wylewam je butlami.
Mamuśki butelkowe tak orientacyjnie zapytam ile u was wynoszą przerwy między karmieniami?
co do rozm to my mamy huggies 3 i z biedronki 3,mały waży 7100

My jedliśmy co 4godziny ale odkad zjadamy marchewki i te inne to i co 5 po 180 lub 210ml:tak:

Dzis noc spokojna, dopchnelam go o polnocy i o 7.30 sie obudzil:tak:
U nas tez pogoda do doopki wiec siedzimy w domum, jutro szczepienie i ja juz przezywam jak pomyśle że bedzie patrzył na mnie tymi pełnymi łez oczkami :-( znowu bede płakać:sorry2:
Milego dnia

reklama
Macy i inne jeśli jeszcze raz usłyszę że macie złe mleko to wygoogluje wasze adresy, przyjadę i obiję buziunie! Zrozumiano?

A ja poprawię! :-D

Link do śliniaków AKUKU- ŚLINIAK RĘKAWAMI Z CERATKI W SŁONIKI sklep internetowy zabawki Wrocław
ŚLINIAK CERATKOWY Z RĘKAWKAMI I DALMATYŃCZYKAMI sklep internetowy zabawki Wrocław

A ja nadrabiam w pamiętniku ciążę i mam teraz taką sentymentalną podróż z opisami i zdjęciami :-) Ale to wszystko śmignęło!

Do góry