reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Trochę jestem w plecy bo miałam i mam mega lenia ostatnio ale postaram się nadrobić ciupeczkę:

Witam Was kobietki.Przepraszam że Do Was nie zajrzałam ale nie miałam neta:( od początku tygodnia.:wściekła/y:U Nas jakoś leci dajemy sobie z Adasiem rade ;-):-) Tylko niestety od soboty jesteśmy już tylko na butli.. Teraz jest dziecko w pełni najedzone i spokojne.

Dziś kończymy
4 miesiące :-):-):-)
M nadal w delegacji już jebca dostaje ale podobno wróci w sobotę Hmmm...

Pozdrawiam Was wszystkie i jeszcze raz bardzo przepraszam za moja nieobecność:-:)-:)-(

sto latek w zdrówku :-)

a ja mialam dziś takiego lenia,że NIC nie zrobiłam w domu :happy2: więc jutro czeka mnie meeeega sprzątanie. zabawki zuzy walają się po podłodze, butelki czekają aż je wyparzę, zlew przepełniony, pranie niepowieszone :-(aaaaaaa..

Moja gwiazda dziś rano dostała takiej wysypki,że aż się wystraszyłam.. Przebierałam ją rano z piżamki, patrzę,a tam plamka na plamce .. obawiam sie ze to reakcja alergiczna na ten głupi antybiotyk.. A pupe ma tak odparzoną i wypryszczoną po tym antybiotyku że aż płakać się chce,jak człowiek patrzy!. zadzwoniłam do zaufanego pediatry,który mnie i mojego brata od dziecka leczył .. Powiedział,żeby odstawić antybiotyk i wykąpać małą w rumianku, a na noc tetrówka i żadnych maści :happy2: OBY pomogło!!! Jak bedzie gorzej,to jutro o 8ej rano mamy być w przychodni i bedziemy wchodzić bez kolejki.

Mąż jakiś milutki dla mnie.. wczoraj była u mnie taka wredna koleżanka.. taka zazdrośnica.. :-) zaprosiłam ją w sumie z grzeczności na kawę a siedziała chyba z 4h. Cały czas opowiadała jaki to jej Maciek jest rewelacyjny (jej facet),ze tak o nią dba.. I że u nas po ślubie już się pewnie nudno w związku zrobiło :angry: aż tu nagle wchodzi D z pracy, z dużą butelką malibu i mówi: "kochanie.. dzis cie upije, uśpie zuzie a pozniej zaszalejemy " :-)hihi.. ale miała mine ;-):-)i

dziś przeszliśmy na nowe pampersy.. pożegnaliśmy nasze kochane dwójeczki;-) ale szczerze mówiąc, nie spodziewałam się,że 3-ki są takie wielkie! :szok: chyba kupie jeszcze jedną małą paczke dwójek :happy:

Aaaa... wiecie jaki wstyd :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: kupiłam sobie nowe buty. Tak mi sie podobały,że och i ach. Dziś myślę: "ide z dzieciakiem do przychodni na kontrol,to włoże". Odpicowałam się, a na schodach w przychodni mi obcas odleciał!!! I prawie runęłam na podłogę.. A było tyle ludzi :szok::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: matko.. wyglądałam jak jakas gówniara,która pierwsze w życiu buty na obcasie pod choinke dostala :zawstydzona/y:
musiałam dzwonić po tatę przy tych wszystkich ludziach i tłumaczyć: "tatusiu..przywieź te trampki czarne..one stoją w pokoju, koło komody" :blink:

też się uśmiałam:-D
a jak noc i malibu?:rofl2:

.... my od jutra na czwóreczkach jedziemy....

my mamy chyba jeszcze z 10szt trójek i już będziemy w czwórki wskakiwać bo już stoją i się proszą żeby je okupać:-D

Bunia ma Huggisy 4+:)

schaboszczaki nie wchodzą w gre:-D

Hejka
Tymuś dziś kończy 4 miesiące.. matko jak czas zleciał. :szok: Moj maluszek też jakiś gabarytowo do Michałka Minnie podobny bo 4 używam już od 3 tygodni chyba a 7 kg ma dopiero teraz. Jak słysze, że dopiero 2 kończycie to jestem w szoku jaki ten moj baleronek szeroki :tak:
Pogoda do kitu nadal, to już naprawdę jest męczące. Miłego dnia!
edit: suwaczek jest do kitu bo wg niego to już 4 miesiące i 8 godzin - a przeca urodził się 8.45 więc parę minut temu ;)

sto latek w zdrówku:-)

a ja wczoraj stwierdziłam że mam fajną lekarkę troszeczkę jest zaniepokojona tym że młoda główki nie ciągnie ale daje jej jeszcze czas bo każde dziecko jest inne i żeby się nie dać stereotypom i uogólnieniom i czekamy tylko żeby z nią ćwiczyć czyli łapać za łapki:-)
ale kawał baby mam powiedziała że mam bardzo dobre mleczko jak na samego cyca to jest super duża (ale urosłam):-D
jak tu się pozbyć tego lenia no kurcze już od paru dni:baffled:

Paula
znowu się uśmiałam am duuuużą wyobraźnię hi hi

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry :rofl2:

Yol_a ... kradzieju :angry: podziel się ;-)
Paula, siedzę i wyje ze śmiechu :-D:-D:-D motyw z malibu pierwsza klasa, ale obcas i czarne trampki biją go na głowę :-D:-D:-D zdrówka dla Zuzki :tak::tak::tak:
Kaja, stare mamy te dzieci :szok: nam 4 miechy o 17.00 stukną ... aż mi się wierzyć nie chce, że jeszcze 4 mies temu z brzuchem biegałam ... kto ten czas zaiwanił???Yol_a, przyznaj się :-p
Gosia, powodzenia ... toć 3 to nie lada wyzwanie ;-)

Co do pieluch, to my już ponad miesiąc lecimy na pampersowych 4 ... już nawet karton 5 dostaliśmy w prezencie i w cale nie są specjalnie za duże :szok::szok::szok:
no ale my wagowo poza wszelką konkurencją :-p tak sobie myślę, że może z tego mojego supertłustego mleka zaczne olej tłoczyć ... zawsze to jakiś pomysł na biznes :rofl2:

Kaja moje gratulacje dla Tymka:-).
My tez już na pampersach "4" a mały waż prawie 8 kg.Nieźle ze mnie wysysa.Ja z kolei już 55 kg ważę i tylko czekam aż skończe karmić zeby się utuczyć do 66.przy 173 cm wzrostu możecie sobie tylko wyobrazić jaki cień ze mnie teraz:-(
U nas problemy skórne bardzo się rozwinęły,sporo miałam na głowie więc tylko czytałam.Skończyło się niestety sterydem,bo już nie było ratunku.Wczoraj smarnęłam pierwszy raz.Płakałam przy tym:-(.Ale dziś po nocy już poprawa(trudno zeby nie było po sterydzie:sorry2:).Diagnozę dostałam taka ,ze mały ma łojotokowe zapalenie skóry (choć mi to wygladało na skaze lub nawet już azs).Zobaczymy co dalej.Narazie jestesmy pod kontrolą ,wydaje mi się,że dobrego dermatologa.Z jedzeniem ostrożnie bo na takiej skórce zmian nie zobacze.
że też musiało nam się trafić...ech..

Zdrastwujtie!!!
Jak komuś słońce podpierdzielono i się zastanawia kto, to uprzejmie donoszę że ja!!!:-D

Oddawaj!!! :-D

Mała mnie dzisiaj zaskoczyła, bo obudziła się o 2.30 :szok: Może dlatego, że ją dziadek ululał przed 18.00 i potem się już nie obudziła. Najgorsze, że zjadła i o 3.00 zaczęła gadać! To pospałam, bo mojego męża to nic nie ruszy. A ja do niej, żeby smoczka wsadzić, bo słyszę, że w bo buźce go nie ma. Szukam po tym łóżeczku, a cwaniara sama go sobie wyciągnęła i trzyma w łapce:-D:-D:-D I chichra się do mnie w ciemnościach:-)
A potem pobudka o 7.30 i teraz słyszę, że gada w łóżeczku, więc do niej lecę :-)

No i dzień dobry:-)

Witam sie w ten paskudny dzien

Zuzia sobie kimnęłą, pranie nastawione, kawka wypita tylko jakies sniadanie trzeba zjesc:-)

Paula boki zrywac:-):-):-):-) Ty dopiero masz przygody hehehe

Gosia ja to bym chyba nie dała rady z 3!!!!:szok:

A my jeszcze na 3 pampers jedziemy ale active bo sleep& play jak dla mnie sa okropne nie dosc ze nie maja rozciagliwej rzepy to sa jeszcze mało chłonne:baffled:

cześć babki!
już normalnie nie wyrabiam z tym odciąganiem mleka w dodatku serce się kraje kiedy do zlewu wylewam je butlami.
Mamuśki butelkowe tak orientacyjnie zapytam ile u was wynoszą przerwy między karmieniami?
co do rozm to my mamy huggies 3 i z biedronki 3,mały waży 7100

Ostatnia edycja:
Hello,

agniechak:
Przerwy 2-3 godz.

To nie wylewaj tylko zamróź sobie mleczko.

e: sorry - ja cycowa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Właśnie sprawdziłam pogodę i się załamałam.
Do środy ma padać z przerwą na weekend.
Chociaż w weekend też pogoda szału nie zrobi :((((

cześć babki!
już normalnie nie wyrabiam z tym odciąganiem mleka w dodatku serce się kraje kiedy do zlewu wylewam je butlami.
Mamuśki butelkowe tak orientacyjnie zapytam ile u was wynoszą przerwy między karmieniami?
co do rozm to my mamy huggies 3 i z biedronki 3,mały waży 7100

U nas tez 2-3 godziny , ale staram sie co 3 godziny jej dawac( a na opakowaniach mleka modyfikowanego pisza ze co 5 godzin , jeny to moja by dopiero dostała szału)

reklama
Paula3 - piguły w szpitalu zawsze mi zabraniały dodawać leków do herbatek i takich tam - to powinno się dawać w wodzie.

Do góry