reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Zdrastwujtie!!!
Jak komuś słońce podpierdzielono i się zastanawia kto, to uprzejmie donoszę że ja!!!:-D

reklama
My też jeszcze na dwójkach - mała waży ponad 6 kg ale się spokojnie mieści. Tylko w nocy zakładam 3 bo mała robi spore siku. A tak w ogóle to dzień dobry.

Witajcie

Panowie obaj spia jeszcze, a ja juz pranie wstawilam.
Podejrzewam, ze maly dostal uczulenia od lakierow i chemii jakich maz uzywa w pracy. Poki co prawie zeszlo na urlopie. Piore wiec jego robocze rzeczy i szmaty w pralce ogolnodostepnej, ktora znajduje sie w piwnicy (kazdy ma osobne gniazdko na kluczyk i wystarczy podpiac) i bede obserwowac.
Co ciekawe, bylam prawie przekonana, ze winowajca bylo mleko i kupilam na wlasna reke w Polsce Bebilon pepti, ale nie dosc, ze nie pomoglo, to jeszcze rewelacje z brzuszkiem byly wieksze :baffled: A powinno byc latwiej strawne a na opakowaniu pisze nawet we wskazaniach m.in. kolki

Agbar - nie wiem czy przegapilam, jest u Was jakas poprawa?

Paulina - wszystkiego naj dla Adasia

Nadarienne - super, ze tak szybko. Mam nadzieje, ze nie jest najgorzej.

Paula - oj tez sie usmialam, przepraszam :-D
Przypomnialo mi sie jak kiedys kolezanka jakos sie potknela, ze spadla ze schodow i polecialy OBA obcasy. Ja sama tego nie widzialam, ale opowiadano mi, ze leciala najpierw ona, a potem te obcasy ze schodow :-D Na szczescie nic sie nie stalo, ale fajny byl widok, jak wracala do domu ze szkoly jak ta babka z reklamy mentosa :-D

A dla Zuzi szybkiej poprawy zycze.

Klara - my tez na 4. Nawet nie dokonczylam opakowania 3 bo tak szybko mi synek jakos urosl. No i nie kumam jakos tych oznaczen, bo niby 4-ki sa od 7 kg a zaczelismy uzywac jak mial troche ponad 6, a teraz ma jakies 7 a mi sie te 4-ki dalej jakies male wydaja, jakos mu te nozki za bardzo na gorze opinaja :no:

Pan maz sie obudzil, ale maly jeszcze spi. Toz to szok!

Milego sloneczniego dzionka

Witam :tak:

Ja dziś z 3 dzieci na głowie , mały zasnął i długo sobie chyba nie pośpi :dry:

co do pieluszek nosi 4 z biedronki i są akurat :tak:tzn rzepi są gdzieś 2cm od siebie i chyba już od miesiąca jedziemy na 4 wcześniej rzepki się zapinały koło siebie :-D
ale 3 za małe bo wiecznie kupa górą szła teraz jest ciut lepiej :sorry2:

myślę że waga i długość dziecka tu mają znaczenie bo dłuższe dzieci pewnie w brzuszki mają mniejsze od tych co ważą tyle samo a są długością mniejsze :tak:

Zmykam pilnować dzieciaków bo mi małego budzą takie są krzyki :crazy:

Ja na razie tylko się przywitam, bo mój mały skrzeczek mnie nawołuje!
U nas też brzydko na dworze i ze spaceru nici. No to lecę.
Do później!

Hejka
Tymuś dziś kończy 4 miesiące.. matko jak czas zleciał. :szok: Moj maluszek też jakiś gabarytowo do Michałka Minnie podobny bo 4 używam już od 3 tygodni chyba a 7 kg ma dopiero teraz. Jak słysze, że dopiero 2 kończycie to jestem w szoku jaki ten moj baleronek szeroki :tak:
Pogoda do kitu nadal, to już naprawdę jest męczące. Miłego dnia!
edit: suwaczek jest do kitu bo wg niego to już 4 miesiące i 8 godzin - a przeca urodził się 8.45 więc parę minut temu ;)

A ja się też tylko witam bo C się już niecierpliwi, poczytałam a odpiszę, mam nadzieję, wieczorem...
Miłego dnia!
P.S. U nas ma padać ponoć cały dzień :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Witam się ale zaraz zmykam bo Miki właśnie się obudził i nie zdążyłam nadrobić.
Jestem w szoku bo Miki po 1 dniu ćwiczeń na stabilizację główki zaczął leżąc na brzuszku wyciągać rękę do zabawki, potrafi ją chwycić i przez kilka sekund podpiera się tylko na jednej ręce, metoda Vojty jest niesamowita, ale przy tym ćwiczeniu płacze okropnie, aż muszę zamykać okno bo sąsiedzi pomyślą że maltretuje dziecko.
Zmykam ćwiczyć, a dzisiaj szczepienie bo dostaliśmy od neurologa zielone światło.

Do góry