reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
WITAM:-)
No produkcja duuuza powiem;-)dzisiaj byli śmy na szczepieniu i powiem ze mi ładniutko rośnie synek ale jak płaczkało moje szczescie:-(teraz sobie ziuśka:tak:

witajcie

My włąsnie wróciłysmy od lekarza... mała zdrowiutka, lekarka nic sie nie przyczepiła (o dziwo:-D) i oczywiscie znów Agatka zrobiła furorę w przychodni przez swoje włosy:-p:-D

Za to P. własnie wraca od lekarza... ma ropne zapalenie garła i zapalenie oskrzeli:-( Nie wyleczył poprzedniego przeziebienia i tak to sie skonczyło... ehhh:-( No i mam w domu troje dzieci... . :-(
super a dla M zdrówka:tak:
my po wizycie u wpanialej pani ortopedy i wyrok-rozwórka na 3mies.przeciez to jakas paranoja!!! uslyszlaam jaka to ona z siebie jest dumna ze wykryla dysplazje-no zesz k...wa mac!!! ja lekarzem nie jestem i tez widze ze faldki sa asymetryszne!!coz za odkrycie.szkoda tylko ze na pierwszej wyzycie na snie skierowala na usg.w karcie oczywiscie jest napisana ze na 1 wizycie wszystko w pozadku.
dzis mialysmy isc jeszcze do innego lekarza ale musimy najpierw zrobic drugie usg. zalamka totalna. nawert nie mam sily wyjsc z dzieckiem na spacer;-(
ojejku:-(a moze się da inaczej tak jak tu pisano:sorry:

...oj, leje sie , leje z nosa. Karmie piersią, ale taki spory mam ten katar, że nie wiem czy Staś sie oprze - koleżanka mnie zaraziłą, wiec to cholerstwo zaraźliwe jest....
zdrówka:tak:
Wróciłyśmy z usg i mam mętlik w głowie.
Wg lekarki, która robiła usg małej nie wapnieją kości, ma je miękkie, może się z tego zrobić dysplazja i mam ją pieluszkować na noc i zwiększyć wit. D, bo zapytała czy podczas karmienia poci się jej główka. Poci się, tzn. ma mokre włoski, ale w miejscu gdzie jej główka leży na naszych ramionach i myśleliśmy, że to właśnie od naszych ramion się poci.
Kupka dzisiaj była ogromna i ze śluzem, kupiłam smoczek do naszych butelek 6+, bo przez mniejsze kleik ryżowy nie przepływa. Jak to nie pomoże, to przechodzimy na Bebilon Pepti.
I tu lekarka kazała odstawić witaminy, bo są z olejem, a mała musi najpierw pozbyć się biegunki.

Jedyne co, to powiedziała, że raczej niedoboru wit. D nie ma, bo szwy na główce się nie rozeszły, a wręcz przeciwnie, Emi ma małe ciemiączko, które szybko się zrośnie i może po prostu jest osłabiona biegunką i tym, że szybko teraz urosła. Więc po biegunce wit D co drugi dzień po 2 kapsułki.
Za miesiąc idziemy na usg kontrolne.
dobrze że tylko pieluchowanie:tak:
My dzisiaj po wizycie u chirurga dziecięcego. Normalnie poryczałam sie tam jak babeczka wyciągnęła narzędzia (a była to tylko pęseta i coś tam jeszcze - taki lajcior) Generalnie problem został rozklejony i dostałam maść. Mam nadzieję, że pożegnałyśmy raz na zawsze problem oraz chirurgów dziecięcych.
ojej pierwszys raz słysze ze takie cos moze się zdarzyć:no:dobrze że już po:tak:
Yol_a-wrocilam i niemam zamiaru wiecej nazekac , zycie jest jedno i zyje nowa zasada .:-D
UMIESZ LICZYC LICZ NA SIEBIE I NA BB.:-D:-D:-D
Stwierdzilam , ze moj M jest niereformowalny i daje sobie na luz .:tak: Dziwi mnie tylko ze jak mu wspominam o rozwodzie lub o rozstaniu (czyt. separacji) to on do mnie ze nas kocha i on chce miec pelna rodzine.:tak: Ja nie czuje , ze my jestesmy rodzina jego calymi dniami nie ma Nicol mu przeszkadza jak jest w domu Mie wzial moze z 2 razy na rece . Wiec gdzie ta rodzina :szok:. Chyba ze dla niego rodzina to wtedy jak dzieci spia a on chce wiecie co?:-)
Ja pomalu zastanawiam sie nad impreza do Nicol 22 kwietnia konczy 3 lata jak ten czas leci .Tylko my ciagle mlode i piekne.:-D:-D:-D:-D:-D
kobitko super podejście tak trzymac:-)

Bebilon Pepi 22 zł pełna cena a na recept połowa bo chyba Bebilon jest jako zamiennik :)
tak to prawa ja na recpete płaciłam tyyyyylko 10.50-11 zł:-)a zapisywał mi klekarz różnie czasem 5 puszek a niekiedy nawet 8 puszek bo mi zabrakło niekiedy i zdarzyło się wtedy ze musiałąm kupić za normalną cene 23 zł:tak:

Pampersiki ja używam 3 i widze że fajnie sobie nosi i myśle ze jeszcze jedną paczke tych 3 kupie:tak:a waży synek 6610 i ma 62 cm co duży a w 3 fajnie pupka się mieści:tak:

Dziewczyny oglądam TV, szok tyle trumien! Widok straszny
:-:)-:)-(

EDIT:Wiecie co ostatnio oglądałam film na tvn o chłopcu z "rozbitej"rodziny i na koncu chciał obronic jednego chłopca w bójce i zginął bo jeden go zadźgał nożem:-:)( i popłakałam się bo zaczełam myśleć o moich synkacvh że moze ich coś złego przytrafić bo pomimo że będziemy ich uczyć jak najlepiej to mogą w paść w złym moment o złej godzinie...ach tak się boje o moje dzieci...:-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
yol_a gratulacje dla synka... ale czy mogło być inaczej?

Widok w tv okrutny... szok... a to 1/3 zmarłych, przygnębienie ..... i brak słów...

reklama
Matko, te trumny. Ja moge tylko na zdjeciach na wp ogladac, a i to wyglada strasznie.

Yol_a, gratulacje dla synka. Po mamusi taki zdolny, co? :-)

Do góry