reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Dorcia uzywamy farbek spozywczych takich np.jak do jajek :-) A teraz nawet pan dochtore powiedzial,ze mozemy kupic bio farbki takie normalne do malowania tylko bio.Ale zostane przy jajecnych farbach;-)

Mała śpi, obiad się robi, żyć nie umierać :-)

Klara, gratuluję kupki! Matce dogodzić z kupkami to nie lqada wyczyn, albo ich za mało, albo za dużo:-D

Co wy z ty sprzataniem,podobno tylko nudne kobiety maja porzadek ,i tego sie trzymam:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D podoba mie sie takie podejście :-D

Beti, może jednak obędzie się bez tych rozwórek? Ale choćby nie wiem co, pamiętaj, że to da się wyleczyć a dziecko jeszcze chyba nie jest świadome swoich nóżek, więc nie powinno się męczyć jakoś bardzo. Głowa i cyce do góry! :-)

Pasibrzuchu - ja córkę też pieluchowałam do 5 m-ca. Na pampersa zakładałam tetrową i flanelową i wyglądała jak żabka, ale nie protestowała. :)
A jak to pieluchowanie wygląda? Jedna pielucha między nogi a druga w trójkąt?

Aga, Wam czasami brakuje tego angielskiego olewnictwa, a mi polskiego czepiania sie. ;-)
Powtórzę się - nie dogodzisz matce :-D

Pumpkin, przy przewijaniu rozchylam małej wargi, chyba zauważyłabym, że coś jest nie tak?

Czy wsze maluchy tez sie pluja po pas????

No ba! :-D i rzygają w dal :-D mała mi właśnie ulała na cała głowę i ucho...

Dorciaa - jedziemy do zaprzyjaźnionego Pana J.Drobińskiego na ul. Puławskiego

Pasibrzuch - mój M. trzymał Maksia do chrztu, u nas jest taka niepisana zasada, że córkę trzyma matka, a syna ojciec.

Agniecha83 - byliśmy u dr Dołyk,przyjmuje w Pulsantysie na ul. Ostrowskiego (to jest koło Urzedu Skarbowego). Lekarkę poleciła mi koleżanka, która była kiedyś rehabilitantką i zna to środowisko.
Neurolog zbadała Maksia pod kątem wszystkich odruchow, itd... jest bardzo komunikatywna i nie owija w bawełnę, odpowiadała na moje pytania i wątpliwości. Powiedziała, że z dzieckiem jest b.dobry kontakt, ale nie wszystko jest jest w normie i trzeba nad tym popracować. Nie stwierdziła też asymetrii.
Niestety na wizytę czeka się bardzo długo.... i ta okoliczność kosztuje 90 zł.

edit:
Pasibrzuch Ja wkładałam dwie pieluchy plus jedna w trójkąt

Ostatnia edycja:
roxeen ja się domyśliłam o co Ci chodziło dlatego napisałam to z oczkiem. Szkoda się spierać, lepiej pogadać o czymś przyjemnym:-)

To ja tez poprosze moja rodzine, by apelowala o pogrzeb dla mnie na Wawelu. ;-) A tak powaznie, toz niech tak zostanie. A Wajda sie wychylac przed szeregi nie powinien. Jak umrze za pisowskich rzadow, jeszcze go pochowac nie beda chcieli. :-) Matko, ze tez Polacy o wszystko zawsze musza sie klocic. Szlag czlowieka trafia. Wawel, Powazki, co za roznica do cholery, gdzie sie czlowiek rozklada. A kosciol w Polsce apolityczny jest, he?

Jola.24, moja to ciagnie do buzi rekawy, moje palce, wlosy, podbrodek, a od kilku dni zadziera kiece i tez ja do buzi pakuje! :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Oni sami nie wiedza co mowia..i to jest niesmaczne.Bo ja juz 15 razy slyszalam,ze to nie byla prosba rodziny a wrecz bylo im bardzo trudno podjac decyzje o tym,bo przeciez beda miec bliskich tyle kilometrow od domu.Pan Duda wrecz powiedzial,ze nie powie kto zaproponowal Wawel jako miejsce pochowku....

Do góry