reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Kaja dziękuję Ci. Każdy ma swój pogląd na każdy temat. Miejmy tylko nadzieje, że czas pozwoli rodzinom znaleźć chodź trochę ukojenia w tym cierpieniu.

Minnie my jesteśmy na nutramigenie powiem Ci szczerze śmierdzi jak stare skarpety a Julka zajada się Nim. Tylko musisz stopniowo przechodzić na nowe mleko ja robiłam tak: jak na 150 ml mleka dawałam 5 miarek, to przy zmianie 1 dnia dawałam 4 miarki starego + 1 nowego i każdego dnia zwiększałam o 1 miarkę nowego aż w końcu zastaliśmy tylko na nowym.Kurcze pewnie Alexa swędzi ta skórka i to jest przyczyną, mam nadzieję, że szybko to pokonacie. I może faktycznie tu chodzi o mleko u Nas też łuszczyła się skórka za uszami i pewnie żebyśmy nie zmienili szybko mleka to rozniosłoby się na całe ciałko. A cena horrendalna :szok::szok: Kurcze ubezpieczenie powinno pokryć chodź część kosztów. W Pl płacisz 50% drugie 50 pokrywa NFZ.

Patrysia od czego się bierze te AZS? w sensie co jest przyczyną?

Malwina piszesz że Mała jest spokojna jak jesteś przy Niej, kurcze a rodziłaś SN czy CC? dziewczyny kiedyś pisał że dzieci, które rodzą się przez CC potrzebują wiekszego kontaktu z mamą, wtedy bardzo pomaga chusta. Mała będzie zawsze przy Tobie a Ty będziesz miała ręce wolne. Dziewczyny bardzo sobie chwaliły.

reklama
Dziekuje dziewczyny za rady, tak tez zrobiłam:tak:
Chrzest przełozyłam, juz rodzinka oddzwoniona... do kuznki jade jutro wiec tez sobie wyjasnimy i pogadamy:tak:
Dziadek sie ucieszył, ze nie maja dylematu, ale brata i tak nie bedzie, bo maja zaplanowany wyjazd na ten dzien:-:)zawstydzona/y: trudno...

Moze bedzie cieplej, wiec na pewno bedzie wygodniej;-) mam nadzieje, ze nie bede decyzji załowac, a rodzinka to doceni.

Rano zaliczyłysmy spacerek i plac zabaw:-p Wróciłysmy do domku, Paulina poszła spac odazu, a ja patrze P. cały mokry, trzesie sie i ruszyc sie nie moze:szok: Normalnie przerażenie, nawet nie miał siły wstac po telefon i po mnie zadzwonic...
Jakies choróbsko go dopadło... wiec mam 3 dzieci w domu:zawstydzona/y: No nic, musze dac rade:tak:

Jeszcze raz dzieki za pomoc!

Wróciłyśmy od lekarza i jestem w szoku, nic tym razem nie usłyszałam o karmieniu piersią! :szok: Wręcz przeciwnie, mała ma jeść z piersi ile chce!
Na razie mamy ograniczyć mleko sztuczne na rzecz kleiku ryżowego plus probiotyki i jak to nie pomoże, to mam receptę na Bebilon Pepti.
Mała w ciągu 12 dni przytyła pól kilo i waży teraz 5900g :-D:tak:

Dziewczyny, jakaś lewa jestem, ale jak się robi kleik? :eek:

Widzę, że temat żałoby jest dość zapalny.
Kaja, myślę, że źle zrozumiałaś intencje. Mnie absolutnie nie brakuje seriali, czy programów rozrywkowych, bo rzadko oglądam telewizję. Natomiast owszem, po tragedii telewizor mieliśmy włączony cały czas i jedyne o co mi chodzi, to że niestety, ale czasami program jest po prostu "naciągany", bo COŚ trzeba powiedzieć. I tak np. nie widziałam większego sensu w pokazywaniu przyjaciół osób, które zginęły w godzinę po katastrofie. Ludzie ci byli w totalnym szoku, nie wiedzieli co powiedzieć... Dla mnie to było niekomfortowe i nie na miejscu (mimo, że sama płakałam), żeby pokazywać ich bezsilność, ból i łzy milionom ludzi. Po co?
Ale z drugiej strony żal, że dopiero w obliczu takiej tragedii możemy zobaczyć tę ludzką stronę osób, które znaliśmy tylko z takiej, czy innej opcji politycznej i te wspomnienia sa jak najbardziej na miejscu.

Malwina [/B]piszesz że Mała jest spokojna jak jesteś przy Niej, kurcze a rodziłaś SN czy CC? dziewczyny kiedyś pisał że dzieci, które rodzą się przez CC potrzebują wiekszego kontaktu z mamą, wtedy bardzo pomaga chusta. Mała będzie zawsze przy Tobie a Ty będziesz miała ręce wolne. Dziewczyny bardzo sobie chwaliły.

Rodziłam SN

Dziekuje za podpowiedzi, bede musiała spróbowac z chusta

:

Dziewczyny, jakaś lewa jestem, ale jak się robi kleik? :eek:

Trzeba go kupic w sklepie:-D
Ja kleik dodawałam do mleka, ale chyba lekarce chodziło o kleik na wodzie, tak?! Na opakowaniu powinno byc napisane;-)Mozna tez zrobic z ryzu albo kaszy mannej, ale chyba nie ma to sensu...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Trzeba go kupic w sklepie:-D
Ja kleik dodawałam do mleka, ale chyba lekarce chodziło o kleik na wodzie, tak?! Na opakowaniu powinno byc napisane;-)Mozna tez zrobic z ryzu albo kaszy mannej, ale chyba nie ma to sensu...

Jak w sklepie? Ja myślałam, że normalnie się robi ryż, woda i jazda? Kurde, teraz to nie wyskoczę, bo mała zasypia, więc chyba jednak będę musiała zrobić metodą przedpotopową, więc proszę o info jak :rofl2:

Edit:

Wyszłyśmy dzisiaj w chuście na dwór :-) Jakaś babcia do wnusi "zobacz, widziałaś jak fajnie?" :-)

Patrysia od czego się bierze te AZS? w sensie co jest przyczyną?

.
tutaj jest stronka co troche o tym mówi:tak:powiem że głównym powodem jest alergia:sorry: Atopowe zapalenie skóry Dermatologia
Dziekuje dziewczyny za rady, tak tez zrobiłam:tak:
Chrzest przełozyłam, juz rodzinka oddzwoniona... do kuznki jade jutro wiec tez sobie wyjasnimy i pogadamy:tak:
Dziadek sie ucieszył, ze nie maja dylematu, ale brata i tak nie bedzie, bo maja zaplanowany wyjazd na ten dzien:-:)zawstydzona/y: trudno...

Moze bedzie cieplej, wiec na pewno bedzie wygodniej;-) mam nadzieje, ze nie bede decyzji załowac, a rodzinka to doceni.

Rano zaliczyłysmy spacerek i plac zabaw:-p Wróciłysmy do domku, Paulina poszła spac odazu, a ja patrze P. cały mokry, trzesie sie i ruszyc sie nie moze:szok: Normalnie przerażenie, nawet nie miał siły wstac po telefon i po mnie zadzwonic...
Jakies choróbsko go dopadło... wiec mam 3 dzieci w domu:zawstydzona/y: No nic, musze dac rade:tak:

Jeszcze raz dzieki za pomoc!
na pewno nie będziecie załować bynajmniej będzie chrzest robiony tak powiem w spokojnej atmosferze bez niepotrzebnych nerwów bo ktoś coś tam mówi itd.będzie cieplej co też fajnie podczas uroczystosci:-)zdrówka dla M:tak:

reklama
Wczoraj ściągnęłam Pana Kleksa, wszystkie 3 części i normalnie poczułam taką frajdę, że szok :-D I muzę też ściągnąłem, nie sądziłam, że powrót do dzieciństwa może być taki fajny :-)

Do góry