reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

macy - wyjazd do gdańska to nie problem :) Poproszę o namiary :)

paula - dzięki. U mnie lekarka chce małemu bioderka badać jak skończy 3 miesiące.. co wydaje mi się za późno..

reklama
Witam się poranie.

Jedno pranie powieszone, drugie się pierze. Mały zrobił mi pobudkę przed 7, a że sen mi przeszedł to coś trzeba porobić. A pobudka była super, mały zaczął śmiać się do misiów z karuzelki (chyba chciał je pogonić żeby się kręciły a te małe lenie nic), włączyłam karuzelkę i dopiero się gadulstwo i śmiechy zaczęły, a po pół godziny poprosił o smoczka i dalej sobie grzecznie leży. No ale ten śmiech był zabójczy, w całym mieszkaniu było go słychać (choć babcia moja i tak go nie słyszała pewnie bo ona głucha jak pień ostatnio).

Zapowiada się ładny chodź chłodny dzień, według pogody ma nie padać nic więc spacer pewnie dziś będzie.

No i dziecko padło, ta prawie już godzinna aktywność go zmęczyła.

Zazdroszczę mamom których dzieci przesypiają całą noc, my mamy dwie pobudki a spać chodzimy o 22, jak wcześniej zaśnie to i tak obudzi się przed 22 i wojuje. a najpóźniej o 22;30 zasypia.

Dzien dobry:-)

U nas zapowiada sie kolejny piekny dzien,tak wiec spedzimy pewnie znowu troche czasu na dworze.
Wronek ja tez zazdroszcze ;-)Nasz maly zasypia ok.20:30 a budzi mie miedzy 1 a 3 a potem miedzy 5 a 7...Ta 7-a to zniose bo i tak wstajemy mmniej wiecej o tej porze,ale o piatej rano to jestem tak nietomna ,ze z zamknietymi oczami malego obsluguje ;-)
A w ogole od kilku dni czuje sie okropnie oslabiona...Niby mi sie wszystko chce bo wiosna tuz tuz a jednoczesnie chyba wiosenne zmeczenie mnie dopada....

Ivi badanie bioderek powinien robic ortopeda:tak:
Witam porannie,mój synus znów cała noc przespał:-)
Byłam wczoraj u dermatologa i okazało sie,ze to nie skaza białkowa jest przyczyna wysypki tylko suche powietrze i ogrzewanie:tak:
Takze dziewczyny które macie diagnoze od pediatry skaza ,to polecam jednak wizyte u dermatologa:tak:

to ja wam zazdroszczę dziewczyny:) my zasypiamy ok 20-21, budzimy się o północy, a potem różnie - od 1,5 godziny do 3 godzin aktywności, potem 2,5 godziny snu.. A dzień mój syn zaczyna o godzinie 4 rano... Pól godziny śpi od 6:30 do 7, a potem dopiero ok 10-11 pada na długą drzemkę w ciągu dnia:)
Ja dziś o 5 rano to już śniadanie jadłam, bo mały gruchał do karuzelki:)

Mój maluszek jeszcze się nie śmieje:( już nie mogę się tego doczekać...:(

sylwia - dzięki:) ja chyba prywatnie gdzieś spróbuję się dostać, bo moja lekarka tak jak pisalam, badania chce mu zlecić jak skończy 3 miesiące..

kubiaczka - w jakim wiązaniu chusty byłaś z małym na spacerze? kołyska czy podwójny krzyż?

chustowe dziewczyny - czy podwójny krzyż dla naszych maleństw jest bezpieczny czy nie? Bo czytałam w necie że tak, a na instrukcji mojej chusty to wiązanie jest dla dzieci od 4 miesiąca zycia..

Jola - mój ma szorstkie policzki (aż z krostami i plamami łuszczącymi się) i szorstkie czoło.. w ogóle calą buzię. Smarujemy od wczoraj EMOLIUM krem specjalny, do kupienia w aptece bez recepty. JUż jest znaczna poprawa. U nas to jest albo przez uczulenie na czekoladę (zgłupiałam i zjadłam trochę ptasiego mleczka) albo przez skazę białkową.. będziemy testować....

dziewczyny czy wy USG bioderek robiłyście na skierowanie od pediatry, czy prywatnie? i gdzie to badanie się wykonuje? (znaczy u jakiego lekarza)

co do snu: obudziliśmy Tymka na kąpiel o 20.. no i cały czas nie śpi:D pomyliło mu się dzień z nocą;).. ciekawe o której zaśnie teraz;)

My usg bioderek mielismy w szpitalu przy wypisie.

karoli - to zazdroszczę;) bo nam przecież nawet poziomu bilirubiny nie sprawdzili przy wypisie grr...

Ivi, nie ma czego zazdroscic. To chyba zalezy od panstwa i od szpitala. Tak jak ja nie znosze szpitali, to na ten, w ktorym rodzilam nie moge powiedziec zlego slowa. Sa super zorganizowani i maja wszystko pod kontrola. Polozne kojarza kazdego noworodka i pamietaja co mu jest, czy mial wysoka bilirubine, czy jakas infekcje, czy cos innego. Bilirubine badli tam codziennie.

reklama
Witajcie Dziewczynki,

jak moge zaznaczyc kilka postow i potem odpisac tak jak dawniej?????

Tak, wciskasz ostatni piktogram - ten obok cytuj

A moje dziecko przesżło z trybu jeść, spać - na jeść i bawić się - od 2 godzin czuwa i albo siedzimy w leżaczku albo przewalamy się na łóżku (to samo było wczoraj) - zobaczymy kiedy padnie.

Do góry