reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

macy - dokładnie dobrze myślisz z odwlekaniem szczepień w tym wypadku, słuszna decyzja. :tak:
agagsm - mój też ma różne dni ale generalnie po odstawienu kopru aniołek mi wrócił na dobre. roxeen pisałaś też o koprze, wiecie co to dziwne jest.. bo właśnie sprzatałam w szafce w której miałam pełno próbek i miedzy innymi HIPPa, - wszystkie herbatki jakie oni reklamują dla dzieci mają koper, no większośc... i jeszcze piszą, że to na lepsze trawienie i usuwają nadmiar gazów :baffled: tylko, że mój tak odgazowywał, że aż płakałz bólu. :angry:
Dziś mieliśmy schemta Tracy... mały obombał się koło 18.30 do 19.00 , potem zabawy, śmiechy i kapiel, teraz leży sobie w kołysce z pozytywką. Może w tej kolejności to zadziała? Leży i i gapi się na misia. :-D A w ogóle nasz klopsik waży 4700 :happy:pieknie przybiera od wyjścia ze szpitala 2900.
Tysiolek - potwierdzam jak przedmówczynie, piekna suknia.
roxeen - przykro mi z powodu koleżanki, będę również ciepło mysleć i się pomodlę, biedna kobieta

reklama
Kaja moja córa też dostała 3 razy koper jak mój nalegał bo to była dobra rada jego mamy i to były najgorsze nocki jakie miała takie miała gazy i kolki a bez tego to nie wiedziałam co to są kolki u dziecka ;-)

Roxeen bardzo mi przykro ! ale zawsze jest nadzieja i niech koleżanka walczy !

Tysiolek śliczna sukienka !

Gosia no widzisz, to tym bardziej jestem teraz przekonana, że to od tego było, kurcze... biedne maluchy przez glupoty się musiały męczyć
macy - ja z wrażenia, że mi dziecko samo totalnie zasypia :-D teraz doczytałam twój post - no dumna z ciebie jestem, brawo :tak:

Nasz maly juz spi.Tak sie chyba juz przyzwyczail do rytualu wieczornego...Wczoraj mielismy pol godzinne opoznienie i jeczal jak potepieniec;-)Ciekawe o ktorej sie obudzi na papu,bo od kilku dni budzi sie coraz pozniej...Zaczynal od polnocy a teraz przebudza sie miedzy 2 a 3....

Spokojnego wieczoru zycze:-)

Kubiaczka, pewnie, że możesz na dłuzej. Tylko nie za długo, bo takim dzieciom kręgosłup siada po dłuższych wyprawach - chyba że zmienisz sobie pozycję. Co do ubierania - pamiętaj, że chusta grzeje też, do tego ciepło Twojego ciała. My mamy nosidełko i też widzę, że mała się grzeje, a zakładam jej body, bluzeczkę bawałnianą, spodnie i kurteczkę - taka wiosenną. Zawsze sprawdzaj karczek, to będziesz wiedziała, czy za ciepło czy nie.

Kaja, ja żadnych herbatych nie piję, prócz melisy, bo na wieczór mi tak dobrze - ona też ponoć dobrze działa na laktację.:tak: Widzę, że wszyscy mają Tracy Hogg w obrotach, ale bądź co bądź, niektóre jej rady działają i są mądre. Moja dziś spała w ciągu dnia sporo - już pisałam. Później mega kupa, przebrałam, zostawiłam w samym body z rozpiętą pieluszką i tak sobie w koszyku gruchała i gugała, że aż miło było posłuchać. Zdążyłam całą kuchnię posprzątać, potem kąpiel i cyc i zasnęła. Widocznie jej ten dzienny sen był do czegoś potrzebny.

macy - ja z wrażenia, że mi dziecko samo totalnie zasypia :-D teraz doczytałam twój post - no dumna z ciebie jestem, brawo :tak:
No widzisz - Twoja szkoła.:-D

Roxeen, wspolczuje. Bede sie modlic.
Tysiolek, powtorze za innymi. Suknia boska. Prosta, ale wspaniala! Teraz tylko krawcowa dobra znalezc i material!

A u nas dawno choroby nie bylo. Mlody ma 38. Mial jakis podejrzany kaszel od kilku dni, ale nic sie nie rozkrecalo, a teraz jak na zlosc. Mam nadzieje, ze mloda niczego nie zlapie. :-(

u krawcowaej dzisiaj już byłam - Matka kuzyna mojego małża szyje suknie i mnie naszczęście przyjeła - późno bo późno ale powiedziałą ze da rade ..... no i juz wykasowała mnie 700 zł zaliczki na materiał - a cała sukienka ma mnie wyjść jakies 1500 zł uuuuf dobrze że rodzice sponsorują mi sukienk ehihihihi :) welonu miec nie będe tylko sobie kwiatki we włosy wczepie i heja bo nie wypada mi z welonem latać jak dziecko mam !!!

aaaaaa i znalazłam wkońcu kościół hihihi - tzn zostaje w swojej parafi i już ! tak najlepiej !! wię cjuż wszystko ustalone - moge zamawiac zaproszenia bo śłub 7 maja (piątek) o godzinie 16.30 :tak:nie ma już odwrotu hyhyhy :-D

a chrzciny ustaliłam na 27 marca - razem z siostra będziemy chrzciły i jedna imprezka przy tym -= więc dwa w jedym - taniej wyjdzie przynajmiej ;)

aaa i miło dziewczyny że moja sukienka się wam podoba - mama nadzieje ze na mnie będzie tak samo ładnie wyglądała jak na obrazku hyhyhyhy :)

nooo moja maluda śpi to i ja ide sobie odpocząc :) niestety sama bo Małż mi się rozachorował buuuuuuu :-(

I moja gadzina tez juz spi od godziny a ostatnie pol godziny to ledwo go prztrzymalam tak marudzil:tak:
Ktos pisal ze maluszek ma szorstki policzek ale przegapilam kto, moj tezma jeden i nie wiem czy czyms smarowac, zadnych krostek nie ma:sorry2:
Ja w przyszlymtygodniu sie udam na szczepienie akurat bedzie mial juz 2m-ce skonczone. a 28-eg jak wszystko dobrze pojdzie i paszport dostaniemy to lecimy do Pl wkoncu, kupilam dzis bilety w ciemno botaka cena dobra byla:tak:
Dobrej nocy kobietki:-)

Jola - mój ma szorstkie policzki (aż z krostami i plamami łuszczącymi się) i szorstkie czoło.. w ogóle calą buzię. Smarujemy od wczoraj EMOLIUM krem specjalny, do kupienia w aptece bez recepty. JUż jest znaczna poprawa. U nas to jest albo przez uczulenie na czekoladę (zgłupiałam i zjadłam trochę ptasiego mleczka) albo przez skazę białkową.. będziemy testować....

dziewczyny czy wy USG bioderek robiłyście na skierowanie od pediatry, czy prywatnie? i gdzie to badanie się wykonuje? (znaczy u jakiego lekarza)

co do snu: obudziliśmy Tymka na kąpiel o 20.. no i cały czas nie śpi:D pomyliło mu się dzień z nocą;).. ciekawe o której zaśnie teraz;)

noż k... m...ć!!! co za zje...e forum no!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
czytam, multipostuję wywala mnie i znowu w końcu chcę odpowiedzieć i dooopa wcieło wszystkie cytaty:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
poddaję się

napiszę z pamięci...
jesteśmy na bebilonie pepti i butelki z aventu się sprawdzają...:tak:
spacerujemy sobie z wózkiem i psem obok, chłopcy zadowoleni:-D
Roxeen modlitwy masz jak w banku, to naprawdę przykre:-(
Tysiolek piękna suknia!!!

jak widać pamięć mam chyba do doopki:sorry2:

jutro ostatnie trzy godzinki lekcji i jestem cała dla mojego dzidziola
synuś śpi juz naprawdę super, zasypia po 20 karmienie 1-2, 5 , punia sobie do 7,30 no ale jak czytam że wasze śpią niemal całymi nocami to wymiękam:sorry2: z zazdrości
kupiłam sobie zajefajny gorset i pas do pończoch i pończochy i zaraz idę je wykorzysztać:-D:cool2::cool2:
i wypiłam lampkę wina:sorry2:i już mi szumi, normalnie po takiej abstynencji jestem bardzo ekonomiczna:-D

reklama
Jola.24, zawsze możesz jeszcze zadzwonic do konsulatu i sie upewnic, czy paszport bedzie i czy wszystkie papiery maja. Tak na wszelki wypadek. Na sam paszport sie czeka 2 tygodnie, ponoc.

Dorciaa, tych postow zaznaczonych nie wcina - one sa na dole. Jak chcesz na pelnym ekranie, musisz wlaczyc zaawansowana edycje.

Ivi, jak chcesz namiary na naprawde dobrego ortopede, moge Ci dac. Tyle ze jest w Gdansku. Specjalizuje sie wlasnie w bioderkach dzieciecych.

Ostatnia edycja:
Do góry