reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Odniosę się tylko do jednej kwestii: ja uciła ruskowo jazyka w szkolie. Eta krasiwyj jazyk. Ja gawariła ocień charaszo. Ja wsio panimaju szto słyszu i citaju;-) haha i wsie bukwy po pariadku bez oszibki nazywaju
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: Proponuje zalozyc nowy temat: jazyk ruskowy - teoria i cwiczenia:laugh2::laugh2::laugh2:

Asiowo, ubieranie kóz - to prawdziwe wyzwanie.;-):-) A tak poważnie. Mój synek zaczał chodzić na spacery bezwózkowe przed ukończeniem drugiego roku życia - drugi raz zepsuła się rączka i dla mnie był to sygnał, że ten wózek chce mi coś powiedzieć.;-) Teściowa miała pretensje, że męczę dziecko, a dzięki temu dziecko teraz zasuwa jak motorek i nie ma problemu, żeby przeszedł jakikolwiek dystans.

reklama
Asiowo, ubieranie kóz - to prawdziwe wyzwanie.;-):-) A tak poważnie. Mój synek zaczał chodzić na spacery bezwózkowe przed ukończeniem drugiego roku życia - drugi raz zepsuła się rączka i dla mnie był to sygnał, że ten wózek chce mi coś powiedzieć.;-) Teściowa miała pretensje, że męczę dziecko, a dzięki temu dziecko teraz zasuwa jak motorek i nie ma problemu, żeby przeszedł jakikolwiek dystans.

Moja "obrazila sie" na wózek zaraz po roczku, wolała zasuwac na nózkach na plac zabaw czy piaskownicy, a ja zasuwałam za nia z pusta spacerówka:-D
teraz idzie jej coraz lepiej to chodzenie, potrafi juz naprawde duzo przejsc, a co najwazniejsze słucha sie;-) Mi sie to podoba, bo raczej nie mam problemu z wychodzeniem z dziewczynkami na spacerki :tak:jak jest zmeczona to stawiam ja na dostawke i pedzimy do domku:tak:

I naprawde z czystym sumieniem moge polecic taka dostawke do wózka kazdej mamie z 2 maluchów z mała ronicą wieku, u mnie naprawde sprawdza sie rewelacyjnie. Nawet juz sie nie buntuje gdy ja stawiam jak przez ulice przechodzimy, dla mnie bezpieczniej i wygodniej, a ona juz wie, ze ulica to nie miejsce dla niej;-)

Macyuwielbiam ruski, książkę z zającem i wilkiem jeszcze posiadam
Ja nie mam wielkiego uwielbienia ale lubię gadać :tak:Byłam pare razy na wschodzie ostatnio i fajnie tak swobodnie sobie pogawarit :tak: Za to tydzien po przylocie w Moskwiy wylądaować w Atenach to dopiero przyezycie... kto im te bukwy tak poplątał to ja nie wiem:szok::-D:-D
Wiecie, że młodzi rosjanie czy ukraincy (to dla nich ważne ich nie mylić) pisząc smsy czy na necie posługują się alfabetem łacińskim?
Piszą więc tak jak my tu z yol_a i Mari_anna :-D:-D

ps wyjaśniło się dzieki Minnie - to IE przeglądarka pewnie takie nuemry robi, kurcze zawsze wzbraniałam się przed innymi ale może trzeba sprobować

Ja nie mam wielkiego uwielbienia ale lubię gadać :tak:Byłam pare razy na wschodzie ostatnio i fajnie tak swobodnie sobie pogawarit :tak: Za to tydzien po przylocie w Moskwiy wylądaować w Atenach to dopiero przyezycie... kto im te bukwy tak poplątał to ja nie wiem:szok::-D:-D
Wiecie, że młodzi rosjanie czy ukraincy (to dla nich ważne ich nie mylić) pisząc smsy czy na necie posługują się alfabetem łacińskim?
Piszą więc tak jak my tu z yol_a i Mari_anna :-D:-D

ps wyjaśniło się dzieki Minnie - to IE przeglądarka pewnie takie nuemry robi, kurcze zawsze wzbraniałam się przed innymi ale może trzeba sprobować

A to nie wiedziałam, że używają łacińskiego. Ja ze względu na bliskość granicy z Ukrainą mam do czynienia z ichnimi rożnymi produktami, nie tylko procentowymi;-) i rozpierniczją mnie takie rzeczy jak zapis fonetyczny cyrylicą znanych marek np Loreal, marlboro itd. albo perfumy -podróbki. Czasem to pękam ze śmiechu:tak:;-)

:-D:-D:-D

.

Tysiolek, brzucha zazdroszcze. U mnie flaka co prawda nie ma, ale skora jeszcze nie taka, jaka bym chciala miec. A wczoraj sie zalamalam. Chcialam wlozyc marynarke, bo bylo cieplutko i sie kurna chata okazalo, ze sie nie dopne. W cyce mi poszlo, biodra sie rozeszly i moge pomarzyc o czesci ubran przez dluzszy czas.:-:)-:)-(
Co do slubu - wez Ty sie zdecyduj, zeby wolne miejsce bylo. A restauracja zaklepana? Sukienka? Zespol?

:wściekła/y:

no własnie mi dupka tez się rozeszła tzn biodra i ciekawa jestem czy się jeszcze kiedyś wstąpią czy takie już zostaną hmmm....
knajpe mam - pałacyk w Iwnie - bardzo fajny :) orkiestra jest a z sukienką własnie zonk bo krawcowa powiedziałą ze nie ma terminów i teraz musze szukac nowej a sukienkę chce taką

sd5230..jpg

mam nadziej ze ktośmi ją uszyje nie jest zbyt skomlikowana :)

eeeeeeeeeeeeeeeeek przestac mi tu po rusku gadac bo ja nie miałąm ruska i nic nie rozumiem co mi tu piszecie :-)

heheh a ja dzieisaj wybrałams ię na spacerek, wziełam jeszcze siostrzenice 2,5 roku i uszłyśmy a po 10 min największa nawałcnia sniegowa więc mała mi ise rozryczała ze jejw twarz leci i szybko nawrotka, zuze ciągłam za ręke, Amele tyłem żeby jej snieg nie padał kooooszmar !!! i tak zakończył się mój spacerek heheh a jak wychodziłam to swieciło słoneczko ! :-D

no nic zbieram się bo zaraz do dentysty jade buuuuuuuuu . będe dwqie durze dziury robiła - trzymajcie kciukasy zebym przezyła !!!!! :szok::szok::szok:

Kaja powera to mam dzieki Alusiowi...Od 5ej gadal z kupa...: EEEEEEj tYYYYYY kUUUUUUpAAAAA Wyyyyyyyyyjdz..AAAAAAlbOOOOOO niEEEEEE hihihi...O 6ej kupa sie poddala i trzeba bylo wstac...to juz mi sie nie oplacalo klasc:-)
:-D:-D:-D:-D:-D

Tysiolek, dobra jesteś :-)

Właśnie ululałam Myszę, normalnie jak w zegarku: cyc, godzina czuwania i spanie :-) chyba wychodzi nam ta organizacja ;-) (i znając życie zaraz wszystko się pochrzani, bo jak się pochwali to zawsze tak jest).

No to jestesmy pospacerku:tak: Jak on nienawidzi czapek, ostatnio do miasta juzmu tylko kapturki dwa zalozylam a dzis czapka i wygibasy w wozku uzadzal:-D
roxeen bede sie modlic za przyjaciolke, oby dala rade:-(

A my wyczekujemy na paszport dla Olusia i juz sie stresowac zaczynam bo chcialabym bilety zabukowac ale sie jeszcze wstrzymuje. Ostatnio mi przyslali list zeby im dodatkowe dokumenty doslac i mam nadzieje ze to juz im wystarczy, bilety w dobrj cenie sa teraz i nie wiem czy nie zaryzykowac i nie kupic w ciemno:sorry2:

Tysiolek kieca zaje......:szok:No, ale w końcu musisz wyglądać
Pasibrzuch 3mam kciuki może się nie zepsuje....;-)
Roxeen przykre to, co piszesz o koleżance, będę pamiętać

reklama
Roxxen modlitwy u mnie masz gwarantowane:tak:ja juz przestałam sie zastanawiac i zadawac pytania dlaczego to spotkalo moje dziecko,takie małe i bezbronne,kazdego dnia dziekuje Bogu ,ze mi go dał i pozwala sie nim cieszyc.Mamy wiecej pokory po tym co spotkało Oliwierka.Duzo siły życze Twojej przyjaciólce ,aby nie traciła nadziei bo ona jest najwazniejsza:tak:

My po wizycie u pediatry,Oliwier ma skaze białkową i atopowe zapalenie skóry:-(dostał płyn sterydowy na zmiany skórne,ale zanim go posmaruje to jeszcze dzisiaj pojade prywatnie do dermatologa ,zeby sie wypowiedziała co o tym mysli.

Wiecie co moje dziecko sie skurczyło:-Dprzy porodzie miał 56 cm,a dzisiaj 54:dry:był chyba zle zmierzony po porodzie i musiał miec około 50 cm-to ja sie nie dziwie,ze tak mi było ciezko go urodzic jak wazył3530 i bez nacinania:-Dacha i wazy 5kilogramów-jak przytył od 26 stycznia 1300 to dobrze?bo sie nie orientuje:sorry2:

Tysiolek suknia piekna

Paula pomysłowego masz chłopa

Ostatnia edycja:
Do góry