reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Mój mądry D wczoraj kąpał małą, zostawił ją bez pampersa (żeby sie przewietrzylo tam wszystko :-D) ,uspal i polozyl tak do kolyski!!! Rano sie budze, a Zuzia pływa dosłownie ! :baffled:
Wszystko do prania..od materacyka po kołderke i poduszke. Co za dureń! :happy:
:-D:-D:-D

Agbar
, rzeczywiscie jak tornado.:-D

Pasibrzuch, przeciez juz wczoraj Ci napisalam, ze czas zmienic pediatre.:tak:

Wronek, gratulacje.

Tysiolek, brzucha zazdroszcze. U mnie flaka co prawda nie ma, ale skora jeszcze nie taka, jaka bym chciala miec. A wczoraj sie zalamalam. Chcialam wlozyc marynarke, bo bylo cieplutko i sie kurna chata okazalo, ze sie nie dopne. W cyce mi poszlo, biodra sie rozeszly i moge pomarzyc o czesci ubran przez dluzszy czas.:-:)-:)-(
Co do slubu - wez Ty sie zdecyduj, zeby wolne miejsce bylo. A restauracja zaklepana? Sukienka? Zespol?

Krótkie wędzidełko uniemożliwia albo wywinięcie wargi albo w ogóle poprawne złapanie brodawki - obydwie córy mają to stwierdzone i mocno walczyłyśmy by nauczyć się poprawnie jeść z cycka. Inną konsekwencją może być niewyraźna wymowa.
Moj synek tez ma krotkie wiezadlo - jak ja. Tez na poczatku byly problemy ze ssaniem. Drobne, ale byly. Karmilam 13 miesiecy. Ciezko na razie mowic o wadach wymowy, bo ma dopiero cztery lata i jego aparat mowy sie ciagle ksztaltuje. Dobry logopeda ma sposoby na takie problemy - moze byc klopot z mowieniem r.

A my dzis bylismy rano u lekarza na wizycie poporodowej sprawdzajacej. Tyle szumu wokol tego robia, normalnie smiech na sali. Mnie zapytal, czy karmie piersia, czy dobrze sie czuje i czy potrzebuje jakiegos srodka antykoncepcyjnego - specjalnie trzeba bylo umowic wizyte! Mloda zajal sie troche lepiej, na szczescie. Ciagle mamy zoltaczke - mala ma 8 tygodni, a te barany nawet nie wiedza, jakie sa moje wyniki. Ktos, gdzies, kiedys mial dzwonic i na tym sie skonczylo. I znowu jestesmy umowieni na wizyte w szpitalu. Pewnie beda znowu ja kluc.:-:)-:)-( Juz widze te godziny czekania i denerwowania sie. Szlag!!!:wściekła/y:

reklama
Minnie tak Aptamil Comfort jest gesciejszy nieco i musze Ci powiedziec,ze ja tez mialam problem karmiac butla i smoczkiem aventa,butle i smoki Nuka lepiej sie sprawdzily nam.

Witajcie Dziewczynki!
To nowe BB jest beznaziejne. Tyle myszka to ja juz dawno nie musialam przewijac przez te wolne spacje wrrrrrrrrrrrrrr
Moze napiszemy cos do tego, kto to pozmienial i niech wprowadzi kilka poprawek, no i te buzki cholerka jasna....
U nas dzis gorsza pogoda i cos zaczelo kapac z niebia. Takze spacerek popoludniu. Wczoraj za to byly dwa:-))
Agbar daj no mi tutaj troche tego Twojego zorganizowania i pracowitosci. Ja tylko pranie powiesilam, ktore zreszta wczoraj sie zrobilo echhhh
Milego dnia dziewczynki:-)

A prosze bardzo uprzejmie sie czestowac:D

Chyba za szybko pochwalilam butelki aventu :baffled: Kupilismy inne mleczko (Aptamil - czyli odpowiednik bebilonu) i cholerka to samo co z comfortem - geste to, ze nie chce przez dziurki leciec :baffled: Myslalam o tym, zeby kupic smoczki z 3 dziurkami, ale w sumie co to da... dziurki nie sa wieksze. A trojprzeplywowych sie jakos boje. Miala tak ktoras? Czy wszystkie modyfikowane sa takie geste?

My uzywamy butelek aventa i jemy aptamil i nigdy nie mielismy problemu:no: Zaczynalismy od smoczkow 1 teraz mamy 2 i jest super:tak: Mi siewlasnie wydawalo ze jakies malo geste to mleko:-D

Witam mamusie
Wpadlam na chwilke przed karmieniem, maly lezy w wozeczku i patrzy na mnie tymi wielkimi oczkami zebym juz go nakarmila:-D
u nas noce coraz lepsze, nadal wstajemy raz na karmienie ale to chyba dlatego bo bardzo dlugo spi wieczorem, musze go przetrzymac troche i zobaczymy:tak:
Dzis spacerek obowiazkowy bo pogoda cudo:tak:
wpadne potem a puki co milego dzionka

A my dzis bylismy rano u lekarza na wizycie poporodowej sprawdzajacej. Tyle szumu wokol tego robia, normalnie smiech na sali. Mnie zapytal, czy karmie piersia, czy dobrze sie czuje i czy potrzebuje jakiegos srodka antykoncepcyjnego - specjalnie trzeba bylo umowic wizyte! Mloda zajal sie troche lepiej, na szczescie. Ciagle mamy zoltaczke - mala ma 8 tygodni, a te barany nawet nie wiedza, jakie sa moje wyniki. Ktos, gdzies, kiedys mial dzwonic i na tym sie skonczylo. I znowu jestesmy umowieni na wizyte w szpitalu. Pewnie beda znowu ja kluc.:-:)-:)-( Juz widze te godziny czekania i denerwowania sie. Szlag!!!:wściekła/y:

Nie znam się - ale dlaczego ta żółtaczka się tak długo utrzymuje ? Tzn nie wiesz jaki jest poziom bilirubiny?

Bilirubina w 5 dobie byla ok. W trzecim tygodniu wciaz wysoka, ale ponoc nie bylo powodow do niepokoju. Sprawdzali jeszcze mocz i robili inne badania, ale nikt mnie nie poinformowal o wynikach. Mloda dobrze je, przybiera, usmiecha sie, nie jest senna, wiec nie wiem, co o tym myslec.

Kubiaczka - mialam na mysli, ze jezeli nie jest bardzo zle, moze warto najpierw pocwiczyc. Podcinanie wiaze sie z ryzykiem, ze jezyczek bedzie wypadal z buzi (baaardzo rzadko ale jednak) Dlatego ja na razie sie nie decyduje.

Ale nie przejmuj sie na wyrost - moze wcale nie macie tego problemu :tak:

Czemu piszecie, ze macie jakies odstepy i musicie przewijac? U mnie jest na Operze normalnie. Moze to wina przegladarki? I buzki tez mam :confused:

Agbar - No teraz Aptamil 1 i to samo g...
Szkoda mi mleka zmieniac, bo nareszcie doczekalam sie musztardowek. Cholerka caly komplet butelek, smoczkow i jeszcze sterylizator ekstra tez, zeby wszystko pasowalo... wrrr

Jola - no to mnie zastrzelilas, moze u was jakis inny ten aptamil? Milego spacerku :tak:

Paula - no to tak wywietrzyliscie malej pupke, ze rzeczywiscie przewietrzyla kolyske na wskros :-D

Macy zmolestuj kogo trzeba o te wyniki, co za jaja sobie robia

Minnie nasz synus je Aptamil HA Pre.Zrezygnowalam z Comfortu bo Alex byl po nim ciagle glodny a z kupkami bylo tylko troszke lepiej niz na HA...Wrocilismy wiec do niego ( HA Pre) i maly je rzadziej a kupy robi czesciej i bez problemow. Musialam jedynie smoczki zmienic..jakos nie pokochal synus silikonowych i kupilam lateksowe i silikonowo kauczukowe...( chyba kauczkowe...wyrzucilam opakowanie..)I z tych ciagnie ino wicher:-)A sterylizator na szczescie kupilam uniwersalny wiec nie ma problemu;-)Pasuje wszystko co do niego wrzucam....

Witam. Nadal mam podmienione dziecko, ale już jest lepiej. W mordę wczoraj wieczór darł się 40 minut. Byłam chora. Nic nie działało, ani cycuś, ani smoczek, rączki, lulanie itd...:no::wściekła/y:A dzisiaj przypominałam syniowi jak się samodzielnie zasypia w łóżeczku...Trwało chwilę, ale jest sukces. Drugi raz był łatwiejszy;-):tak: Przeczytałm sumiennie wszystkie posty, ale nie odpiszę, bo lecę obiad gotować. Pani gin sprawdziła wczoraj podwozie i brzuszek - git majonez mogę zacząć ćwiczyć nawet brzuszki, tylko nie forsować. Muszę jakąś płytę dorwać. Coś ktoś może polecić? Odniosę się tylko do jednej kwestii: ja uciła ruskowo jazyka w szkolie. Eta krasiwyj jazyk. Ja gawariła ocień charaszo. Ja wsio panimaju szto słyszu i citaju;-) haha i wsie bukwy po pariadku bez oszibki nazywaju

Kubiaczka - mialam na mysli, ze jezeli nie jest bardzo zle, moze warto najpierw pocwiczyc. Podcinanie wiaze sie z ryzykiem, ze jezyczek bedzie wypadal z buzi (baaardzo rzadko ale jednak) Dlatego ja na razie sie nie decyduje.

Ale nie przejmuj sie na wyrost - moze wcale nie macie tego problemu :tak:

No ćwiczyć będziemy. Położna mówiła, że możemy paluszkiem ćwiczyć. Ale w sumie nie wiem co ma wspólnego wędzidełko pod górną wargą z językiem. Może masz na myśli podcinanie wędzidełka znajdującego się pod językiem? Bo to przecież dwie różne rzeczy. Zresztą zobaczymy co pediatra powie.

Moj synek tez ma krotkie wiezadlo - jak ja. Tez na poczatku byly problemy ze ssaniem. Drobne, ale byly. Karmilam 13 miesiecy. Ciezko na razie mowic o wadach wymowy, bo ma dopiero cztery lata i jego aparat mowy sie ciagle ksztaltuje. Dobry logopeda ma sposoby na takie problemy - moze byc klopot z mowieniem r.

Ciekawe z tym r. Mój mąż bardzo długo miał problem z mówieniem r. W końcu się nauczyć... zgadnijcie na jakim słowie.... :-D Podpowiem.. zaczyna się na literę K.. heh

reklama
My własnie wróciłysmy ze spaceru... Paulinke tak wykanczaja te spacerki, 2h tuptania na nózkach swoje robia. Dzis zdazyłam ja tylko rozebrac z i sama poszła sie połozyc i w 30 sek. zasneła:tak:
Dzis juz nie spotkałam sasiada jak ostatnio i musiałam wniesc i zniesc dzieci sama:-p:-Dprzynajmniej moge spalic dodatkowe kalorie:-p

Na 15 jade z Agata na USG bioderek, mam nadzieje, ze P. zdazy wrócic to zostanie z Paulina, bo zas musiałabym 2 kozy ubierac...:-p

Do góry