reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witajcie porannie....
C. ma tylko 37st...tak już mu się zdarzało... z noska troche odciagnelam ale niewiele....wiec chyba jest ok.... dam spokoj z wizyta u lekarza dzis i z ta alergia, nie jets jakos mocno wysypany, tylko troszke, tyle co zawsze a w sumie jakos wczesniej mnie to nie niepokilo.....
po kremie emolium jakos lepiej tez ta twarz wyglada, a główka i ciemieniuszka po parafince tez lepiej......

Kaja wiem ze musze spuścić z tonu z tą paniką:tak: Trzeba mnie chyba porządnie w d....kopnąć.... ale my w rodzinie u chlopca 5-6 let. mielismy przypadek sepsy- :-(ale szczescie z happy endem, maly ma teraz 17 lat....

a sprobuje odszukac o tej terapii czaszkowo-krzyzowej....

Choc na forum za maniaczke chusty uchodzę, uwierz ja jestem bardziej entuzjastką, jak moge to C. zmieniam pozycje i wkladam na bujak, do wozka- np teraz i wczoraj mamy swieto bo spi w wozku trochu.....

A na katarek oprócz soli morskiej to co polecacie, kiedyś pisałyście ale nie mogę znaleźć - majerankowe coś to było o ile się nie myle?

PAIBRZUCH fajnie że kupka odblokowana:tak::tak::-D

Pumpkin mnie się też widzi że nie każdej dzidzi wypadają włoski....

A tak w ogóle z innej beczki zamówiłam sobie książkę " Przemytnicy marchewki, groszku i soczewicy"
Chyba musimy bardziej zdrowo jeść, choć ja się b. staram... w ciązy na bank zdrowo jedliśmy przez tą moją cukrzycę ale teraz się lekko zapuściłam, a pomysły mi się oklepały więc szukam nowości:tak:

edit: dziś u nas piekne slonce, ale ponoć odczuwalna -4 st i wieje wiec odpuszczamy spacerek

Ostatnia edycja:
reklama
Klara - to normalne, że trzeba być czujnym - ale jeśli potrzebowałaś kopniaka, żeby lekko wyluzowac to właśnie ci go zafunodwałam :tak: Wszystko będzie ok, a nie myślałam o tobie jako o maniaku chuścianym - co ty :-D
Pomysl z wprowadznaime zdrwszej żywnosci super -soczewicę u nas w domu się uwielbia, polecam do obiadku jak też zupka z soczewicy (gotujesz plus warzywka na patelni lekko poddusic na oliwce pokrojone w kostkę - por, marchew, seler, pierucha - i wrzucasz do ugotowanej soczeiwcy, troche przypraw i zupka gotowa, - bez magi, kostek winiary i kości miesnych!! )

:-)

Macy ja poprosze o knige:tak:wysle ci priva:tak:
Już poszła. Jeśli która byłaby jeszcze chętna, proszę o znak.

Oj, Klara, Klara... Za bardzo kochasz to dziecko. Choć przyznam, że po tym co przeżyłaś, masz do tego pełne prawo.

A my idziemy zaraz na ważenie. Jutro z kolei wizyta u lekarza. Będą oglądać małą i może mnie, bo nie wiem, jak wygląda wizyta po porodzie. No i czekają nas szczepienia, a im bliżej ich, tym więcej mam wątpliwości. Nie wiem skąd. Muszę Kaję napastować, może mi wszystko wyłoży, jak chłop krowie...

My dzisiaj idziemy do lekarza i na ważenie, wczoraj ważyłam małą na naszej wadze łazienkowej i wychodziła mi 5 kilo, zobaczymy jaka różnica będzie.
Postanowiłam pisać sobie godziny karmienia, czuwania i spania. Na razie to bardzo ładnie wygląda :-D:
9.00 karmienie
9.00-10.00 czuwanie
10.15-... spanie

Może znajdę jakiś wzór na to moje dziecko i w końcu będę miała chwilę dla siebie :-)

Dziewczyny dostalyscie juz okres pierwszy po porodzie? Bo ja dostalam i trwa juz 2 tygodnie!!! I najgorsze jest to ze jest coraz bardziej obfity..strasznie duzo krwi trace..nie wiem czy to normalne?..dzisiaj chyba zadzwonie do gina.

:wściekła/y:Wlasnie sie wcieklam zadzwonili z przychodni i przelozyli mi wizyte z dzisiaj na jutro bo mam przyjechac z obiema to lekarz odraz sobie Mie obejrzy.:wściekła/y:

Klara - to normalne, że trzeba być czujnym - ale jeśli potrzebowałaś kopniaka, żeby lekko wyluzowac to właśnie ci go zafunodwałam :tak: Wszystko będzie ok, a nie myślałam o tobie jako o maniaku chuścianym - co ty :-D
Pomysl z wprowadznaime zdrwszej żywnosci super -soczewicę u nas w domu się uwielbia, polecam do obiadku jak też zupka z soczewicy (gotujesz plus warzywka na patelni lekko poddusic na oliwce pokrojone w kostkę - por, marchew, seler, pierucha - i wrzucasz do ugotowanej soczeiwcy, troche przypraw i zupka gotowa, - bez magi, kostek winiary i kości miesnych!! )

:-)

A my gotujemy czesto pomidorowa z soczewica mmm pyyychaaaa:-)

Ja nie mam jakiegos konkretnego planu dnia.Ale mniej wiecej dni wygladaja podobnie.Mam czas na prace papierkowe,na gotowanie,na sprzatanie,dla siebie samej tez znajduje coby nie wygladac jak upior.....Okrusio pomaga mi w tym bo nawet jak nie spi to super sie zajmuje sam soba;-)Ja np.robie przelewy,pisze rachunki itepe a on lezy obok w koszyku i sobie gadamy,on podziwia motyle albo dusi misia przytulanke:-DFajny ten moj syn...na pewno grzeczniejszy niz ja bylam w jego wieku...:-DJestem nim zafascynowana,tym jak co dzien odkrywa swiat z nasza delikatna pomoca....

Witam słonecznie!
help! ktoś mi dziecko podmienił!!!:szok: Dziewczyny zorientowane w skokach rozwojowych, czy to teraz?;-) Po wczorajszym koszmarnym dniu zaczął gaworzyć - znaczy wzbogacił swój repertuar w nowe dźwięki. I uśmiecha się całkowicie świadomie. Do tej pory to miałam wątpliwości czy wie co robi, czy mu się udaje.:-p. Dziś jest lepiej, ale to jeszcze nie to.:no: Lece prać rozwieszać gotować obiad, bo koło12.30 chcę iść na spacerek a o 16 czeka mnie wizyta kontrolna u gina. trzymać kciukaski laseczki pliiz.
macy ja też chcę knigę!!!
klara masz kopniaka i ode mnie bo przeginasz!!! Ty nie szukaj chorób bo Ci jeszcze co wcisną, czego mały nie ma.Ciesz się macierzyństwem. A bliźniaki mojej koleżanki urodziły się w 35 tygodniu.
Pasibrzuch gratuluję kupki
agbar napisz na kulinarnym jak taką zupkę ugotować
Tyle pamiętałam sorry jeśli kogoś ominęłam:zawstydzona/y:

reklama
Witam słonecznie!
help! ktoś mi dziecko podmienił!!!:szok: Dziewczyny zorientowane w skokach rozwojowych, czy to teraz?;-) Po wczorajszym koszmarnym dniu zaczął gaworzyć - znaczy wzbogacił swój repertuar w nowe dźwięki. I uśmiecha się całkowicie świadomie. Do tej pory to miałam wątpliwości czy wie co robi, czy mu się udaje.:-p. Dziś jest lepiej, ale to jeszcze nie to.:no: Lece prać rozwieszać gotować obiad, bo koło12.30 chcę iść na spacerek a o 16 czeka mnie wizyta kontrolna u gina. trzymać kciukaski laseczki pliiz.
macy ja też chcę knigę!!!
klara masz kopniaka i ode mnie bo przeginasz!!! Ty nie szukaj chorób bo Ci jeszcze co wcisną, czego mały nie ma.Ciesz się macierzyństwem. A bliźniaki mojej koleżanki urodziły się w 35 tygodniu.
Pasibrzuch gratuluję kupki
agbar napisz na kulinarnym jak taką zupkę ugotować
Tyle pamiętałam sorry jeśli kogoś ominęłam:zawstydzona/y:

Skoki rozwojowe.

Do góry