Witamy, witamy:-) i czekamy na pierwsze fotki;-)Dołączam do styczniówek. U mnie planowany termin to 16 stycznia. To moja druga ciąża, mam synka 1, 9 m-cy.
reklama
Cześć dziewczyny
dawno mnie tu nie było :-( Mam problem z fasolką, zagrożona ciąża. Dostałam tabletki, w piątek mam wizytę u gina, zobaczymy czy coś się polepszyło. Trochę się załamałam, ale trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze i wierzę.
trzymam kciuki ! napewno bedzie dobrze, nie denerwuj sie i duzo wypoczywaj, dobrze ze jestes pod opieka lekarską
To znaczy że same rogate koziorożce nam się urodzą?
hehe na to wygląda przynajmniej te porodu do 19 stycznia od 20 juz jest wodnik, ja mam termin 16 wiec raczej koziorozec heh
witajcie
Sorki, ze sie straciłam, ale nie mam sił... Po prostu od rana do wieczora latam do kibelka, po prostu paskudnie sie czuje:-(Blada, bez sił, bez apetytu, itd... a jeszcze Paulinka uczy sie chodzic i daje mamie wycisk... a jak na złosc przestawia sie na 1 drzemke godzinna, a do tej pory spała ładnie 2 razy po 1,5h w ciagu dnia, to mogłam odpoczac, a teraz... szkoda gadacDobrze, ze to moja 2 ciąża..., bo jakby to 1 to moje dziecko byłoby jedynakiemNigdy wiecej!
Black...tu tez napisze... trzymam kciuki za was!Odpoczywaj i nie martw sie, na pewno bedzie wszystko ok!
ojj a ja narzekam na mdłosci, wymiotow nie mam , trzymaj sie dzielnie !
No to ja tez dołączam do tego grona - Lekarz na razie jeszcze na podstawie badania nie powiedział jaki to termin ponieważ mam bardzo nie regularne cykle nawet do 36-38 dni , a staraliśmy się od jakiegoś czasu dość intensywnie i trudno stwierdzić kiedy był ten trafny strzał
Mnie sie wydaje ze to będzie albo początke stycznia albo druga połowa...zobaczymy - w kazydm bądz razie profilaktycznie dostałam duphaston i to mni etroche martwi...
Narazie jestem słaba, senna strasznie, mdłości ( ale nie wymiotuje - jeden plus ) siku, i boli mni ebrzuszek - pewnie dlatego ze jestem po cesarce...
tez dostałam duphaston profilaktycznie lekarze maja jakąs słabosc do tego ale to dobrze przynajmniej mamy ciąze chronione, ja jestem po 30 moze dlatego dostałam
nemi
Zaangażowana w BB
BlackWizard bądź dobrej myśli. Jesteśmy z Tobą
nemi
Zaangażowana w BB
Czy którąś z Was męczą bóle krzyża? Bo mnie przepotwornie :-( co mnie martwi. W dodatku mam pracę siedzącą przy komputerze i dziwnie wygląda jak się wiercę w fotelu. Poza tym czuję się dobrze, czasem senność się wzmaga ale brak nudności jak przy wcześniejszej ciąży, nawet piersi nie bolą i nawet brzuszka nie mam wydętego. Wiem że każda ciąża może się różnić od poprzedniej ale aż tak bardzo?
witajcie dziewczynyja juz niewiem czy to ciaza czy nie;(piersi mnie bola to fakt mam bol kregoslupa i jestem zmeczona ale w nocy nieuimie spac i taksie krece do 3rana....noi mialam @ tylko 1dzien i to mi dalo do myslenia.tak jak kiedys ciagle dopatrywalam sie objaw ciazy tak teraz ich poprostu nie widze;(a tak bym chciala miec dzidziusia....
nemi
Zaangażowana w BB
Gosia-k23 gratuluję braku jakichkolwiek dolegliwości, u mnie poza tym bólem krzyża i sennością nic więcej nie dokucza
A
Asiowo
Gość
Gosiu... zazdroszcze Ja jeszcze nie wiedzialam, ze jestem w ciazy, a juz mnie mdliło i tak trzyma do teraz... nie mówiac o całej reszcie!
Dobrze, ze to moja 2 ciąża, bo nie wiem czy chciałabym znów przez to przechodzic
W ogole odrzuca mnie od słodkiego, a uwielbiam słodkie! I ciagle bym tylko ogórki jadła..., ale nie kiszone tylko konserwowe
Dobrze, ze to moja 2 ciąża, bo nie wiem czy chciałabym znów przez to przechodzic
W ogole odrzuca mnie od słodkiego, a uwielbiam słodkie! I ciagle bym tylko ogórki jadła..., ale nie kiszone tylko konserwowe
Witam! dawno mnie nie było ale nadrobiłam zaległosci.
patrysia86,Black Wizard trzymam kciuki,wszystko bedzie dobrze,dbajcie o siebie i odpoczywajcie.
Witam nowe styczniowki!!!!!!!ale nas juz duzo! super!:-)
U mnie w porzadku,zadko mam mdłosci :-) tylko jestem senna tak zawsze koło południa, no i piersi mi baaaaardzo urosły i bolą.A tak wogole to jakos juz od paru dni nie mam apetytu,na nic nie mam ochoty(nawet na ogorki kiszone mi przeszło) i zamiast tyc to chudne(jak narazie kilogram) ale pewnie pozniej nadrobie Ajak u Was z apetytem?
Do gin. wybieram sie w poniedziałek(zarejestrowac sie),moze mnie przyjmie w ten sam dzien.
patrysia86,Black Wizard trzymam kciuki,wszystko bedzie dobrze,dbajcie o siebie i odpoczywajcie.
Witam nowe styczniowki!!!!!!!ale nas juz duzo! super!:-)
U mnie w porzadku,zadko mam mdłosci :-) tylko jestem senna tak zawsze koło południa, no i piersi mi baaaaardzo urosły i bolą.A tak wogole to jakos juz od paru dni nie mam apetytu,na nic nie mam ochoty(nawet na ogorki kiszone mi przeszło) i zamiast tyc to chudne(jak narazie kilogram) ale pewnie pozniej nadrobie Ajak u Was z apetytem?
Do gin. wybieram sie w poniedziałek(zarejestrowac sie),moze mnie przyjmie w ten sam dzien.
P
Pająk
Gość
Hej dziewczynki,
Wg kalkulatora z netu mój termin to 10 styczeń.
czytam sobie to forum i widzę, ze rożnie się posługujecie - obliczacie tydzień ciąży.
1) Można liczyć od dnia poczęcia - to mój 5 tc
2) Można liczyć od pierwszego dnia ostatniej miesiączki (05.04) - to mój 7 tc.
Lekarz na wizycie użył drugiego liczenia i chyba tego należy się trzymać ;-)
Generalnie ciągle zasypiam - a wieczorem dostaje sporego wigoru ;-)
Pozdrawiam
Wg kalkulatora z netu mój termin to 10 styczeń.
czytam sobie to forum i widzę, ze rożnie się posługujecie - obliczacie tydzień ciąży.
1) Można liczyć od dnia poczęcia - to mój 5 tc
2) Można liczyć od pierwszego dnia ostatniej miesiączki (05.04) - to mój 7 tc.
Lekarz na wizycie użył drugiego liczenia i chyba tego należy się trzymać ;-)
Generalnie ciągle zasypiam - a wieczorem dostaje sporego wigoru ;-)
Pozdrawiam
reklama
kochane moje robilam ten niesczesny test i wyszedł mi niestety negatywniejednak ciagle mam nadzieje ze okaze sie ze jestem.w poprzedniej ciazy robilam 3testy i ciagle byla jedna krecha a kontrolnie poszlam do ginka i co sie okazalo ze bylam w 6tcmoze tym razem tak tez bedziehmmm.....jak ja bym chciala tego)znajac mojego pecha to mam ciagle pod gorke i pewnie sie tylko łudze eh;(( no a do ginka mi sie trudno dostac bo z NFZ ma wolne a prywatnie to narazie nie mam kasy a gdzie tam wypłata... Wszystkim przyszłym mamusia zycze malutko dolegliwości i spokojnego czekania na dzidziusia)moze do Was dołacze ale jak narazie to tylko Was popodgladam.pa kochane