reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

ja mieszkam 13 km od Pucka ;) Także zapraszam do nas na kawę i ciastka (domowej roboty Kaja! :D ) Dla dzieciaków zapewniam duuuuży ogród ;-) rozłożymy koce na trawie i będziemy cieszyć się latem:-D

pranie nastawione, walizki szpitalne ogarnięte, obiad na jutro zrobiony (nawet kompocik sobie ugotowałam:-D), wszystko do kąpieli malutka przygotowane... A dziecko śpi! odsypia szpital biedaczek;-)idę też się kimnąć póki mogę...;-)

dormark - dołączam się do zyczliwych którzy dadzą w łeb małżowi:wściekła/y:

reklama
ja mieszkam 13 km od Pucka ;) Także zapraszam do nas na kawę i ciastka (domowej roboty Kaja! :D ) Dla dzieciaków zapewniam duuuuży ogród ;-) rozłożymy koce na trawie i będziemy cieszyć się latem:-D

pranie nastawione, walizki szpitalne ogarnięte, obiad na jutro zrobiony (nawet kompocik sobie ugotowałam:-D), wszystko do kąpieli malutka przygotowane... A dziecko śpi! odsypia szpital biedaczek;-)idę też się kimnąć póki mogę...;-)

dormark - dołączam się do zyczliwych którzy dadzą w łeb małżowi:wściekła/y:
To jestesmy umowione!:-)
Szybko poszpitalna rzeczywistosc ogarnelas;-) Ja juz jedno dziecko wymoczylam, drugie czeka, a w zasadzie ja czekam. Przysnal na stole. Obudzil sie dzis o 3!!! i ani w glowie mu bylo spanie. Nie mam pojecia, co mu sie stalo.

Ja dziś padam :-(
Malutka od 01:00 w nocy prawie nie śpi ... podrzemie 15-20 minut i budzi się z płaczem ... cały czas meczą ją gazy :-:)-:)-( Jedyne, co na prawdę pomaga, to cyc ... przy jedzeniu brzuszek jej ładnie pracuje i gazy schodzą, usypia, ale po chwili powtórka z rozrywki :-( moje biedactwo małe...
Dostaliśmy wczoraj nowe kropelki ... mam nadzieję, że się po nich poprawi :tak:

Patrysia, kciuki za siostrę i jej maluszka !!!
Ivi, super, że jesteście w domku :-)
Gosia, my też chcemy w święta ochrzcić, żeby przy jednej imprezie rodzinnej wszystko załatwić ;-)

Miłego wieczorku :-) i, mam nadzieję, przespanej nocki ;-)

No właśnie roxeen - bardoz mi się podobają takie leżaczki ale kurde widziałam ceny... :szok: jasny gwint my też chcemy prezenty - trzeba chyba chrzciny przyspieszyć :-D a tak w ogóle na kiedy planujecie tę uroczystość ?
My chcieliśmy w święta wielkanocne bo mama chrzestna znaczy moja siostra ma lekko daleko do nas.

Co do słodyczy... kobietki... czuje, że mi robicie dobrze... prosze kontynuować.. jeszcze kilka opier papier i naprawdę koniec z tym. roxeen jesteś niezatąpiona - tylko wyjem zapasy i już nic nie kupię... :-p ok? :eek::rofl2::tak:
my chrzcimy dopiero w Swięta Bożego Narodzenia, bo chrzestny ze Stanów ma przylecieć:tak:
Patrysia, kciukaski za siostrę:tak:
Idę kłaść piernika spać bo coś marudzi:confused2:

Mam tesciow w Pucku, moja mama mieszka niedaleko. Mozemy razem z Kaja zorganizowac spotkanko.:-) My trzy, Tymki dwa i Agatka:-D
Super, jestem za... oby się tylko Tymki nie pobiły o Agatkę :tak:
Kurde sobie na mape zerknęłam i to taki większy beret - 100km ale nic to... obgadamy i albo u ivi - zapuszcze swego leciwego seata i do Pucka pojedziemy ;-)albo wy do Jantara zawitacie. Już się cieszę :-)

ooo ;-) a wiosną ivi zapraszam na mój ogród - duuży to on nie jest ale jest :tak:

sluchajcie wiem, że są mody żeby dzieci nie kapać codziennie ale mój to jest taki wniebowzięty nadal w tym tummy tub i potem jak zasypia taki rozanielony, pachnący to ja nie mam sumienia mu to odebrać.
Sama nawet jak jestem to jakoś zorganizuje się i daje radę.

normalnie padam!
moja Mała od 3 dni około 20 - 21 jakies afery robi - płakusia krzyczy i nie da isę jej uspokoic przez dobre pół godziny - kolki raczej to nie są , gazy schodza, kupke robo to nieiwem o co chodzi :( może to ze zmęczenia ze nie może zasnąc albo co? bo w nocy śpi okdpukac ładnie?!
macie tez takie wycie przed zasypianiem?

Dormark ,ale cie uniewinnia bo to zbrodnia w afekcie by była:-D:-D:-D

Dormark i zobacz ilu świadków będziesz miała, na pewno Cię uniewinnią, ja w każdym razie piszę się na świadka.

Patrysia, ja też trzymam kciukaski za siostrę i dzidziolka !!!

Super dziewczynki że już wakacje planujecie, mi niestety w tym roku będzie musiało wystarczyć własne podwórko, chyba że Mikołaj nadal będzie grzeczny to może gdzieś wyskoczymy, najbardziej boję się ząbkowania, Hubertowi zaczęły się wyrzynać jak skończył 3 miesiące i wraz z ząbkami skończyło się grzeczne dziecko.

Ja ide spac mala nakarmiona Nicol juz od 19 spi a M od 19 bardzo romatyczny .No tak jak ja juz wszystko porobilam dzieci spia to teraz kochanego mezusia udaje ach te chlopy .Mam nadzieje ze to przyswojenie do nowej sytuacji .Dzieki dziewczyny jestescie niezastapione , a teraz sie zegnam bo ocz to mi sie same zamykaja.
Patrysia-trzymam kciuki za siostre.

to ze ssie piąstke może oznaczać ze jeszcze by sobie chetnie pomemlał cycusia - niekoniecznie ze jest głodny :-D
ma silny odruch ssania

a czas na paznokcie - jak Boo śpi :-)
choć ostatnio wyciął mi taki numer ze jak skonczyłam malować to on zaczął się w łózeczku drzeć w niebo głosy - to ja go heja i na rece i zasnął w moment a moje pazury wygladały genialnie :baffled:

Boo tez poczatkowo nie chciał na brzusiu ale teraz juz nie protestuje - dzieki temu gazików NIET :-D

A ja przeczytalam że gazy mamy od złego przystawiania a nie od jedzenia mego i dzis zjadłam pierwsza jajecznice :-)

Zaraz zaraz - Wielki Boo też spogląda na Agatkę :laugh2:
Wielki Boo chce poznac też Tymki dwa :tak:
Z Piły nad to morze wcale nie tak daleko :-p
z resztą my odważne ludziki jestesmy - mój D wczoraj wpadł na genialny pomysł - w sierpniu planuje jechac do Chorwacji ( jak co roku od X lat :baffled:,,, hmm uwielbiam Chorwację ale chyba juz mi sie znudziła :-p:laugh2: )
no ale bądz co bądz byłam w szoku ze wpadl na taki pomysł - oczywiście wyjazd z tesciami by był i chyba pierwszy raz nie mam tu nic przeciw - przdadza sie jak by co :-D:-D
no ale to zależy od Wielkiego Boo tak naprawde

Własnie Roxen ,co one tak same sie umawiaja?
musimy zorganizowac zjazd styczniówek nad morzem:tak:jak sie wszystkie z dzieciami na plazy rozłozymy obok siebie to ni ma mocnych:-D:-D:-D

reklama
świetny pomysł! im nas więcej tym lepiej:-):-)

witajcie z rana... ja zaraz się kłądę spać bo moj syn pomylił noc z dniem i dał mi nieźle popalić:-D dopiero przed chwilą zasnął

a jak wasza silna wola w Tłusty Czwartek? :-)

roxeen - keidy najczęściej Boo kładziesz na brzuszku? po przebudzeniu? po karmieniu? I w ogóle to dzięki - zmotywowałaś mnie i od dziś też będę pilnować żeby codziennie troszkę się posiłował z główką :-)

Do góry