reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

roxeen - siła małego powala na kolana... :-) wspaniale!! a odgłosy zarówno jego jak i twoje boskie... :-D:-D

reklama
U nas dobrze ale martwie się siostrą bo wczoraj trafiła do szpitala ze skurczami i teraz leży pod kroplówką bo szyjka się skraca rozwarcie juz ma no i teraz dalej krwisty czop odchodzi i to zaniepokoiło gina a jest w 34 tc i w sobote o ile dobrze pamiętam zaczyna dopiero 35 tc gin za duzo czasu jej nie daje ale ja myśle że jak bedzie miała upór w głowie to się uda do 36 tc wytrzymać i oby!
Ojojku niech się trzyma chociaz do tego 36tc. :sorry:

jejku ile mam sprzątania w domu nie wiem od czego zacząć w końcu usiadłam na BB :rofl2:
Jutro dzień rozpusty :szok:
No ja to zawsze jak widze ogrom roboty w domku to otwieram laptopa i włączam BB;-)i kurde jak już skończę z BB to tej roboty wcale nie jest mniej, dziwne, nie? Powinno się robić jak siedzę na forum samo:-D

A ja już 4 dzień nie jem słodyczy, ale na samą myśl ślinka mi cieknie:no:
Oj wy ciagle o tych słodyczach i wczoraj sie skusiłam na ptasie mleczko, które M przyniósł z pracy - bo nic innego słodkiego w domu nie mam - wmawiam sobie, że słodycze szkodza dzidzi i nic a nic nie kupuję. Ale na weekend przyjeżdża mama i obiecała upiec pączki:szok: Matko i jak tu człowiek ma chudnąć? A ja na siebie patrzeć w lustro nie moge - nie dość że wyglądam jak tygrys w paski, to jeszcze wszędzie zbędne kilogramy się doczepiły i nie odpuszczają:-pchyba lustra w domu zlikwiduje - bo czego oczy nie widza ...itd.

Byłam na spacerku z pieskiem, a z Adasiem została kuzynka. Poszłam do sklepu po piersi, spotkałam koleżankę, pogadałyśmy sobie...Wróciłam a kuzynka mi mówi, że Adaś ma kupkę, a ona nie umie przebierać dzieci :szok: i biedak zasnąć nie mógł :eek:
Przerażona była :-D:-D:-D
Kuzynka w moim wieku :tak: 25 lat ma... Przyszła matka chrzestna Adasia (jeśli się zgodzi)... Chyba muszę ją na szkolenie wziąć :-D

Hhehe niezłe - u mnie ostatnio była siostra z rodzinką (notabene będzie chrzestną Misi i już się zgodziła - jupi, a to głębsza historia bo u nas jest od lat konflikt na lini moja mama-moja siostra i one sie do siebie nie odzywają:eek:) i moja 14-letnia siostrzenica przewinęła Miśkę tak sprawnie, że nawet mój M tego tak dobrze nie robi! Potem mój 18-letni siostrzeniec ją uśpił i normalnie żyć nie umierać z taka pomocą:-D
Szukam na allegro jeszcze laktatora elektrycznego ,moze on da rade pobudzic moje cyce,bo mały za bardzo sie wkurzał ze nic nie leci,tylko ceny mnie przerazaja troszke ,no ale zobaczymy .Moze jak mleko bedzie to nie bedzie mnie ciągło do papierochów :tak:
Sylwia czytałam ostatnio w gazecie (dla ciebie przewertowałam z 5 żeby znaleźć dokadnie co to było:tak:), że jest coś takiego - SYSTEM WSPOMAGAJĄCY SNS - Medela to ma - dziecko ssie pierś, a w ustach ma smoczek czy rurkę - nie wiem dokłądnie podłączoną do zbiornika z mlekiem - efekt jest taki - dziecko ssie pierś i się nei denerwuje, bo mu leci mleczko, a jedocześnie twoje piersi są stymulowane do produkcji - A wiadomo, ze dzieciak ci najlepiej postymuluje piersi do produkcji mleczka. W gazecie (Mamo to Ja z lutego 2010 str. 14) napisali żeby tak stymulować 8-10 razy dziennie przez 2 tygodnie - to byłą rada odnośnie dziewczynyy z dwu miesięcznym dzieckiem, która nie karmi od 4 tygodni i chce wrócić do karmienia piersią.

No właśnie roxeen - bardoz mi się podobają takie leżaczki ale kurde widziałam ceny... :szok: jasny gwint my też chcemy prezenty - trzeba chyba chrzciny przyspieszyć :-D a tak w ogóle na kiedy planujecie tę uroczystość ?
My chcieliśmy w święta wielkanocne bo mama chrzestna znaczy moja siostra ma lekko daleko do nas.
Kurcze fajne te leżaczki, ale moja nawet nie lubi leżeć w foteliku chociaz ją bujamy - ma parcie dziewczyna żeby świat oglądać z pozycji z ramienia i najlepiej się uspokaja na ramieniu i tak można ją nosić, a ona wszystko ogląda... i się zastanawiam czy ta bujaczka by jej podpasowała, ale chyba nie za bardzo:baffled:

A co do chrztu to u nas po świętach wielkanocnych - ale nie wiemy dokłądnie kiedy - chyba w kwietniu:-)

kurde dziewczyny jak wy to robicie że wam małe tak długo w nocy spią? Moja cały czas jest karmiona około 24.00 potem budzi sie koło 2 w nocy, potem koło 5, i nie chce spac nawet 5 godzin !! a wam prawie całe noce przesypiają :(
Hmm moja akurat jest złym przykładem na spanie nocne, bo pięknei noc przesypia, ale za to cały wieczór nie śpi od 18-19 i przed 24 mowy nie ma żeby ją uśpić - a dziś darła się jeszcze o 2 w nocy zanim poszła spać na te swoje 6h nocnego spania:-D

Macy - choroba jak ci te krostki z buzi małej nie schodzą to może spróbuj odstawić nabiał - u mnie odstawienie nic nie dało, bonpróbowałam zanim do lekarza poszłam - ale teraz już znikają same i mleko jem, a mała ma buźkę dużo ładniejszą już. No i u mnie pediatra stwierdziła od razu, że na tle alergicznym nie ma wysypki, tylko wszystko w normie - czyli wysypka koło 4 tygodnia - ale każde dziecko inne, więc skonsultuj to może chociaż z położną?:confused2:

Roxeen: Boo cudny - jaki silny - rewelacja!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Roxeen gratuluje siłacza. Mój smyk też tak robi ale zaczął trochę później.
Urocze są jak tak dźwigają główkę i później bezsilnie opada im w dół.

My wróciliśmy ze spacerku którym mój mały nie był zainteresowany bo od razu zasną jak go tylko ubrałam.

patrysia86 obie mamy termometry na oknie. Trzymam kciuki za siostrę i jej maluszka.
A co do wkładek laktacyjnych te z Belli też są kiepskie. Teraz mam jakieś z Lidla i są super a za niską cenę.

macy i roxeen dzieki za lezaczki:-) porownam teraz z choicco-wymi.

roxeen film z Booo super.
Moj maly tez tak podnsil i wyginal glowke bardzo wczesnie, po jakims tygodniu.
A najpiekniejsze jest to, ze dzis pierwszy raz sie d mnie usmiechnal, tak swiadomie:-) i nie rbil siusiu w tym czasie;-)

co do slodyczy ta ja nie moge, bo my kolkowi jestesmy. A dzis zapomnialam podac kropelki w poludnie i nas zlapala kolucha wstretna, bo zwykle przychdzi ok 14:30:wściekła/y: a potem ok 24:wściekła/y:

Roxeen Boo jest rewelacyjny,zmotywowałaś mnie żeby kłasc mojego malucha jaknajczęściej na brzuszku.Narazie mały płacze i szybko mi go żal:-(

Patrysia..ja również trzymam kciuki za siostrę:tak:

O matko ale dziś naprodukowałyście,nianie macie do dzieci czy co? ;-)Próbowałam nadrobić, ale najpierw napiszę, a potem poczytam.:tak:
Dziś wyszłam pierwszy raz na spacer wózkiem,:tak: do tej pory balkon, albo na rękach, bo bałam się, że nie upcham wózka.:szok: Ale jest ok:-D Spotkałam znajomą, która wręcz była wręcz oburzona że wyszłam na zewnątrz w zimie z tak małym dzieckiem:-D:szok: Moje dziecię odsypia póki co spacerek i świerze powietrze, na mnie też podziałało lekko oszałamiająco, mam nadzieję, że jutro nie będzie wiało i uda się nam powtórzy ten wyczyn.:tak:Teraz jeszcze muszę:
a)ugotować zupkę na jutro:eek:
b)powiesić pranie:crazy:
c)wyprasować stertę ciuchów:angry:
d)pozmywać po obiadku:baffled:
a mąż musiał "pilnie" wyjść i nie wiem kiedy wróci:no::wściekła/y:

Ja to jestem jakaś głupia po tym porodzie:wściekła/y: Czy to, że mały ssie piąstkę oznacza, że jest głodny?? Po filmiku Roxeen stwierdzam, że nie tylko mój mały to ssak:eek: A poza tym Roxeen jak ty znalazłaś czas, żeby pomalować paznokcie??:szok::szok::szok:

No ja to zawsze jak widze ogrom roboty w domku to otwieram laptopa i włączam BB;-)i kurde jak już skończę z BB to tej roboty wcale nie jest mniej, dziwne, nie? Powinno się robić jak siedzę na forum samo:-D
no strasznie dziwne ;-)powinny jakieś krasnoludki w tym czasie sprzątać :sorry:
dopiero się wyrobiłam ze sprzątaniem :eek:

miał tu 16 dni szok!

wybaczcie odgłosy w tle - mianowicie moje parskania i komentarze hahahah
no super :tak::-D

Mój właśnie chyba zrobił mega kupę w pieluchę to takie dźwięki szły że strach zaglądać :eek::eek::eek:

Dziękuje kobitki za kciuki:tak:

Mój smyk nie lubi za bardzo na brzuszku:baffled:ech chwile poleży i już w nerw bo mu tak niepasuje:nerd:Dominiś miał tak samo co dopiero jak był starszy to z większą chęcią chciał na brzusio i fajnie główke trzymał:tak:

Aha GOSIA mój smrodek też niedawno zmusztardował nieźle w pampersa ;D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Wróciłam i doczytałam

Patrysia oby siostra dała radę jeszcze troszkę wytrzymać a dzidziuś już duży ?

co do chrztu ja bym chciała na święta ale jak będzie to zobaczymy :sorry:

kurcze znowu mój produkuję kupę:baffled::baffled::baffled:

Do góry