reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

WITAM:-)
U nas dobrze ale martwie się siostrą bo wczoraj trafiła do szpitala ze skurczami i teraz leży pod kroplówką bo szyjka się skraca rozwarcie juz ma no i teraz dalej krwisty czop odchodzi i to zaniepokoiło gina a jest w 34 tc i w sobote o ile dobrze pamiętam zaczyna dopiero 35 tc:-(gin za duzo czasu jej nie daje ale ja myśle że jak bedzie miała upór w głowie to się uda do 36 tc wytrzymać i oby!
Miałam spytać, jak śpicie? Znaczy się czy pod koszulą zakładacie stanik z wkładkami laktacyjnymi? Bo ja nie zakładałam, ale strasznie mnie zalewa w nocy ;-) A niezbyt fajnie się śpi w mokrej koszuli :sorry: Zawsze spałam bez, ale chyba będę musiała się przestawić... ;-)
stanik i wkładki musze mieć koniecznie:tak:bardzo polecam wkładki z Baby Ono są duże i super chłonne a wcale nie drogo ;-)mialam wcześniej z Johnsona i są jak dla mnie małe i przemakają:no:
Labamba, skąd wiedziałaś, że nabiał musiałaś odstawić. Moja jest wysypana strasznie. Agagsm pisała, że na tym etapie rozwoju to normalne, ale małą zaczyna wysypywać coraz bardziej. I ma krostki na karczku, brzuszku. Może to też alergia?
mój Dominiś też tak miał i to była alergia:sorry:
.
A dziś stwierdziła, że przeziębię dziecko bo przecież było -8 (na jej termometrze, który jest 3 metry od naszego a u nas -4).
.
zależ gdzie jest termometr bo od razu powiem że przy oknie nie ma co patrzeć bo temp.oszukana a dlaczego?bo czy szczelne okna czy nie i tak ciepło ucieka co chyba już nie musze mówić że wtedy termometr cieplejszą temp.pokazuje dlateo tylko i wyłącznie lepiej patrzeć na termometr gdzie jest dalej od okna i w cieniu wtedy masz dobrą temp.pokazaną ;-)
no kobietki - idziemy do domku! wprawdzie bilirubina nie jest rewelacyjna (dzisiejszy wynik to 11.1) ale ordynator nas wypuści do domu = a za tydzień mamy się zgłosić na kontrolę.
suuuper:-)

Co do leżaczków odkupiłam od kupmeli 4Baby i super wygląda(ale później go odebiore bo narazie nie dam rady do niej wjechać)co powiem że warto używany odkupić bo kupuje za 50 zł od niej a wygląda jak nowy ba nawet folie ma na stelażu co jest tylko od bujania troche przetarta;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ROXENN a mi właśnie ten najabrdziej się podoba ze wszystkich bo jest stabilny i jeszcze do tego później krzesełko zniego robisz co gdybym miała kase przeznaczoną na leżaczek to tylko ten no ale ja nie chciałam kupowa.c leżaczka bo i szkoda tyle mi kasy dac bo jednak potrzebuje na inne rzeczy a ze kumpela sprzedać chciała mi za taki grosz to nic jak tylko brać a bardzo z tego jest zadowolona co ja niewidziwiałam już wtedy;-):-)

Maksiu właśnie wrócił ze spacerku, był na dworze z siostrzyczką i kuzynką. Ja się nie ruszam:no:, bo znowu pierś mnie boli, tym razem prawa. Wczoraj wieczorem miałam prawie 40 stopni gorączki,:angry: czuję się bezsilna i załamana, a już miałam odstawiać antybiotyk.
Dzisiaj wymyśliłam jak będę ważyła synka. Najpierw wchodzę na wagę sama, a potem z Maksiem.

A ja dziewczynki wpadłam na plan zrobienia placków ziemniaczanych, poszłam z młodym na dół i zaczęłam obierać ziemniaki, a on zaczął marudzić, jak włączyłam maszynkę do mielenia to od razu wielki dziób i oczyska, poprzyglądał się zachwycony i zasnął, ostatnio również przy odkurzaczu.

No i grane jest "aguuu" i "auuu", śmieję się świadomie jak ktoś coś do niego mówi i bardzo interesuje go karuzelka, chyba już ją widzi bo wodzi oczkami za maskotkami.

I ja się dziś witam!
Tak staram się Was poczytywac ale na stojaco to nie ciekawie!:-(
Ja po tym moim pęknięciu niestety ale nadal nie zabardzo mogę siedziec:-(
Więc większośc dnia leżę i wietrzę ciposzkę!
Martwi mnie troszkę to moje krocze bo nie zabardzo mi się goi w piątek idę do gina bo minely dwa tygodnie a u mnie zadnej zmiany:-(

A ja dziewczynki wpadłam na plan zrobienia placków ziemniaczanych, poszłam z młodym na dół i zaczęłam obierać ziemniaki, a on zaczął marudzić, jak włączyłam maszynkę do mielenia to od razu wielki dziób i oczyska, poprzyglądał się zachwycony i zasnął, ostatnio również przy odkurzaczu.

No i grane jest "aguuu" i "auuu", śmieję się świadomie jak ktoś coś do niego mówi i bardzo interesuje go karuzelka, chyba już ją widzi bo wodzi oczkami za maskotkami.

Asiax moje malenstwo jak juz nic nie pomaga zasypia przy suszarce lub okapie w kuchni. ostatnio kupilismy łóżeczko turystyczne i tam jest taka opcja wibracji, buczy to głośno jak cholera a ona przy tym zasypia....baaa ...nawet zaczela mi na rekach płakac ostatnio a jak ją wkładam do łóżeczka to błogo zasypia. normalnie nobla dla tego kto wymyślił to łóżeczko. młoda jest nim zachwycona!!!

Roxeen boskie nagranie!!!!ale fajtycznie silny chłopak!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry