reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

ooo macy dziękuje bardzo :) na pewno pomoc sie przyda więc wiem już gdzie się zgłosić :) :tak:

hehe ja też w swoje spodnie niby wchodze i isę dopinam ale co z tego jak zewsząd się wylewam !! :happy:

ja tez własnie planuje zakup takiej maty edukacyjnej i się zastanawiam czyjuż kupować czy kiedy???

a ja zaczelam szperać w necie na temat tego co mi dolega tzn pobolewa mnie często głowa i do tego taki głupi ból oka lewego jak nim ruszam albo jak dotkę - ból nasila się wieczorami i rano - nie mam pojęcia co to więc poszperałam po neci i tylko teraz się nastraszyłam bo przyczyn może być wiele - od stanu zapalnego zeba, zatoki zatkane, anawet jaskra, guzy mógu i poczatki stwardnienia rozsianego ! :szok: i teraz tylko mam nerwa że jestem chora :( :no: musze się szybko do okulisty wybrać - mam nadzieje ze to nic złego - może przez to że mam ostrą anemie bo przed porodem nie miałam takich bóli :(

reklama
Dzieki dziewczyny za rady co do uszek i srodkow na katarek. Tez wlasnie pierwsze w gazecie wyczytalam bo nigdy nie slyszalam o tym. Pisalo ze sie powinno wkrapiac w uszko krople, bo jak sie woskowiny nazbiera to moze dziecko dostac zapalenia ucha a to bol straszny..mieszaja w glowach tylko:-)

Witam
Ja znów tylko na chwile, podczytałam Was, ale sorki nie bede odpisywac, nie dam rady,
Dziewczynki, mam pytanko odnośnie wit K. Mi o tym nikt nie powiedział, aby podawać małej... Jutro mijają 2 tyg więc powinnam zacząć- to sie kupuje w aptece? jak długo sie podaje? Połoznej też jeszcze u mnie nie było... Kikut pępowiny jeszcze nie odpadł i dzielnie sie trzyma... Nie wiem co mam robic...

Witajcie!!
Dziewczyny powiedźcie mi jak to jest z piwem karmi... Podobno jest polecane na laktacje... Kupiłam wczoraj, ale w końcu nie wypiłam, bo się boje... Przecież to gazowane jest, a Adaś ma wzdęcia i boję się, że będzie jeszcze gorzej... Pokarmu mam coraz mniej zamiast więcej, a chciałabym go karmić chociaż do 6 miesiąca... :-( W jakich ilościach je się pije? Czy można obojętnie jakie pić, np malinowe? :-) Bo takiego chętnie bym się napiła... A jak ma być od niego więcej mleczka, to już w ogóle ;-):-D:-D:-D

Ja pije butelkę karmi classic i małemu nic nie jest a mleczko przybiera szybciej.

Co do maty edukacyjnej to my już kładziemy małego. Mamy matę z Fisher Price-a i mały uwielbia na niej leżeć. Słucha muzyczki i śledzi migające światełka. Ma macie napisali że od 0+ można używać.

My wyszliśmy dziś na 15 minutowy spacer. Mały po 5 minutach przysnął. Nosiłam go na rękach bo nie chciało mi się wózka znosić, ale jak już będziemy na 30 minut wychodzić to R zniesie mi go do piwnicy skąd łatwiej mi go wyciągnąć będzie.

Arwenka ja podaje od 8 dnia życia witaminkę K bo tak nam powiedziano w szpitalu. Podaje się ją do 3 m-ca życia. Ja mam tą w kapsułkach - łatwe w podaniu.

macy ten płaszczyk jest w kroju "grzybka", dzięki czemu nie widać ani cycuchów ani brzucha. Do tego zgrabne proste spodnie i będzie można się pokazać na mieście ;-)
O dokładnie taki VILA-ŚWIETNY PŁASZCZ GRZYBEK WEŁNA *M*NOWY (903008883) - Aukcje internetowe Allegro

Miałam spytać, jak śpicie? Znaczy się czy pod koszulą zakładacie stanik z wkładkami laktacyjnymi? Bo ja nie zakładałam, ale strasznie mnie zalewa w nocy ;-) A niezbyt fajnie się śpi w mokrej koszuli :sorry: Zawsze spałam bez, ale chyba będę musiała się przestawić... ;-)

Ale dzis tu piwkiem korcicie... :tak: a ja w wyrzutach nadal, właśnie wpierniczam ciastko niby zwykłe maślane ciastko ale oczywiscie z czekoladą z jednej storny :szok:
I ... :wściekła/y:Kubiaczka... mam identyczny płaszczyk ale kupiony w ubiegłym sezonie i w rozmiarze S :zawstydzona/y::wściekła/y: chyba na jedno ramie mi wejdzie.. :no:
Musze ten chrom kupić czy coś... no naprawde ja i cała ta ekologia... :eek: diabeł jakiś wstąpił we mnie - no poradzić sobie sama ze sobą nie mogę. Może to moja wersja jakaś oderagowania po 9 miesiącach i stresie czy wszystko będzie ok :baffled:
Na dodatek od kilku dni przezywam sprawe nabliższych przyjaciól. Ich starsza córka jest poważnie niepełnosprawna i ma tez cukrzycę - uznawana za najmnijeszy problem pośród tych krote ma. Od kilku dni wychodzi na jaw, ze młodsza - lat 10 też ma cukrzyce :no: Jeszcze próbowali różnych naturalnych sposobow ale własnie wracaja od lekarza - jutro na oddział - trzeba insuline... :baffled: jaki to świat popierniczony i niesprawiedliwy.
Pewnie, że z cukrzycą można życ ale ... nie mógł Pan Bog zostawić jednej w spokoju ..
I plus ja z tymmi słodyczami jak na ironie...

Ja śpię w staniku z wkładkami od samego początku. Raz mi przemiękło bo wkładka nie wytrzymała i nawet nie spróbuje spać bez.

reklama
kaja ja trzy dni nie jem słodkości, a potem jem za trzy dni:zawstydzona/y:Ach dooopa! W dodatku wróciło krwawienie i brzuch mnie dziwnie pobolewa, a wizyta dopiero 2 marca.
Kubiaczkaja nigdy nie sypiałam w staniku za wyjątkiem okresu karmienia właśnie i początków ciąży- bolało:-p
e:kaja współczuję choroby biednego dzieciaczka

Ostatnia edycja:
Do góry