reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam i ja ;-)
Faktycznie dziwne, że dormark tak długo nie daje znaku - pewnie w szpitalu pochłonięta córeczką :tak:
Nasz noc dziś co 2 godziny pobudka... :wściekła/y: czułam to bo wczoraj w dzień dużo spał... nie płakał ale ewidentnie spać mu się nie chciało :-D Teraz za to zapdał w sen kamienny i pozwala matce na poranne przyjemności.. kawka, Dzień dobry TVN, komputerek, śniadanko, kąpiel :tak: i z Michałem sobie dogadzamy :tak:

Dziewczyny nie mam w ogóle śpiworka do wózka, wczoraj się rozglądałam na allegro, nie wiem czy jest sens kupować choć jeśli zima potrwa tak długo to może...? Jakie macie śpiworki z polarem czy z owczą wełną dużo tego jest i pytanie czy one nie są szeleszczące na zewnątrz?
Pewnie z wełną cieplejszy ale polarkowy może na chłodniejsze wieczory wiosenne się też przyda a wełna to tylko zimowy... ciekawa jestem waszych opinii.

Miłego dnia :tak:

reklama
dziewczyny czy wasze maluchy też sie krztuszą mlekiem? Mały od wczoraj zasypia przy cycu, z pełnymi ustami
Mimo że staram się pilnować, to już trzy razy tak porządnie mi się zakrztusił, budzi się niemogąc oddychać i kaszląc. A ja nie wiem czy go wtedy podnosić czy położyć na bok czy co?

Mój chińczyk już nie jest marchewką, ale mamy ciężkie dwa dni ostatnie bo ciągle na mamusi wisi.. A pod lampy nie chce (wyje okropnie jak się go tylko tam położy)

Hej.Faktycznie Dormark dawno sie nie odzywała:tak:
Ja molestuje cyce laktatorem i przy dobrym wietrze udaje sie sciągnąć 10 ml:baffled:Od jutra zaczne przystawiać glonojadka i zobaczymy co z tego wyjdzie:tak:
Kaja ja nie mam spiworka ,ale chyba polarowy bym wybrała ,faktycznie ten z wełny to raczej na zime tylko.

Olinek dzisiaj strajkował w nocy i postanowił nie spać od 5:baffled:Niedawno zasnął ,ale zaraz czas jedzonka wiec juz sie przebudza.

hej Dziewczyny :)
witam się wniedzielny poranek :)

ja własnie poczytuje sobie BB a zraz musze brać się za nauke bo jutro mnie 2 egzaminy czekają ! więc dzisiaj Mała z tatusiem wojuje a mama tylko cyckiem służy :-D

kurcze tak zaczełam sie marrtwić że po karmieniu będe miała niezle zdeformowane cycoliny - bo jeden mam pełniejszy mleka i jest dwa razy większy od drugiego i mam nadzieje ze mi tak póxniej nie zostanie :( nie wiem jak rozruszac tego drugiego - tez tam jest mleko ale mnie a przystawiam Malude często do niego !

Też witam Was kochane i myślę o dormark - pewnie już urodziła :)
Tysiolek Roxen powodzenia w nauce!
Kaja ja typowego spiworka też nie mam tylko tak jak pisałam taki wkład który czyni z wózka gondolę i on zapinany jest ale nie żeby jakoś tak szczelnie do połowy...widziałam, że niektórzy w tym dziecię też przenoszą....
Ivi
może kładź małego na prawym boku? nam położna kazała tak robić w razie w bo mały ulewał i się krztusił no i materac pod kątem..a jak u nas w łóżku leży to na poduszce wysoko i na boku....

Ja totalnie niewyspana... chodzę już jak zombi z worami wielkimi pod oczami ale co zrobić...

Miłej niedzieli kobietki....

Ostatnia edycja:
witam niedzielnie z lepszym humorem, ale w nagrodę totalnie niewyspana.
Wczoraj Was podczytywałam,ale nawet nie miałam jak odpisać:-(.
Macy, KAcha, Marianna Kaja, dzięki za miłe słowo, kurde nawet nie mam się komu wyżalić, ale zawsze BB zostaje;-)

asiax życzę zdrowia dla maluszka i mleczka w cycusiach:tak:

Aga 23 nie poddawaj się przeziębieniu:tak:

Kubiaczka no popatrz popatrz taki mały a już go piersi fascynują....:-D;-)A co do butli to mój siostrzeniec był lepszy bo dostawał 50 ml, a po 10 minutach było 60- świetnie robił pianę w butli:baffled::cool2:

Kaja relaksuj się szczęściaro, mój w nocy nie spał, a teraz zasnął o 11. nie chciał jeść ani smoka, tylko marudkał, kupy dwie urżnął, więc brzuchol w porządku, nie wiem o co szło:no::baffled:
A śpiworek dostałam do wózka używany z takim misiem w środku, fajna rzecz. Tylko on w zimie zdatny, tak, że pewnie polarkowy bardziej praktyczny:tak:

Roxeensił do nauki i samozaparcia ;-)

ivi mój też się krztusi kładę na boczku, a po nogami łóżeczka włożyliśmy książki. W czasie krztuszenie dziecka położyć go na kolanie główką do dołu.

sylwia 100powodzenia w karmieniu:tak:

Tysiolekucz się dzielnie, ja też mam różnicę w cyckach o jeden rozmiar:-(nie wiem jak będzie później:no:

KLara Pociesz się, że nie tylko Ty masz wory;-)ja też

dziewczyny czy wasze maluchy też sie krztuszą mlekiem? Mały od wczoraj zasypia przy cycu, z pełnymi ustami
Mimo że staram się pilnować, to już trzy razy tak porządnie mi się zakrztusił, budzi się niemogąc oddychać i kaszląc. A ja nie wiem czy go wtedy podnosić czy położyć na bok czy co?

Mój chińczyk już nie jest marchewką, ale mamy ciężkie dwa dni ostatnie bo ciągle na mamusi wisi.. A pod lampy nie chce (wyje okropnie jak się go tylko tam położy)
Mój czasem sie zakrztusi, wtedy go sadzam i klepie. Ale naszym problemem jest połykanie powietrza:no:
Dużo cierpliwości Ivi:tak:

hej Dziewczyny :)
witam się wniedzielny poranek :)

ja własnie poczytuje sobie BB a zraz musze brać się za nauke bo jutro mnie 2 egzaminy czekają ! więc dzisiaj Mała z tatusiem wojuje a mama tylko cyckiem służy :-D

kurcze tak zaczełam sie marrtwić że po karmieniu będe miała niezle zdeformowane cycoliny - bo jeden mam pełniejszy mleka i jest dwa razy większy od drugiego i mam nadzieje ze mi tak póxniej nie zostanie :( nie wiem jak rozruszac tego drugiego - tez tam jest mleko ale mnie a przystawiam Malude często do niego !
No nie oszukujmy się cycory po karmieniu nie są takie jak przed:no: Moje po Szymku obwisły, a karmiłam tylko 3m-ce, teraz zamierzam dłużej:sorry2: Mojej szwagierce cycki po dwójce dzieci znikły, ma tylko sutki:cool: Ale ja zbieram na operację:-p
Witam się porannie, wczoraj malowaliśmy salon i jestem wykończona:sorry2:

W sprawie kształtu cycorków niestety nie mam nic pozytywnego do powiedzenia :-D Po pierwszym karmieniu starszego - tylko 3 mies ale jak to sie stało, że prawa zrobiła się większa...:confused::tak: potem się lekko zrównało ale bylo zawsze widać różnice i niestety teraz znów. Prawa ma więcej mleka i jest dwa razy większa :szok::-D Trudno się mówi... na operacje nie zbieram.. w doopie... :-D

Przeglądam te śpiworki i coraz bardziej myślę, że szkoda kasy.. chyba, że jakiś używany natrafie w dobrym stanie to na te kilka tygodni teraz się przyda.

Hej kobitki!
U was nocne wstawanie, a u mnie noc piękna - 6h snu, ale moja prawa pierś nie znosi 5-6h przerwy w karmieniu - o 5 rano myślałam już że wyjdę z siebie z bólu - cała twarda, boląca - normalnie nawał - a wszystko przez to, że wczoraj od 15 godziny non stop na cycu wisiała do 24 i moje piersi znowu postawione w stan 'zwiększamy produkcję mleka'... :baffled: Co ją odstawiłam to pospała 30 minut i znowu do cyca i tak cały dzień. Wykąpaliśmy o 22, a o 23 zrobila nam taki koncert, że szok - szarpała sie przy cyckach, bez nich płakała - smoczkiem pluje dalej niż widzi - normalnie nie wiedziałam co jej jest i jak jej pomóc. W końcu mój M z nią chodził, bo ja już chciałam z nią płakać - spiewał jej i w końcu zasnęła.. Co prawda obudziła się za 15 minut, ale już jej w łóżku na leżąco cycka dałam i za chwilę spała dalej i wtedy już ciurkiem do 6 rano sobie pospała:tak:

Co do piersi po karmieniu - jak labamba powiedziała - nie oszukujmy się, już nigdy nie będa takie jak przed karmieniem:-( U mnie rozstępy się porobiły już w ciąży i jedna tez minimalnie więsza od drugiej - ale ja tam mam całe życie:-D Ale co tam - oprócz mojego M nikt mi ich oglądac nie będzie, a jemu odpowiadają takie jakie są, więc w nosie to mam:-D

Kaja: ja tez nie mam śpiworka - mam za to gruby koc i przeciez jest wierzchnie okrycie na głęboki wózeczek, więc od wiatru chroni;-)
Roxeen, Tysiolek: powodzenia w nauce!

No i to na tyle się napisałam - mała wstała, a ja oczywiście jak zwykle sama w domu:sorry2:

reklama
Do góry