reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Aga powodzenia:tak:........ innym rodzącym również życzę :-):tak:

A mój śpi od 13:00 przebudził się na 5 minut na cyca i zmianę pieluszki i dalej śpi normalnie się nudzę :baffled::szok:za to dziś załatwiłam przychodnie ,mam skierowanie na usg bioderek a za tydzień możemy podejść małego zważyć jak pogoda będzie dopisywać
akt urodzenia załatwiony , pesel później do odbioru ....:tak:

Karoli ja też się boję tego pępka a położna dosłownie tak nim ruszała że ja oczy wielkie :szok:

Jola sporo pije :szok:

reklama
Witam was.Powiedzcie mi czy to normalne ,ze mój krasnoludek wypija 50 ml mleczka a za 2 godzinki sie budzi na jedzonko?

Moj tez tak czasem ma.

Czkawki moje maleństwo też ma często i strasznie tego nie lubi, płacze i nie może ani spać ani jeść. Czy te czkawki jakoś później mijają? Bo aż przykro patrzeć, jak biedactwo się męczy. :(

Czkawki mijaja z czasem.

jak to dobrze ze jest BB, przynajmniej wiem ze niektore zachowania nie tylk umnie wystepuja:-)
Labamba wiem, ze mi pisalas ale wlasnie o to chodzi ze nie jestes pewna czy tak wczesnie moge podawac:-( jak na razie sciagam tez swoje mleko i butle tylko na noc dostaje wiec nie dopajam ale po nocy nad ranem sie prezy jakby go brzuszek bolal:-(
Kurde dziewczynki to jamma rawdziwego ssaka bo wypija 150ml mojego meka co trzy godziny i dwa razy butle w nocy po 125ml:sorry2:
Ta lekka depresja po porodzie to chyba norma, ja do tej pory czasem placze bez powodu a wczoraj mi maly zwymiotowal, nie ulal tylko zwymiotowal i tez sie poryczlam bo nie wiem dlaczego.
dzis mama pojechala i zostalam sama, z jednej strony poczulam ulge bo juz troche za dlugo i spiecia byla a jednak jak wyjezdzala to tez sie poryczalam:no:
Strasznei zamulam ostatnio ale mam nadzieje ze przejdzie:-)
Jola ,mnie sie wydaje po pierwsze,ze maly chyba za duzo zjada a po drugie dzieci karmione i mlekiem mamy i modyfikowanym czesciej cierpia na bole brzuszka....

Tesciowa pojechala:-)Caly dzien lezymy sobie z mezulem,maly spi jak susel...atmosfera w domu calkiem inna....Spokoj,cisza....RELAX w koncu....Malz mnie obsluguje jak rasowy lokaj hihi....Ach jak przyjemnie tralalallalalalalaa....:-)

aga23 powodzenia:tak:
emilka Ty to masz przygody:szok::baffled:
asiowo zazdroszczę ci tego saneczkowania
karoli gratuluję odpadniętego pępka
Gosia Ty głośno nie mów że się nudzisz

A mi położna w szpitalu demonstrowała jak pielęgnować pępek, i szybko odpadł, spirytusik na gaziku jałowym i dość mocne uciskanie a później na patyczku spirytus jak już odpadł. Od wczoraj już nic nie robię czysty i śliczny;-):tak:I nie trzeba a nawet nie można być bardzo delikatnym

my pępuszek jeszcze mamy :-) mamy też żółtaczkę i się martwimy :-(

kochane widze że rozpakowywanie w pełni!! super!!

nasz maluszek zaczyna wyrabiać sobie rytm i daje pospać mamusiu :tak: no i nauczył się spać sam w łóżeczku, wiec nie jestem przywiązana do łóżka:-D

wybaczcie, ale jeszcze dziś nie dam rady nadrobić..

Kaja - pytanko do Ciebei :) ile max. arniki można brać dziennie? mam 9ch

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czas na mnie :-D:-D:-D
Skurcze co 6 minut trwają od 45 do 75 sek dosyc bolesne.
Mąż odsnieza auto a ja ide sie ubierać i jedziemy do szpitala.
Odezwe się pózniej
Pozdrawiam serdecznie

Aga23, przyjemnego rozpakowania;-)
my pępuszek jeszcze mamy :-) mamy też żółtaczkę i się martwimy :-(

kochane widze że rozpakowywanie w pełni!! super!!
Ivi u nas też ciągle żółtaczka. Wczoraj byłam w szpitalu. Pobrali jej tyle krwi, teraz już z rączki, ryczałam razem z nią. I nic nie wiem. Mieli dzwonić z wynikami i dupa!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jutro tam pojadę i zrobię z nimi porządek.

A rozpakowują się w pełni, bo dziś pełnia!:-D

reklama
macy - a wychodziliście ze szpitala z żółtaczką czy zaczęła się w domu? Bo nas wypisali z "nieznaczną" żółtaczką ale widzimy że jest trochę bardziej żółty niż był.. widać to szczególnie po oczkach.. lekarka powiedziała ze mamy się nie martwić poki: nie będzie bardziej żółty, będzie ładnie jadł i nie będzie senny (apatyczny). No i jest bardziej żółty, ale je i śpi ślicznie...
Nie wiem czy podjechać z nim do szpitala żeby sprawdzili poziom bilirubiny, czy poczekać jeszcze parę dni.. :-(

Aha - my wizyty patronażowej nie będziemy mieć (taka polska:wściekła/y::wściekła/y:)

Do góry