reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Stosuję tą mieszankę, co ją położne z naszego szpitala polecają: Olejek z migdałów (dziewczyny pisały, że jakieś kłopoty z zakupem, a mój m bez problemu kupił w sklepie z ziołami na osiedlu), wit. E i olejek z lawendy.

olejek z migdałów w aptece, lawendy. wit e masz w oleju czy kapsułki wycisnęłas?

Ratunku zęby mnie bola od wczoraj juz 2 tabletki wzielam a biore tylko gdy nie idzie naprawde wytrzymac,chcialam zaczac leczyc zeby po porodzie ale nie dam rady chyba jutro musze sie o dentyste dobrego dowiedziec umowic i zaczac leczyc bo juz poprostu nie wyrabiam....

Niedzielka upłyneła milo u moich rodzicow i byl moj brat i wujek tez bylo milo rodzinnie ale i tak swoje wycierpialam bo zeby doskwieraly od wczoraj z malymi przerwami....

Mąż w pracy a przyjaciółka polka do PL z rodzinką śmiga, więc sama będę. :-(

Dziwne bo w sumie powinien być w aptece tylko chyba 98% i trzeba rozrobić. Słyszałam też o wacikach czy chusteczkach (jak pisze mnovak) specjalnie nasączonych mieszanką do przemywania kikuta. Tutaj u mnie dają w szpitalu jakiś puder do zasypywania i nie przemywa się spirytusem ale słyszałam, że często dochodzi do zakażeń więc wszystkie apteki zjeździłam żeby spirytus dostać. W końcu znalazłam ale... jest to mieszanka etylu (68,6%) i metylu (3,7%), reszta to chyba woda, nazywa się to surgical spirit. Muszę zadzwonić do lekarza w pl (bo tutaj jakoś mniej im ufam) i wypytać się czy mogę coś takiego bezpiecznie używać...

Sylwia - Gratulacje, fajnie, że chociaż tyle się udało. Zawsze to krok bliżej do celu :-D

Dażka - dziękuję za życzenia

Paulinaa - Fajnie, że masz już choinkę!

Czechow - Historia z blenderem rządzi! A dodatek o końcówkach BEZCENNY!!!

No to nie wesolo, ale dasz rade;-) zagladnij tutaj, ja tez zajze to sobie pogadamy:-)
Teraz uciekam do łózka bo padam na twarz.
Dobranoc;-)

Macie rację, wiercipiętka będzie ze mną ale mam nadzieję, że w moim brzuszku jeszcze! Jak ja okropnie nie mogę się doczekać, żeby ją już tulić i całować!!

Kaja - może jeszcze kiedyś będzie Kaja...?;-)

Powiedzcie mi kochane czy macie zamiar wycinać kliny w pieluchach, żeby kikuta nie przykrywać albo co gorsze - oderwać niechcący?

Yol_a w końcu poszłaś na to L4 :-D Teraz będziesz się lenić i lenić :laugh2::happy:

Joasia fajnie, że widziałaś jak to tam wygląda!! Spokojniej pójdziesz rodzić!! :tak:
I nie denerwuj się!! Uśmiechnij się, przytul do J. i powiedz mu, żeby był dziś Twoim Mikołajem i wykorzystaj Go :tak: Niech podotyka, pomasuje - oczywiście tam gdzie Ty byś chciała :tak:

Ja S. bym chętnie tak właśnie podeszła ;-) Ale jutro to po frytkach będzie, nie będę miała argumentów typu: 'Bądź moim św. Mikołajem' :blink:

Anetrix szkoda, że u nas takiej 'kupy' nie ma:tak:

Byłam z moim pieskiem na spacerku... Szło mi się ciężko, bo to biodro jak cholera boli, ale poszłam... Już jak wracałyśmy, to spotkałam kolegów z osiedla... Każdy pijany, naćpany, śmierdziało od nich tak, że na wymioty zbierało mnie, a oni mi do brzucha z łapami, w których fajki trzymali!! Mówię delikatnie, żeby spadali, a co dalej no co ty emilka daj dotknąć!! To mówię już, żeby spie...li!! A oni w śmiech i z łapami...!! Mój pies jest bardzo spokojny i lubi chłopaków, ale to co zrobiła to zszokowało wszystkich!!Najpierw zaczęła warczeć pod nosem, a później wskoczyła na łapę najbardziej natarczywego i milimetry brakowały, żeby go ugryzła... Ale jakby chciała ugryźć to by ugryzła... Pomogło :tak: A jak wróciłyśmy do domku, rozebrałyśmy się, to przyszła do mnie i po brzuchu zaczęła mnie lizać :tak: I się popłakałam... Czy pies może to rozumieć?? Zanim cieczkę dostała, to często wskakiwała do mnie do łóżka i główkę na brzuchu miała, ale nie spodziewałam się, że ona wie, że tam nowe życie i że chronić trzeba... Ona mnie ratuje, a ja taka wyrodna pani dopiero po tym wszystkim jeść jej dziś dałam :zawstydzona/y: Dobrze, że S. zawsze z rana jej daje, bo ze mną, to by pies z głodu zdechł :sorry:

Jak mi się coś nie przydarzy, to dzień stracony mam... :sorry: Oby jutro nie było niespodzianek...

Mój brzuch znowu mi w dół poszedł, sama to widzę patrząc na niego...

No nic... Idę spać... Przytulę się do poduszki S., może zasnę jakoś...
Spokojnej nocy Wam życzę!! :*:*:*

A jak pojechali to sama poszłam spać!! I co mi się śniło?!
BLACK WIZARD, GOSIA_K23 I M_ZETKA!!
M_zetka urodziła 2 grudnia, Black Wizard urodziła dzisiaj, a Gosia właśnie jechała rodzić :-D Nie widziałam dziewczyn, a to było tak realne... Mówię Wam!! No po prostu... Nie wiem jakim cudem znalazłyśmy się w jednym szpitalu, bo przecież mieszkamy w innych miejscowościach, ale jak zobaczyłam Gosie jadącą na wózku, to popłakałam się!! Jakaś Pani mnie pyta co się dzieje, a ja na to 'Ja boję się rodzić!! A dziewczyny już rodzą, to znaczy, że na mnie też już prawie pora'...
no ładnie :-D mi sie śniło że Jola. urodziła pierwsza ;-):-D

Z pazurkami nie jest tak źle. Najlepiej chyba obcinać na tzw. śpiocha :tak: Dzidzia śpi i nie jest ciekawa co jej się tam majstruje przy łapkach (u stóp rosną duuużo wolniej), a Ty masz czas, żeby ze spokojem obciąć co trzeba. Nie wiem jak u innych dziewczyn, które już mają dzieci, ale u mnie w ogóle nie sprawdziły się te nożyczki dla niemowląt. Zresztą położna też od razu mówiła, że łatwiej pójdzie takimi zwykłymi "dorosłymi".
Zresztą teraz się martwimy co i jak, a prawda jest taka, że jak już się ma przy sobie maleństwo, to większość rzeczy robi się instynktownie i wszystkie świetnie damy sobie radę:tak:
ja krótko używałam tych dziecięcych:tak: jedyny minus zwykłych to jak dziecko ma okres buntu na obcinanie paznokci to można skaleczyć wiec robiłam to jak spała aż jej to nie przeszło ;-)

Powiedzcie mi kochane czy macie zamiar wycinać kliny w pieluchach, żeby kikuta nie przykrywać albo co gorsze - oderwać niechcący?
:no:

Witam wieczorowa pora, co do prezentow to moj mi nie kupuje najczesciej daje mi kase, abym sobie sama cos kupila , ale w takie swieta jak dzis to raczej spedzamy rodzinnie .Niestety dzis sie nie popisal poniewaz ja sie przespalam , po poludniu i prosilam go by mala obudzil za godz , a on co siedzial i cieszyl sie cisza . Za co mala spala 3 godz i doüpiero teraz padla ciekawe tylko o ktorej mi rtano pobudke zrobi.

Alkochol i tylko alkochol mi po fiolecie pepuszek Niocol nie chcial sie tak ladnie wysuszyc, dlatego teraz tylko alkochol.
Co do dolegliwosci to kosc ogonowa boli, ze prawie siedziec nie moge, chodze z trudnoscia bo mi mala glowa na pecherz , ale juz sie nie przejmuje ,.
Co do waszych obaw o porod kiedy i jak , mja takie obawy mialam w pierwszej ciazy i dziewczyny uwierzcie püorodu bnie da sie przgabic lub z czyms pomylic. Wody plodowe tez rozpoznacie , ja tez sie balam ze nie poznam i jestem z tych ktorym najpierw odeszly wody i uwierzcie jest to takie uczucie jakbyscie robily niekontrolowane siusiu , nie mozna tego zatrzymac a poprostu leci moja gin daly prosty test jak nie jestes pewna , czy to wody podskacz pare razy , jezeli nadal leci to odchodza ci wody . No nic rozpisalam sie , zycze spokojnej nocki.Dobranoc.

pumpkin,a to mnie zastrzeliłaś pytaniem:szok: w życiu bym o tym nie pomyślała...ale powiem Ci,kochana,że nie ma po co bo nic się z kikutkiem nie dzieje pod pampersami.Zresztą sama się przekonasz,że kikut nie jest klejący i nie przysycha do pieluszki.
Poza tym,idąc tym torem myślenia,musiałabyś powycinać dziurki i w ubrankach a tego się nie robi,więc PRZESTAŃ SIĘ MARTWIC :-) zobaczysz,po porodzie będziesz sama zdziwiona,że wiesz wszystko:tak:

a co do pazurków...ja przez pierwszy miesiąc (chyba miesiąc) obgryzałam delikatnie pazurki mojemu synusiowi...a potem obcinałam mu ale malutkim obcinakiem do paznokci...nożyczki(ale takie dla dzieci z kulkami na końcach) to stosuję dopiero od roku.

Ostatnia edycja:
reklama
Aggsm to Wam podawali zeby mieszac olejki z witaminą bez parafiny?
My mielismy w składzie parafine, olejek i witamine A+E :)
Ale co szkoła to inaczej:)
No bez parafiny u mnie - no a szkoła niby ta sama, bo u mnie wszystkie 4 położne, które się przewinęły to od lat pracują w Zośce;-)same olejki i wit. A+E - dobrze się rozmasowuje, ale parafinka też ok. więc pewnie można dodawać:tak:

olejek z migdałów w aptece, lawendy. wit e masz w oleju czy kapsułki wycisnęłas?
wit. A+E jest w oleju w buteleczce - w aptece mi mąż kupił i lawende też w aptece, tylko olejek z migdałów w ziołowym...
witam wieczorowo i mikołajkowo:-)nic nie nadrobiłam, ale leżę dzielnie i odpoczywam. mam nadzieję,że jutro będzie lepiej- pierwszy dzień zwolnienia lekarskiego w ciąży:szok:Pozdrawiam
wow - widzę, że ciężko pracujące w końcu zwalniają trochę i będą odpoczywać i ciszyć się urokami ciąży:happy:
a co do pazurków...ja przez pierwszy miesiąc (chyba miesiąc) obgryzałam delikatnie pazurki mojemu synusiowi...a potem obcinałam mu ale malutkim obcinakiem do paznokci...nożyczki(ale takie dla dzieci z kulkami na końcach) to stosuję dopiero od roku.
U nas na szkole rodzenia położna bardzo odradzała obcinaki, bo sama używała i raz jej dziecko ruszyło łapka podczas obcinania i obcięła małej opuszek palca - mówiła, że przy nożyczkach takie rzeczy sie nie zdarzają, więc są bezpieczniejsze niż obcinaki:)

dobrej nocki - uciekam spać...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry