reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Patrysia a na wyniku masz napisane ze to paciorkowiec??bo ja robilam wymaz 2 tyg temu,wyszły mi jakies grzyby bardzo liczne,dostalam antybiotyk i mam powtorzyc badanie tzn mialam jechac dzisiaj ale samochod mi nie odpalil i dopiero w srode bede mogla zrobic bo gina do srody nie ma.

ps. wlasnie sprawzdilam łacińska nazwe na wyniku i u mnie tez byl paciorkowiec i grzybek!!!!mam nadzieje ze juz sie ich pozbyłam!!!Patrysiu nie nakrecajmy sie!!!bedzie dobrze!!!najwyzej zrobią nam CC;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
A ja tam uwazam, ze buncik wieku dojrzewania jest super:-) Wiem, ze w danej chwili dla rodzica, ktorego dziecko jest w tym okresie, to dosyc ciezki okres. Ale z perspektywy czasu, jak pomysle sobie, jaka ja bylam i jaki zakuty leb mialam, ze niczego nie dalam sobie wytlumaczyc, to teraz zbiera mi sie na smiech.
Na pewno trzeba duzo cierpliwosci, a przede wszystkim nie krytykowac, bo to tylko pogarsza.

Kacha wszystkiego naj dla synka:-) i pysznego tortu:-)

Wiesz .. to nie tak,że homeopatia. Jest wiele innych metod - poza tym to po części problem emocjonalny - potrzebna może dobra terapia. Nie napisałam co proponuje, poza tym nie znam dokłądnie problemu ani nie poznam, ani też nie jestem wyrocznią.
Dla przykładu podam, ze moj syn przeszedł poważną epilepsję bez leków farmakologicznych - obecnie po niej ani śładu.
Trzeba dojśc do przyczyn problemu i z nim się zmierzyć; w przypadku jaki opisała sylwia lek będzie miał na celu wyciszyć Oskara - a nie w tym problem.

Moja intencją jest tylko zasygnalizowanie drugiego dna, w żadnym razie nie zmuszam do czegokolwiek. Mam nadzieję, że sylwia wie co robi i podaje, i dla uproszczenia tylko napisała do nas "jakiś tam lek". Nie wyobrażam sobie podawania swoim dzieciom czegoś czego nie znam. Ale to moja opinia.

Kaja zgadzam sie, ze nalezy szukac przyczyny choroby. Bo czesto sie zdaza, ze problem tkwi w zupelnie czym innym. Na pewno nalezy zafundowac dziecku spokoj i poczucie bezpieczenstwa. Moze udzilily mu sie nerwy albo cos.

Patrysia a na wyniku masz napisane ze to paciorkowiec??bo ja robilam wymaz 2 tyg temu,wyszły mi jakies grzyby bardzo liczne,dostalam antybiotyk i mam powtorzyc badanie tzn mialam jechac dzisiaj ale samochod mi nie odpalil i dopiero w srode bede mogla zrobic bo gina do srody nie ma.

ps. wlasnie sprawzdilam łacińska nazwe na wyniku i u mnie tez byl paciorkowiec i grzybek!!!!mam nadzieje ze juz sie ich pozbyłam!!!Patrysiu nie nakrecajmy sie!!!bedzie dobrze!!!najwyzej zrobią nam CC;-)
ale ja nie wiem czy mam bo nie robiłam tego badania;-)JOL ma paciorkowca;-)

Hej dziewczyny ja mam termin porodó na 12 stycznia 2010r. ginekolog powiedzała ze bedzie dziewczynka :tak: synka juz mam 5,5 latka i mam nadzieje ze lekarka sie nie pomyliła bo innaczej bede bobasa ubierac na rózowo;-) Pozdrawiam.

Witam i gratuluje parki. O ubranka sie nie martw u mnie jak sie lekarz pomylil i jak bedzie dziewczynka to bedzie w dresach i spodenkach chodzla:-D

Witam nowe mamki :)

I Wronek cieszę się że masz lepszy humorek.

a jeszcze co do forum i zamieszczania zdjęć, ja celowo nawet brzuszek bez twarzy, nie że nie chcę Wam się pokazać, ale jako że forum publiczne to boję się niepowołanych osób...

A tak w ogóle jestem po obiadku, zupka mniam.
Jutro mamy piec pierniki, no chyba że dziś męża namówię :)
Ciasto leżakuje już z tydzień :)

Aha i zapomniałabym złożyć życzonka - kacha _wawa uściskaj Malca.
JoL nie martw się,... jak już się przyplątało to z dwojga złego lepiej antybiotyk...
ciekawe co u mnie wyjdzie...

Ostatnia edycja:
ale ja nie wiem czy mam bo nie robiłam tego badania;-)JOL ma paciorkowca;-)

o boze ale zakręcona jestem!!! nie doczytalam;-) to sorki i mam nadzieje ze u Ciebie będzie wszystko OK.
tak więć JOL nie nakrecajmy sie!!pojdziesz do gina wpon to sie wszystkiego dowiesz.moj tragedi z tego nie robil, dal leki no bo co teraz innego mozemy zrobic?

Kaja napewno nie podam nic małemu przed sprawdzeniem tego leku,generalnie jestem przeciwnikiem podawania dzieciom leków jakichkolwiek ,dlatego ,ze jak Oskar miał półtora roku dostał uczulenia na zwykły clemastin i lał sie przez rece po nim i mdlał:tak:Także zawsze czytam ulotki i decyduje czy jest on konieczny :tak:Zaczynam powaznie mysleć o wizycie u psychologa dziecięcego ,gdyz te tiki to moze być sposób na odreagowanie emocji,stresu itp
narazie podaje mu magnez z b6:tak:
Czy faceci są potrzebni tylko po to by nam grać na nerwach?
Kacha wyściskaj Olisia :tak:

Dzięki za wsparcie dziewczyny:tak: rzeczywiście, z dwojga złego, lepiej wiedzieć przed porodem niż dowiedzieć się po fakcie ...
Beti81, staram się nie nakręcać :tak: mam nadzieję, że moja ginka też nie będzie robiła z tego tragedii i mnie uspokoi ... tylko strasznie mnie wkurza, że jakaś głupia bakteria, zupełnie niegroźna dla nas, skończy się od razu antybiotykiem dla małej :wściekła/y:

Kobietki w imieniu mojego małego mężczyzny ślicznie dziękuję za życzenia :-)
JoL nie wkurzaj się, wszystko będzie w porządku, a stres na pewno na malutką pozytywnie nie wpłynie. Główka do góry Kochana:tak:

reklama
kacha_wawa ... no i znowu się wkurzyłam, bo z tego całego 'wkurzania' zapomniałam o życzonkach dla Olisia :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!

Do góry