Beti Gosia dzieki za odpwowieź i jeszcze jedno - czy to jest ta zwykła szpitalna NaCl 0,9 czy jakaś specjalna dla niemowląt ?sól fizjologiczna wystarczy ja używałam do noska z córą![]()
reklama
Cześć, mnie tez nadejście tego grudnia jakoś tak to jakiegoś niepokoju skłoniło...
Tysiolek dokładnie tego samego dnia zauważyłam na spodzie lewego cycka 2 czerwone szramy

A tak się smaruję i nacieram i co d..pa blada
z tym ,ze ja nie jetem pewna tak jak Ty czy jeszcze oprócz M ich komuś kiedyś nie pokażę
Od tygodnia ' Bolące jak diabli spojenie" to moje drugie imię:-( koszmar, o tym akurat nie wiedziałam i jest to dla mnie" niespodzianka" ciażowa
U mnie oczywiście dalej remont, syf i bałagan. Chciałabym już poprasować i poukładać ciuszki ale nie mam jeszcze gdzie
Jutro moze juz koniec będzie.
Też czytam te opowieści o porodach i płaczę jak głupia...
No i coś z cyklu " sto pytań do"
Czasem jak wstaje to przechodzi mnie taki prąd pośladka, krocza nogi, nie wiem jak to zlokalizowac, jak by mnie ktoś oblał po nodze zimną woda, aż się za pierwzym razem przestraszyłam ,ze wody mi ciekną
Macie cos takiego???
Tysiolek dokładnie tego samego dnia zauważyłam na spodzie lewego cycka 2 czerwone szramy

z tym ,ze ja nie jetem pewna tak jak Ty czy jeszcze oprócz M ich komuś kiedyś nie pokażę

Od tygodnia ' Bolące jak diabli spojenie" to moje drugie imię:-( koszmar, o tym akurat nie wiedziałam i jest to dla mnie" niespodzianka" ciażowa

U mnie oczywiście dalej remont, syf i bałagan. Chciałabym już poprasować i poukładać ciuszki ale nie mam jeszcze gdzie

Czasem jak wstaje to przechodzi mnie taki prąd pośladka, krocza nogi, nie wiem jak to zlokalizowac, jak by mnie ktoś oblał po nodze zimną woda, aż się za pierwzym razem przestraszyłam ,ze wody mi ciekną

Lariss
Fanka BB :)
Witajcie z rana :-)
Siedziałam nad projektem wczoraj i kawał świetnej roboty wykonałam
Ale co z tego, skoro dziś chciałam pokazać Panu i ... zaspałam :-( Tak więc mam dzień wolny
Zaraz zjem, posprzątam, ubiorę się i pojadę zobaczyć co mi jeszcze brakuje dla Adasia 
A później wrócę do szarej naukowej rzeczywistości...
Czytałam wczoraj przeżycia z porodówki Grudniówek
I tak sobie myślałam, że wiele z nas narzekało, było ciężko, bóle, skurcze itd, a wszystkie dotrzymałyśmy do grudnia!!
To taki nasz wspólny sukces... 

No nic!!
Miłego dnia Wam życzę! I spokojnego miesiąca

Siedziałam nad projektem wczoraj i kawał świetnej roboty wykonałam

Czytałam wczoraj przeżycia z porodówki Grudniówek

No nic!!
Miłego dnia Wam życzę! I spokojnego miesiąca

ania98765
Kurczę wczoraj jeszcze się troszkę wkurzyłam (choć nie aż tak bardzo, bo spodziewałam się tego...) mąż wrócił z pracy i mówi, że te pieniądze, które dostanie na święta (350zł <--ucieszyłam się, bo to dużo pieniążków i bardzo się przyda, zwłaszcza, że maluszek niedługo pojawi się na świecie) no i to są pieniądze z socjalnego, a że właściciel przeżywa kryzys to potrąci im to z pensji.....

beznadzieja...to jeszcze do tyłu będzie, bo nie dość że odciągną mu ten dodatek świąteczny to jeszcze podatek za ten dodatek (ale rym) jakie to chore...no ale ja byłam na to przygotowana, tylko mój mąż tak ślepo wierzył, że to będzie fajna świąteczna premia. Mówiłam już mu, że ma iść do tego właściciela i powiedzieć, że tą premię to ma sobie w dupę wsadzić...
Ehh, co za polityka

Ehh, co za polityka

Kaja_10
Nie wiem co to za firma, ale Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych nie ma nic do czynienia z pensją zasadniczą, oprócz tego, że jest to od niej obowiązkowy odpis w każdej firmie powyżej 5 pracowników. Pracodawca nie ma prawa dawac a potem to odciągać.Kurczę wczoraj jeszcze się troszkę wkurzyłam (choć nie aż tak bardzo, bo spodziewałam się tego...) mąż wrócił z pracy i mówi, że te pieniądze, które dostanie na święta (350zł <--ucieszyłam się, bo to dużo pieniążków i bardzo się przyda, zwłaszcza, że maluszek niedługo pojawi się na świecie) no i to są pieniądze z socjalnego, a że właściciel przeżywa kryzys to potrąci im to z pensji.....beznadzieja...to jeszcze do tyłu będzie, bo nie dość że odciągną mu ten dodatek świąteczny to jeszcze podatek za ten dodatek (ale rym) jakie to chore...no ale ja byłam na to przygotowana, tylko mój mąż tak ślepo wierzył, że to będzie fajna świąteczna premia. Mówiłam już mu, że ma iść do tego właściciela i powiedzieć, że tą premię to ma sobie w dupę wsadzić...
Ehh, co za polityka![]()
Tylko nie wiem co ci poradzić - można to zgłosić do Państwowej Inspekcji Pracy.
P
patrysia*
Gość
DZIEŃ DOBRY:-)
A wiec zabieram się do relacji z wizyty;-)
Synus rośnie zdrowo
:-)szyjka jest taka jaka była poprzednio no ale mojego gina niepokoja skurcze
tak wiec mam brać 3x1 no-spe i 3x1 scoplan no i z tego że nie chciałam lezeć na patologi(ale już skierowanie jakby coś sie działo mam wypisane)to gin powiedział że mam leżeć tak jakbym była na patologi czyli gazetka telewizorek i ploteczki z koleżankami bo mam bardzo duuuużo leżeć aby wytrzymać chociaz do świat
mam wypisane ostatnie już badania czyli mocz morfologia WR i HBS które mam zrobić za 2 tygodnie i jak sie uda dotrwać(a musi sie udać)to 17 grudnia wizyta i gin bedzie juz o porodzie ze mną rozmawiac i ogólnie chce mnie przebadać
niestety po badaniu mam ból w okolicach pochwy (co mnie gin ostrzegał) co nie mogłam sie obrócić i teraz chodzić bo boli
no ale mam nadzieje że to minie i że dzięki lekom leżeniu dotrwam ze spokojem do świąt no a jakby co to do szpitala ale trzeba wierzyć że bedzie dobrze
Tyle naprodukowałyscie że sama nie wiem co komu pisac
KAROLI WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA!!!!
A wiec zabieram się do relacji z wizyty;-)
Synus rośnie zdrowo

Tyle naprodukowałyscie że sama nie wiem co komu pisac

KAROLI WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA!!!!
Klara M
Witajcie grudniowo!!!!
Przeczytałam co napisałyście, ale wybaczcie nie odpiszę każdej z osobna dzisiaj...
nocka ciężka, brzuch kamlotowaty:-(
Napisz tylko to co pamiętam...
Karoli GRATULUJĘ młoda żonko!!!!
DUŻOOOO szczęścia!!!

i dziękuję dziewczyny za ciepłe słowa,
W sumie bardzo cieszę się że już grudzień.... ja już bym chciała chociaż ten 20-sty :-)
albo chociaż 36tc... jeszcze tydzień i będzie mi na duszy lżej
Aha i widziałam, że niektóre z Was odhaczyły na liście kolejne rzeczy do wyprawki!!! Fajnie...
i zapamiętałam dormark ten bukiet róż- ale uroczo, romantycznie, super!!!
Przeczytałam co napisałyście, ale wybaczcie nie odpiszę każdej z osobna dzisiaj...
nocka ciężka, brzuch kamlotowaty:-(
Napisz tylko to co pamiętam...
Karoli GRATULUJĘ młoda żonko!!!!
DUŻOOOO szczęścia!!!

i dziękuję dziewczyny za ciepłe słowa,
W sumie bardzo cieszę się że już grudzień.... ja już bym chciała chociaż ten 20-sty :-)
albo chociaż 36tc... jeszcze tydzień i będzie mi na duszy lżej

Aha i widziałam, że niektóre z Was odhaczyły na liście kolejne rzeczy do wyprawki!!! Fajnie...
i zapamiętałam dormark ten bukiet róż- ale uroczo, romantycznie, super!!!
Witam się porannie i już grudniowo
o jejku teraz to tylko czekac na pierwsze rozpakowane styczniówko-grudniówki ;-)
Karoli wszystkiego najwspanialszego na nowej drodze zycia !!!!
Wczoraj wieczórkiem byłam na pobraniu wymazu na paciorkowca - i kolejne 47 zł w plecy
i po co nam ta kasa chorych w takim razie jak non stop za coś płacimy?!
oprócz tego mój gin obejrzał mnie tam na dole dokładnie i ze śmiechem na ustach powiedział "Pani Justyno oooooj szykuje sie tam już szykuje......." Boooooże nie wiem jak szybko coś tam się szykuje ale nawet bałam się spytać

w kazdym razie mój Gin chyba grozi mi porodem hihihih - a mi to tam jak najbardziej pasuje - ciąża donoszona więc teraz zostawiam wszystko w rękach Boga !
Anetrix ja nie wiem po co Ty się jeszcze katujesz pracą ! teraz najwazniejsze zdrowie i dobro dziecka a nie narażanie go ! troszke to egoistyczne z Twojej strony !
hihih co do Skorpionów.....to jedyna u nich pozytywna cecha jak dla mnie to to ze są naprawde gorącymi kochankami !!!!! a tak pozatym to ja osobiście nie bardzo się dogaduje z ludzmi spod tego znaku
Asiax trzymam kciukasy żeby u lekarza same dobre wieście były ! jak tylko wrócisz daj znać co i jak !!
Beti cóż za sny brrrrryyyyy ! Lepiej żeby nie prorocze !
Anulka a kto się nie boi.....aż strach myśleć - więc staram się jak najmniej myśleć...
Monia bliźniaki już dorodne widze
ale Ty nam się jeszcze tak nie śpiesz, żadnych skurczy, tylko ładnie noś dzieciaczki jeszcze 
hihi no ja naprawdę mam szczere chęci żeby już tylko Meżowi pokazywać ale nigdy nie mów nigdy hehehehe ;-):-)
Przez to że napisałąm o rozstępach widze ze teraz co druga sobie pod cycki zagląda hehe - nie potrzebnie bo można było w słodkiej nieświadomości żyć
a z tym pradem w pośladku też tak czasem mam - pewine dzidziolki nam na jakieś nerwy uciskają ! wsuuuuumie na co one teraz nam nie naciskają?! mi to chwilami chyba nawet na mózg !!!!

e_milcia najważniejsze że projekt masz zrobiony ! a Profesor nie zając nie ucieknie i zdąrzysz mu pokazać ..prozjekt oczywiście
oooo widzę że nadrobiłam zaległości więc teraz ide sobie po pare mandarynek, wskakuje przed tv i trzeba jakieś serialiki ponadrabiać
Ja naszczęście póki co czuje się bardzo dobrze (odpukać) wiadomo że coś tam za kłuje za boli, pociagnie ale myśle że jak na 36 tydzień to czuje się rewelacyjnie
a dzisiaj dodatkowo mam świetny humorek bo jak tylko m wróci z pracy to jedziemy mi kupić nowa, fajową sukienke ciążową tralalalala i jak tu się nie cieszyć 

Karoli wszystkiego najwspanialszego na nowej drodze zycia !!!!
Wczoraj wieczórkiem byłam na pobraniu wymazu na paciorkowca - i kolejne 47 zł w plecy

oprócz tego mój gin obejrzał mnie tam na dole dokładnie i ze śmiechem na ustach powiedział "Pani Justyno oooooj szykuje sie tam już szykuje......." Boooooże nie wiem jak szybko coś tam się szykuje ale nawet bałam się spytać

Anetrix ja nie wiem po co Ty się jeszcze katujesz pracą ! teraz najwazniejsze zdrowie i dobro dziecka a nie narażanie go ! troszke to egoistyczne z Twojej strony !
hihih co do Skorpionów.....to jedyna u nich pozytywna cecha jak dla mnie to to ze są naprawde gorącymi kochankami !!!!! a tak pozatym to ja osobiście nie bardzo się dogaduje z ludzmi spod tego znaku
Asiax trzymam kciukasy żeby u lekarza same dobre wieście były ! jak tylko wrócisz daj znać co i jak !!

Beti cóż za sny brrrrryyyyy ! Lepiej żeby nie prorocze !
No i nastał nam grudzien... obudziłam się i zaczełam panikowaćjeziu jak to przeleciało szybko, grudniowki zaczynaja rodzic a potem to juz tylko my
nie powiem ze sie nie bojeod wczoraj w nocy mecza mnie skurcze i boli strasznie:-( milego dnia życze wszystkim
Anulka a kto się nie boi.....aż strach myśleć - więc staram się jak najmniej myśleć...
Monia bliźniaki już dorodne widze

Cześć, mnie tez nadejście tego grudnia jakoś tak to jakiegoś niepokoju skłoniło...
Tysiolek dokładnie tego samego dnia zauważyłam na spodzie lewego cycka 2 czerwone szramyA tak się smaruję i nacieram i co d..pa blada
U mnie oczywiście dalej remont, syf i bałagan. Chciałabym już poprasować i poukładać ciuszki ale nie mam jeszcze gdzieJutro moze juz koniec będzie.
Czasem jak wstaje to przechodzi mnie taki prąd pośladka, krocza nogi, nie wiem jak to zlokalizowac, jak by mnie ktoś oblał po nodze zimną woda, aż się za pierwzym razem przestraszyłam ,ze wody mi cieknąMacie cos takiego???
hihi no ja naprawdę mam szczere chęci żeby już tylko Meżowi pokazywać ale nigdy nie mów nigdy hehehehe ;-):-)
Przez to że napisałąm o rozstępach widze ze teraz co druga sobie pod cycki zagląda hehe - nie potrzebnie bo można było w słodkiej nieświadomości żyć

a z tym pradem w pośladku też tak czasem mam - pewine dzidziolki nam na jakieś nerwy uciskają ! wsuuuuumie na co one teraz nam nie naciskają?! mi to chwilami chyba nawet na mózg !!!!

e_milcia najważniejsze że projekt masz zrobiony ! a Profesor nie zając nie ucieknie i zdąrzysz mu pokazać ..prozjekt oczywiście

oooo widzę że nadrobiłam zaległości więc teraz ide sobie po pare mandarynek, wskakuje przed tv i trzeba jakieś serialiki ponadrabiać

Ja naszczęście póki co czuje się bardzo dobrze (odpukać) wiadomo że coś tam za kłuje za boli, pociagnie ale myśle że jak na 36 tydzień to czuje się rewelacyjnie

reklama
Karoli4
Dziewczynki, tym ktorym jeszcze nie dziekowalam za zyczenia, dziekuje teraz:-)
Wiecie co? Ja chyba opadlam juz z sil i tez juz zaczynam czuc takie znuzenie ciaza. Brzuch mi sie ciagle rusza, bo maly urzadza sobie gimnastyke. Nie powiem, zeby bylo to jakies mile uczucie Czasem nawet boli. A najgorsze sa centralne uderzenia glowa w pecherz, ze momentami mam wrazenie, ze nie dam rady utrzymac moczu
Czy Wy tez tak macie?
Wiecie co? Ja chyba opadlam juz z sil i tez juz zaczynam czuc takie znuzenie ciaza. Brzuch mi sie ciagle rusza, bo maly urzadza sobie gimnastyke. Nie powiem, zeby bylo to jakies mile uczucie Czasem nawet boli. A najgorsze sa centralne uderzenia glowa w pecherz, ze momentami mam wrazenie, ze nie dam rady utrzymac moczu