reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Ja już po pracy, obiadek zjedzony. Troszkę was nadrobiłam
Anusia8309 Ja już ostatnio w ogóle przestałam nosić obrączkę, z tego względu, że rano to ją założe, ale wieczorem mam już lekki problem z jej zdjęciem.
Sandraq a może on nie wie jak ty się czujesz? Faceci to nie są z natury domyślni. Raczej zwykle trzeba im wszystko wyłożyć prosto z mostu.
Agagasm Ci kurierzy to nieraz do szału człowieka doprowadzą…. Ja raz miałam taką sytuację, że przedłużałam umowę w Orange i Kurier przyszedł do mnie (w godzinach mojej pracy) i zostawił numer telefonu mojej mamie, abym ja oddzwoniła i się z nim umówiła na odbiór paczki.
Labamba23 no to fajnie że humor powrócił

Sylwia100 Co prawda jeszcze mamą nie jestem i nie wiem jak duże jest twoje dziecko ;-) Ja bym powiedziała, że dobrze zrobiłaś. Bo tym razem to gazeta była, a następnym mogłoby być coś droższego. Dziecko trzeba nauczyć szanować cudze pieniądze. Rozumiem gdyby się spytał.
Roxen gwiazdki fajny pomysł, może sama sobie kupie. Co do wypadku to najważniejsze że wszyscy cali i zdrowi.

reklama
Witam Wszystkie styczniowe mamusie :) Szczerze mówiąc to chyba wolalabym juz w grudniu zobaczyc sie z moja mała Haniulka. Babel maly juz kopie, a najgorzej jest w nocy, chyba sporo wazy, bo czsami nie moge sie przekrecic na bok, jak nieoczxekiwanie poloze sie na plecach, ale czego sie nie zrobi dla bobasa :) wytrzymamy wszystko. Mam pytanko do mam, macie juz wyprawki? ja dzis stwierdzilam, ze zrobie liste i na grudzien wyszlo mi calkiem sporo wydatkow. Jeden z dylematow- jaki materacyk: lateksowy czy kokosowy, ech i tak ze wszystkim :) Jak w ogole sie czujecie, ile wasze malenstaw ważą obecnie, bo ja mam usg dopiero na 16 grudnia. Aaa, termin mam na 4 stycznia, ale wg ostatniego badania usg 30 grudnia.
Pozdrawiam goraco
Co do spuchnietych kostek, do bolu, to dziwne ale mam je jak za duzo siedze, a jak sprzatam do duzo lepiej sie czuje. Ale chyba juz nie mam tyle sily co tydzien temu :)

Witamy:-)

Sandraq wspolczuje takiego podejscia tesciowej!
chyba bym zwariowala!
Trzeba miec na prawde zelazne nerwy.A z mezem to mam nadzieje ze to przejsciowo tak i bedzie znowu dobrze.

Cześc Wszystkim:-)
Moja deprecha odegnana:-):-):-) Szym już prawie zdrowy, więc jest ok:-)
Co do tycia, to zrobiłam się okrągła jak dynia i znowu brzuch mam nienaturalnie wielki, ja tego nie rozumiem czemu on tak mi rośnie:no:
Zdjęcia, mam nadzieję dostanę przed Świętami, bo mój kolega to artysta więc sam wszystko wywołuje, ale kilka wyszło super. Niestety wszędzie tam gdzie widać mój gruby pychol to jakaś porażka

Labamba sesja na pewno super wyszla, musisz sie nam potem pochwalic fotkami:tak:Dobrze ze masz juz lepszy humorek.

Agagsm, do mnie tez kiedys kurier zadzwonil o 7:15 a ja w strachu ze sie komus cos stalo bo kto to dzwoni o tak nieludzkiej porze!

dziewczynki dzieki za pocieszenie z tą wagą ale sadze ze dobrze pokazuje.wlasnie zmierzylam sie w pasie...ostatnio mialam 92cm ...teraz juz 100cm... wiec chyba jednak waga dobrze pokazuje;-) przybylo mi juz w pasie 30cm ratunkuuuuuuuu:szok:
a my za o wczoraj dla odmiany serduszkowalismy wreszcie udanie i bylo superowo!!!ale bylam wyposzczona, M chyba tez bo potem padlismy szybciutko;-)
czytam o waszych sesjach i mam nadzieje ze sie pochwalicie jak bedziecie mialy fotki!!ja prawdopoodbnie bede miala sesje w weekend.sesja bedzie miala tytuł:"wieloryb Beti-obwód pasa-100cm;-)"

Betii musisz nam potem sesje pokazac! Z tego tytulu to sie usmialam!
Ale Kobitko obwodem to sie nie przejmuj, myslalas ze ciezarna to ma w pasie 60cm w 9mies!!!!?:) :-)hihi
Ja tez mam juz w pasie 24cm wiecej, ale uwazam ze przyrost to norma:) i mysle ze to nie koniec u mnie.

Co do serduszkowania - ja do tej pory mogłam bez ograniczeń (nie mówie o ograniczeniach spowodowanych moimi gabarytami bo takowe niestety są) i miałam ochotę i było fajnie. Ale po wczorajszym wieczorze doszlismy do wniosku, że chyba czas dać sobie na wstrzymanie. Podbrzusze rozbolało mnie strasznie i myślałam ze zejdę, rzucałam się całą noc na łóżku i jeszcze dziś rano czułam ze nie jest wszystko ok. W spermie jest oksytocyna i może nawet ta niewielka dawka spowodowała skurcze, nie wiem, tak gdybam tylko. Ale zaspokajac będziemy się już inaczej.

Lilka ja mysle ze to nawet nie ta oksytocyna tylko dosc intensywny wysilek, napinanie miesni itp.moze wywolac twardnienie brzucha i bole jakies.

Witam Was!!!

Słoneczko świeci - jest pięknie na dworze a ja jestem zła, smutna i wszystkie inne negatywne odczucia miewam na raz :-(

Wczoraj mój mężo miał wypadek - pierwszy w swoim życiu, pierwszy od czasu kiedy ma prawko ( ponad 15 lat ) :-:)-(

NIC MU SIĘ NIE STAŁO na całe szczęscie po za paroma zadrapaniami na czole ...

ahh wiecie co..rano padał sobie deszczyk i widocznośc była kiepska, nie zauważył samochodu i wyjechal z podporzadkowanej .... a wyobraźcie sobie że 5 minut wczesniej siedziałam z nim w autku ... w ostatniej chwili powiedziałam mu ze nie chce mi sie jechać do miasta i wrocilam sobie kawałek do domu pieszo - on pojechał i bum :-(

ehh dobrze ze nic mu sie nie stalo ale jakoś mnie ta sytuacja zdołowała, zderzył sie z samochodem 2 tygodnei wczesniej odebranym z salonu, w środku było male dziecko :zawstydzona/y:

ehh,,,

Roxeen wspolczuje, ale najwazniejsze ze wszyscy wyszli z tego cali i zdrowi:shocked2:

Macy niezła historia!

Ciesze sie ze u Nadineczki ok!

Hej Dziewczynki ;-)
Labamba chyba tą Twoją depresję przywiało z wiatrem do Belfastu ;-)
Mam normalnie dość, nie dość, że w banku nadal nic nie wyjaśnili to jeszcze wybrałam dzisiaj całą kasę, która wpłynęła na konto, żeby przypadkiem znowu gdzieś nam nie zginęła i nie uwierzycie, ale większość tej kasy zgubiłam:wściekła/y: Musiała mi gdzieś wypaść jak płaciłam za zakupy. Oczywiście co robię, siedzę, ryczę i zagryzam wszystko czekoladą. Kurcze ja to chyba nie powinnam się z domu ruszać, bo więcej z tego szkody niż pożytku

Kacha wawa wpsólczuje z ta kasą, mam nadzieje ze sytuacja w banku sie szybko wyjasni.

Roxeen niezły zakup z tymi gwiazdkami, ale miło:)

Ello kobitki
Ja tylko na chwilke, nie nadrobilam was w zupelnosci ale z tego co szybko przeczytalam to klopoty z facetami trwaja:no: Bylam pobiegac po sklepach, kupilam ragalik do pokoju i skarpety swiatczne na kominek:tak: Tylko trzeba pokoj wykonczyc. Aha no i kartki swiateczne dla rodzinki i mi sie tak smutno zrobilo ze z nimi nie bede w tym roku:-(

Kacha ale pech cie dopadl ostatnio:no: mam nadzieje ze wkoncu minie:tak:

Poza tym czuje sie jak hipopotam, brzuchol mam gigantyczny, caly czas mnie cos ciagnie, boli, kluje, mam nadzieje ze skonczymy ten remont zanim dzidzia zdecyduje sie wyjsc:tak:

Uciekam obiad konczyc, T wroci z pracy mala przerwa na obiad i do kolejnej pracy (w domku):-)
Milego wieczoru dziewczynki;-)

Nadrabiam wiec ... ;-)
Agagsm co do becików starej daty chyba podobnie są do tych teraz białe i wiązane chociaż kto wie :-D
Anulka!! mi nogi nie puchną ale mam pończochy na te dolegliwości nie wiem jak bez nich :sorry:z córa miałam strasznie opuchnięte a po porodzie miałam zastrzyki i gdzieś z półtora tygodnia po porodzie miałam w końcu normalne nogi :cool:

Mnovak
witaj ;-)
Kubiaczka a mnie nadal bolą pośladki :cool:najgorzej wstać potem jak się rozruszam jest dobrze :tak:
Anusia w nocy to chyba opuchlizna schodzi z palców czy ci w nocy palce puchną ?

E_milcia to nie ładnie ze strony taty :no:
Asiowo to faktycznie dużą miał obrączkę maluszki mu schudły czy jak kupowaliscie ?co do córy to rozumiem chociaż moja większa ale nieraz się nalatam za nią że więcej mnie to kosztuje wysiłku niż jechanie gdzieś :sorry:jak mam okazję to zostaje w domu z babcią i załatwiam teraz wszystko bez niej ciekawe jak to później z 2 dzieci będzie :szok:

Roxeen dobrze że mąż cały i nikomu nic poważnego się nie stało i dobrze że z nim nie pojechałaś :szok:

Macy ale przygoda z tym łóżeczkiem i dobrze że z czegoś od tego auta nie dostałaś :no:

Kacha co za pech nie włożyłaś w jakoś szparę tych pieniażków :sorry:

Paula
a robiłaś obciążenie glukozą ???

Witam Dziewczynki przedwieczornie:-)

i witam sie jako mezatka:-);-)
nasz slub odbyl sie w sobote w najblizszym gronie rodziny i przyjaciol. Wszystko odbylo sie zgodnie z planem, mimo, ze dni poprzdzajace przygotownia daly nam niezle popalic. Miedzy innymi wybita szyba w samochodzie przez jakichs zbirow dzien przed slubem, ktora wybila nas z rytmu na popolowe dnia, plus doszlo do tego mega zdenerwowanie.
Musze przyznac, ze bardzo fajne to uczucie byc zona hihihi

Dzis mam dzien lenistwa i regeneracji sil, bo nie ukrywam, ze byl niezly maraton i praktycznie 16 godzin na dobe bylam na nogach i w biegu. Maly sprawowal sie dzielnie w brzuchu, tylko byly momenty, ze napieral na pecherz za mocno :-D

Ciesze sie, ze przynajmniej pogoda byla piekna, poza piatkowym porannym deszczem. Takze udalo sie tez polazic troche z moimi rodzicami.

Od rana probuje Was nadrobic, ale niestety jeszcze mi sie nie udalo, doszlam zaledwie do 27 listopada. Produkcja podczas mojej nieobecnosci byla zastraszajaca:szok:
Pozniej bede kontynuowac.

Z tego co do tej pory, to utkwila mi w glowie bardzo Asiax - takze trzymaj sie tam dzielnie.
I rezultaty wizyt sa w porzadeczku.

czołem dziewczyny!
melduję,że router nowy już mam i działa :)
na razie nie mogę nadrabiać zaległości ale jak młodego spać położę,to się odezwę...pewnie jak zwykle baaaardzo późno jak na Polskę :)
Jestem bardzo zadowolona bo ja bez neta,to jak bez głowy :) ... kiedyś ludzie nawet bez telefonów żyli a teraz spróbujcie na jeden dzień komórkę gdzieś schować...NIE DA SIĘ ŻYĆ!!!
:) no to do wieczora...

Karoli,serdeczne gratulacje!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Karoli ! Wszystkiego najlepszego!! ;-)
Zastanawiałam się gdzie ty jesteś... a tu proszę! Ślubowałaś ;-) Pięknie - oby wszystkie życzenia jakie otrzymaliście się spełniły!
Kacha_wawa trzymaj się, pieniązki na pewno się znajdą, jak nie te, które dziś gdzieś się posiały to te z banku na pewno odszukają co się stało.
jola.24 wierzę, że ci smutno bez najbliższych ale w oczekiwaniu na maleństwo na pewno będzie u was miła atmosferka

Do góry