reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

A ja z tymi tygodniami to rozumuję tak: Jak mi pokazuje na suwaku, że jestem w 31 i 3 dniu ciąży to znaczy, że te 3 dni to już 32tydzień czyli jeśli mnie ktoś by spytał to jestem w 32tc a nie 31 bo 31 tydzień się skończył 3 dni temu, teraz trwa 32 tydzień. Tak samo np. jeśli dziś mam 22 urodziny to od jutra mogę mówić, że trwa 23 rok mojego życia:eek: :-D

reklama
Błagam niech mi któraś napisze że też ma takie ruchliwe dziecko bo chyba zaraz w szpitalu wyląduję:sorry: Panikuję już powoli . Od niedzieli non stop czuję jak się rusza, kopie, wypycha tak mocno i nie wiem czy to nie znak że coś nie tak:confused2:

Błagam niech mi któraś napisze że też ma takie ruchliwe dziecko bo chyba zaraz w szpitalu wyląduję:sorry: Panikuję już powoli . Od niedzieli non stop czuję jak się rusza, kopie, wypycha tak mocno i nie wiem czy to nie znak że coś nie tak:confused2:
Ja od tygodnia czuję to samo. Mój maluszek też stał się strasznie ruchliwy:-)
Ale to raczej normalne
:yes::wink:

Morka ja mam tak samo ze Stachem, wariuje tak ze szok. Mój mąż zastanawia sie jak to możliwe ze ja mogę spać mając taką dyskotekę w brzuchu.
Mam wrażenie że wiem kiedy główką kręci, że to czuję.
Był taki dzień że wydawało mi się z młody ma nóżkę, albo rączkę jakoś tak bardzo nisko - dziwne uczucie.

No ale tak cały czas masz? Bo ja do niedzieli miałam różnie a jak się zaczęło to na całego. Czy chodzę czy leżę cały czas czuję. Przecież coś spać powinna nie?:confused2:

No ale tak cały czas masz? Bo ja do niedzieli miałam różnie a jak się zaczęło to na całego. Czy chodzę czy leżę cały czas czuję. Przecież coś spać powinna nie?:confused2:
wydaje mi się że jak chodzę to jest nieco spokojniejszy (co nie znaczy ze sie nie rusza), ale jak tylko usiade na chwile to zaczyna szalec juz na calego. Ostatnio kopie w żebra a to już jest bolesne. Mój gin stwierdzil ze jak juz sie urodzi to bedę musiala go caly czas bujać bo tak wlasnie lubi.

Cześć dziewczyny, :-)

Co do prania i prasowania czy zdajecie sobie sprawę, że jak nasze maluchy się urodzą zaraz wszystko wybrudzą i znowu będzie trzeba wszystko wyprać i wyprasować :eek:

Ja właśnie wrzuciłam pierwszą partię prania z dodatkowym płukaniem. Miałam kupić Jelpa, ale w związku z tym, że mam kilka próbek loveli, to kupiłam właśnie lovele. Bo tak bym wyprała pewnie część w loveli, a część w Jelpie. Jakby dostał uczulenie to nnie widziałabym po czym. ;-)

Ania ja też życzę wszystkiego naj:-)

Karoli
Tylko 100 gram:szok:??????? Czy to dieta?

Z tego co wiem, w ciazy jak kobieta jest glodna to i dziecko jest glodne.
No nie mogę przeginać, ze względu na wyniki po teście obciążenia glukozą, więcej posikłów, ale mniejsze porcje!
A drugie 100g zostawiłam sobie na teraz!:sorry:
Oczywiście obiadek obfity był, tylko bez ziemniaczków:cool: Bo 3 główne posiłki mogą być bardziej obfite...

A co do prasowania, u mnie małż będzie prasował... ja nigdy nie prasowałam, nie cierpię tego ale dla Maluszka bym poprasowała tyle, że i tak nie mogę... no wiecie leżenie, jak najmniej pionizacji bo Mały mocno główką napiera!

Ostatnia edycja:
mój syncio tez szaleje w brzusiu i zawsze tak miał hehe nawet w nocy buszuje:tak:energiczne dzieciaczki nam się szykują:rofl2:

reklama
Witajcie!!
Cały dzień przeleżałam!! Jak nigdy!! Miałam pisać prace, zrobić cokolwiek na uczelnie, a tu pupa :confused2: Strasznie słabo się czuję, w głowie się kręci, nic tylko leżeć mi zostało... Jutro idę na zajęcia, a tak mi się nie chce, ale niestety nie mogę zostać w domu, bo mało czasu mi zostało... Każde zajęcia, każda nowa wiedza - bezcenne!! :tak:
Smutno mi strasznie dziś samej... Ale jutro nie będę sama :tak:

Też kiedyś myślałam, co to będzie jak Adaś będzie miał 15-16 lat... A jak widzę zachowanie 12-letniej siostry Sławka, to obawiam się wieku lat 10!!
Ja byłam okropna, Sławek był poukładany, mam nadzieję, że dziecko pójdzie po nim :-D Mam nadzieję, że będę w stanie go wychować... :tak:

Paula3 ja też chętnie bym Ci podrzuciła ciuszki do wyprasowania!!
Ja mogę w zamian odkurzyć :-D
Wczoraj sobie ustaliłam dzień, miałam poprać, poprasować zaległe, pouczyć się, posprzątać... Dobrze, że jutro pójdę na uczelnie, Sławek wróci do domku, powyzywa mnie pod nosem, ale posprząta :tak:
Idę do wanienki, zrelaksuję się trochę!!
Miłego wieczorku!! :tak:

Do góry