reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

w sumie zazdroszczę... a ty masz termin na koniec grudnia jak ja na koniec stycznia więc masz więcej czasu.
wiele dziewczyn tu ma podobnie na suwaczku jak ty - kto wie... może też będziesz styczniówką ;-)

hehe licze na to ze jednak bede styczniowka :) ale ciałem i dusza jednak zostane u siebie - na grudniowym forum :) co nie znaczy ze tu nie zagladam :) dajcie znac jak sie pierwszy styczniowy maluszek urodzi /wtedy zaczne sie bac!!!/ ale niech to za szybko nie nastepuje !!

My takze pozdrawiamy i kciuki trzymamy!
Nio u Was to juz na prawde blisko godziny zero.

hehe u nas juz pierwsze zaskoczenia byly :) zwlaszcza jak jedna laseczka urodzila w pol godzinki !!! po czym napisala smsa o tersci "NIGDY WIECEJ" :)

reklama
przystopowac ?? no co ty !! dziewczyny juz o niczym innym nie mowia tylko o tym ze chca juz na porodowke !! zwlaszcza te z poczatku grudnia !!! mi jeszcze przyjdzie z miesiac poczekac ale jakos dam rade !! w koncu swieta pred nami ... przynajmniej kapuste z grzybami zjem bezkarnie :)
Ja myślę, że będziesz jeść kapustę z grzybami. Między nami są tylko dwa dni różnicy! A ja z kolacji wigilijnej nie zamierzam rezygnować.:-p
Ja już się melduję :-p Poza tym, że Małgosia urodziła, wszystko po staremu :-D
Ja nie za bardzo w temacie jestem.

hehe u nas juz pierwsze zaskoczenia byly :) zwlaszcza jak jedna laseczka urodzila w pol godzinki !!! po czym napisala smsa o tersci "NIGDY WIECEJ" :)
:-D:-D

a tak w ogóle cześć;-)pewnie mnie nie pamiętasz, ale przez krótki czas z wami pisałam (
[*] ) :tak:ja z kolei nie wiem czy pozostanę na styczniu, czy nie wyląduję w lutówkach:szok::-D

a ja się wkopałam.... kupiłam mielone i musiałam je "spotrzebować", więc smażę kotlety o tej nieludzkiej dla mnie godzinie... :zawstydzona/y:

Ja myślę, że będziesz jeść kapustę z grzybami. Między nami są tylko dwa dni różnicy! A ja z kolacji wigilijnej nie zamierzam rezygnować.:-p

Ja nie za bardzo w temacie jestem.

W każdym bądź razie - mea - my macy na grudzień nie oddamy - a Ciebie chętnie przyjmiemy :-):-D W związku z powyższym zajadajcie się spokojnie kapustą a maluszki przywitami z szampanem po Sylwestrze :-D
W sumie ja tez nie wiem o jaką Małgosie chodzi ale coś mi się zdaje, że to ewentualnie serialowa jakas :-D

labamba jak pierniki beda gotowe to poprosze fotke:-)

Koniecznie - ja też proszę... pierniki i wszelkie ciasteczka to cudeńka dla mnie i napatrzeć się nie mogę. :-)
Ty masz w planie je przechować do świąt? Czy już konsumujecie?
Oczywiscie jak beda gotowe to wkleje fotke. Mam taki sprytny przepis, ze przez pierwsze 3tyg sa twarde jak kamolce, dopiero pozniej miekna i sa przepyszne, wiec po upieczeniu nadaja sie tylko do schowania:-p;-)

W każdym bądź razie - mea - my macy na grudzień nie oddamy - a Ciebie chętnie przyjmiemy :-):-D W związku z powyższym zajadajcie się spokojnie kapustą a maluszki przywitami z szampanem po Sylwestrze :-D

hehe kazda z nas i tak zostanie tam gdzie nam dobrze :) ale trzeba ze soba w zgodzie zyc i czasem podpatrywac co dzieje sie u "sasiadek" :) zwlaszcza jak sie jest na "pograniczu" :) ja na grudniowkach pewnie bede gasic swiatla :)

ivi wlasnie nick mi znajomy ...

no i jesli bedziecie potrzebowaly wsparcia psychicznego przed porodami to zapraszamy do czytania relazji z porodowek ... narazie sama pozytywy :) oby tak dalej :)

ivi wlasnie nick mi znajomy ...

no i jesli bedziecie potrzebowaly wsparcia psychicznego przed porodami to zapraszamy do czytania relazji z porodowek ... narazie sama pozytywy :) oby tak dalej :)

czytamy czytamy :-Di pocieszamy się przed tym co nas czeka :-D
po kontroli (po tym co się stało), moja ginka powiedziała nam że nic nie stoi na przeszkodzie, żeby "jechać na maksa"... no pojechaliśmy;-) i wylądowałam na styczniówkach ;-)

jejku jaaaaka ja głodna jestem !!! zjadła bym konia z kopytami....pod warunkiem że byłby z czekolady hahaha :-D bo dzisiaj niesamowicie mnie na słodkie nosi !!!
Ja też dzis ciągle chodzę i wpierniczam co mi w ręce wpadnie:eek: 23 a ja własnie wcinam kisiel-męża ululałam so snu a sama znowu się połętam po domu;-)

Ależ tu cisza nastała... Pewnie cała Polska ogląda "M jak miłość".:-)
Ja tego nie oglądam, ale po całym dniu w końcu mąż wraca do domu z pracy więc trzeba się zająć:-D

Jak tam styczniowki ?? czujecie juz presje ?? czy jeszcze na luzach do tematu podchodzicie ?? bo u nas w Grudniu sie worek juz rozsypal !! ja sama jestem ciekawa czy zahacze o grudzien czy styczen :) szczerze mowiac wolalabym styczen /dla dobra malej/ ale bedzie co ma byc :)
Mea ja jestem z przełomu grudnia i stycznia, ale od początku marzę, żeby to był styczeń choćby 1:happy: Zwątpiłam w połowie, jak mała uparła się na bycie wcześniakiem, ale teraz znowu żyję nadzieją, że nie będę tu zaczynała listy rozpakowanych styczniówek:sorry:I jak Macy i Jola24 nie zamierzam rezygnować z wigilijnych smakołyków, więc mowy nie ma o rozpakowaniu przed 24 grudnia:rofl2:

Wyprawiam właśnie T. do pracy i kolejny wieczór się duszę :sorry: Byle do środy wytrzymać, niech mi w końcu coś sensownego dadzą.

Jola leż dużo i się nie przemęczaj :tak:
Tysiolek "pocieszę" Cię, że ja kiedyś też miałam miseczkę C (przed pierwszą ciążą), a teraz muszę sobie do karmienia szukać staników z miseczką G. W ogóle mam problem z doborem staników, bo jakieś takie mikroskopijne robią, a jak już znajdę z dużą miseczką to z reguły wyglądają jak namiot :sorry:
Kacha wracaj szybciutko do zdrowia, bo się męczysz biedulko i żal mi ciebie:sorry:
A mi dziś przyszedł staniczek do karmienia 06-36 biustonosz dla matek karmiących<li>bra for breastfeeding mothers
fajny, bo taki sportowy, ja lubię sportowe - zamówiłam miseczkę D a mam takie duże C, no ale on się ładnie rozciąga więc się dopasuje jak mi jeszcze podrosną. Następny to sobie kupię już mierząc w sklepie-pierwszy raz w życiu kupiłam stanik nie mierząc go wcześniej, więc cud jakiś, że pasuje;-)
mam problem... od paru godzin boli mnie klatka piersiowa jak by ktos mi tam wszystko upychal na sile :-( miala tak ktoras z was??
Poddobno może tak boleć cała klatka od żołądka - albo dzidzia ci przesuwa żebra;-)

Oczywiscie jak beda gotowe to wkleje fotke. Mam taki sprytny przepis, ze przez pierwsze 3tyg sa twarde jak kamolce, dopiero pozniej miekna i sa przepyszne, wiec po upieczeniu nadaja sie tylko do schowania:-p;-)
Kocham pierniczki - w końcu torunianka jestem, a to miasto pierników, więc jak takie pyszności robisz to się przepisem podziel:-)

reklama
Dzien dobry w ten wietrzny poranek:-)
Czuje sie jakbym w nocy rowy kopala;-)Boli mnie wszystko nawet palce u rak:szok:Pan maz poszedl z psem bo jak zobaczyl ze sune jak zombi to tylko parsknal i poszedl:-)Jakos sie wykapalam,ubralam i teraz czekam na kawke.......Pan maz poda bom slabowita;-)Ale jak parsknie to go kopne.....O ile dam rade hihi....Ciekawe jak on by sie czul i ruszal z takim balastem;-)Niby przybralam nie za wiele ale czuje sie jakbym nosila 3 razy tyle...I od wczorajszej proby obciecia paznokci u nóg -notabene TAK obcietych paznokci nie mialam nigdy..horror:-D-wspolczuje ludziom,ktorzy sa otyli...To straszne,nie moc kolo siebie zrobic i meczyc sie od najprostszych czynnosci...

Zycze wszystkim milego dnia:-)

PS.Komu paczusia z rozanym nadzieniem???:-)

och jak teraz poczytalam o paczusiu mniam :tak: slinka cieknie

A mnie sie geba cieszy,bo wlasnie zadzwonil towarzysz malozonek i prawdopodobnie jeden z naszych problemow da sie rozwiazac...Ufff....
I jeszcze Wam sie pochwale,ze dzis mamy podwojna rocznice...Po pierwsze dzis mijaja 4 lata od czasu jak moj B. mial wypadek i praktycznie narodzil sie na nowo bo to cud,ze zyje...i pierwsza rocznice slubu koscielnego,bo kiedy lezal w spiaczce zlozylam obietnice,ze wezmiemy slub koscielny i slowa dotrzymalismy:-)Mile to miec dwie rocznice slubu w roku;-)
W ramach prezentu rocznicowego poprosilam o zakup workow do odkurzacza:-D:-DPan maz posikal sie prawie ze smiechu;-)

Agbar wszystkiego najlepszego!!!!

Mnie jakoś to M jak Miłość nie pociąga i tak po swojemu mówię na to M jak Mdłości ;-):-p
Wyprawiam właśnie T. do pracy i kolejny wieczór się duszę :sorry: Byle do środy wytrzymać, niech mi w końcu coś sensownego dadzą.

Jola leż dużo i się nie przemęczaj :tak:
Tysiolek "pocieszę" Cię, że ja kiedyś też miałam miseczkę C (przed pierwszą ciążą), a teraz muszę sobie do karmienia szukać staników z miseczką G. W ogóle mam problem z doborem staników, bo jakieś takie mikroskopijne robią, a jak już znajdę z dużą miseczką to z reguły wyglądają jak namiot :sorry:

oj to ciekawa jestem jaki ja bede musiala rozmiar kupowac jak teraz mam 80D:szok:

Jeszcze mam pytanie co do tej Luteiny.... głęboko ją trzeba aplikować? czy wystarczy dość płytko.

I jeszcze jedno pytanie. czy którejś dzidzia jest ułożona główkowo, twarzą do pępka na "scyzoryka", tj z nogami wyprostowanymi - stopy przy twarzy?

moj maluszek jest ulozony glowkowo ale nie mam pojecia w ktora strone ma glowke:no:

Ależ tu cisza nastała... Pewnie cała Polska ogląda "M jak miłość".:-)

chyba tak ja juz ogladnelam, nie zawsze pamietam

Cześć Dziewuszki! Wpadam na chwilę, ale za to z dobrymi wieściami! Wyniki super, anemia poszła sobie w dal, bakterii w moczu żadnych :szok: tylko poziom magnezu lekko obniżony. No i właśnie wróciłam od okulisty, żadnych przeciwwskazań do porodu sc :tak: tylko teraz po kropelkach do oczu wszystko wydaje mi się taaakieee jaaasneee. Lampy na ulicy wyglądają jak lampki świąteczne :-D Lecę coś zjeść, bo nasiedziałam się w poczekalni.

A, przypomniało mi się,ze pozbyłam się obrączki. Okazało się, że tak mi się już wrzyna w palec, że przez 2 dni usiłowałam ją zdjąć i nic. Nie pomagało moczenie w zimnej wodzie, ani mydło, ani olejek, ani nawet olej... Stawy się rozeszły i dupa. Ale w końcu wczoraj się udało, M zdjął ją przy użyciu swojej siły, myślałam, że go zjem. I mam zakaz zakładania jej. Ale i tak dziwne uczucie, taka pusta ta ręka :-)

do dobrze ze wyniki wporzadku ja tez mam poziom magnezu obnizony ale w czwartek zrobie wyniki i sie okaze czy cos sie poprawilo. Obraczke tez juz sciaglam bo kiedys obudzilam sie rano z bolem palca tak mi reka spuchla ze przez godzine walczylam jak zdjac obraczke teraz tak mi dretwieje palec ze czasem go nie czuje. Na poczatku dziwnie bo czegos brakuje na palcu!

Do góry