reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam wszystkie Panie :-):-)
ja przy porannej kawusi ;-) moje malenstwo dzisiaj od rana ma czkawke
i szaleje jak niewiem:-D
Abgar dasz rade dotrzymacie do konca :-)

reklama
Dzien dobry:-)
Wczoraj bylam u ginki.Hemoglobina lepsza,cisnienie jak zwykle niskie,maly przytyl w ciagu dwoch tygodni prawie 400g i teraz wazy ok. 2kg:-)Ja za to nie przybralam nic:szok:Malutki pobiera sobie wszystko ode mnie...Moj maly wampirek wysysa mnie;-):-D
Z wiesci mniej radosnych...Bole podbrzusza i krzyza mam bo maly jest baaarrrrdzo nisko,naciska glowka na szyjke macicy,ktora skrocila sie juz do 1,8mm,brzuch mi od jakichs 3 dni twardnieje,a boliiiii...na KTG skurcze jak malowane....Tak wiec mam zakaz przede wszystkim denerwowania sie,dzwigania rzeczy ciezszych niz kubek z napojem,spacerki ewentualnie w tempie zolwia i najlepiej nie sama,zadnego biegania a juz po schodach wcale....Chyba nie bede wychodzic z domu bo mam pare schodow do pokonania hihihi;-).Ogolnie najlepiej zebym lezala albo pollezala,unikac po prostu pionizacji,zeby maly na szyjke nie naciskal tak...No i ogolnie zaklinalysmy malego,zeby siedzial w cieplusim brzusiu,ze minimum dwa tygodnie musi jeszcze poczekac....Ja jestem zawzieta,bo juz tyle przezskod pokonalam od tego felernego 12tc...dam rade!!!Dotrwam do konca..Przy pomocy meza i lekarki-dotrwam.Postanowilam.HOWGH!

Wszystkim zycze milego dnia:-)
No i pięknie, jeszcze trochę się pobyczysz:-) Co do tego, że nie tyjesz, ja bym się cieszyła, najważniejsze że dzidzia zdrowa:tak: U mnie ciśnienie też niskie, powiedziała lekarka coś więcej na ten temat:confused:
Ja miałam ciężką noc Szymura wstał o 1 i do 4 nie mógł zasnąć:crazy: Do tego znowu zaczął kaszleć:wściekła/y: Ale tak sobie myślę, że tak też objawia się alergia:sorry: Bo on kaszle mokro, nie wygląda mi to na wirusa:sorry:

Witam w tak sloneczny dzien czujemy sie dobrze u nas wszystko dobrze tylko te lezenie juz mnie dobija i straszne sa te oplawy ktore mam.

W tym roku też coś upiekę ale jeszcze czas... babcinego przepisu nie stosuje.
Ta stronka jest cudowna Pierniki i pierniczki
Na pewno coś tu wyprobuję.
Ta strona rzeczywiście jest wspaniała. Coś z niej wyprodukuję, a do tego moje przepisy sprawdzone na ciasteczka różnorakie. Pyszności!!!
kurde jak was tak czytam to mysle ze musze sie wziac za siebie bo wy takie cuda wyczyniacie a ja ani piec ani gotowac zbyt nie potrafie:zawstydzona/y: U mnie T sie tym zajmuje teraz:sorry: a tu swieta za pasem:no:
Jola.24, głowa do góry. Z czasem samo przyjdzie.
Wczoraj bylam u ginki.Hemoglobina lepsza,cisnienie jak zwykle niskie,maly przytyl w ciagu dwoch tygodni prawie 400g i teraz wazy ok. 2kg:-)Ja za to nie przybralam nic:szok:Malutki pobiera sobie wszystko ode mnie...Moj maly wampirek wysysa mnie;-):-D
Z wiesci mniej radosnych...Bole podbrzusza i krzyza mam bo maly jest baaarrrrdzo nisko,naciska glowka na szyjke macicy,ktora skrocila sie juz do 1,8mm,brzuch mi od jakichs 3 dni twardnieje,a boliiiii...na KTG skurcze jak malowane....Tak wiec mam zakaz przede wszystkim denerwowania sie,dzwigania rzeczy ciezszych niz kubek z napojem,spacerki ewentualnie w tempie zolwia i najlepiej nie sama,zadnego biegania a juz po schodach wcale....Chyba nie bede wychodzic z domu bo mam pare schodow do pokonania hihihi;-).Ogolnie najlepiej zebym lezala albo pollezala,unikac po prostu pionizacji,zeby maly na szyjke nie naciskal tak...No i ogolnie zaklinalysmy malego,zeby siedzial w cieplusim brzusiu,ze minimum dwa tygodnie musi jeszcze poczekac....Ja jestem zawzieta,bo juz tyle przezskod pokonalam od tego felernego 12tc...dam rade!!!Dotrwam do konca..Przy pomocy meza i lekarki-dotrwam.Postanowilam.HOWGH!
Agbar, dasz radę. Jeszcze trochę. Mnie też brzuchon boli od rana i to bardzo, bardzo nieprzyjemne jest. Tyle, że ja nie wiem, co z moją szyjką, bo nikt jakoś oglądać się nie kwapi. Robić wszystko trzeba normalnie, bo małżon do pracy, a małym zająć się trzeba. Do tego w lodówce tylko luksus został - kokos, więc na śniadanie będzie światło i kokos. :eek: Nawet po zakupy nie mam ochotę jechać, bo przecież ciągle pada. No i jak tu nie zwariować?:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:I jeszcze mam uczucie, jakby biodra chciały się zupełnie rozjechać. Ja chyba już poproszę o poród...

Labamba, mam nadzieję, że Szym nie przywlókł czegoś nowego. Piotruś poszedł wczoraj po prawie dwutygodniowej przerwie i się okazało, że w przedszkolu zaraza jakaś panuje. Pięcioro dzieci.:confused2:

^Joasia^ głowa do góry

Ostatnia edycja:
macy prawdziwa londynska pogoda ;-)

U mnie ma padac przez jakis czas za jakies 1,5 tygodna :-(
Nie chce, bo bede chodzila nieprzytomna, tym bardziej, ze normalnej kawy nie pije na przebudzenie.

agbar, Karoli - ja też bym się cieszyła jakby chwilowo synek troszkę wziął ode mnie :-) Miałam trochę zapasów. :-)
Joasia - trzymaj się, najwaznijesze, że remont posuwa się do przodu, pomyśl jak potem będzie pieknie.
labamba - napisz co lekarka powiedziała na temat niskigo, ja mam tendencje do wyzszego cisnienia i się naczytałam, że to gorsza wersja
macy - zapraszamy do Polski ;-) słońce tak daje w okno, że nic w monitorze nie widzę ;-)

Witam porannie :) mmmm jaka śliczna pogoda, słoneczko świeci mi w okno - cieplutko do tego żyć nie umierać :)
Dzisiaj dodatkowo się ciesze bo wczoraj siorka z małym Antkiem wyszła ze szpitala i dzisiaj po południu jade sobie do niej posiedzieć i pooglądać małego z każdej strony juuuuhuuuu !
a najbardziej to juz bym chciałą tulić swoją Amelke - wczoraj jak dostałam pościel, rożki i inne pierdołki to już mam ochote wszystko rozłożyć i wsadzic małą hyhyhy - ale chyba jeszcze troszkę poczekam :-):-):-)

Wszystkim zycze milego dnia:-)

Agbar ja bym skakała ze szczęścia jakbym nic nie przytyła ! a tak w czwartek pewnie okaże się że kolejne 2 kg do przodka i puknie mi już 14 kg na + maaaaaaasakrator !!!
Najważniejsze że z Twoim bobasem wszystko dobrze, zdrowo rośnie a Ty się piekna oszczędzaj żeby maleństwo jeszcze mogło Cie troszkę po żebrach pokopoać :tak:

Co do pierniczków to moja mama już też w zeszłym tygodniu zarobiła wielką miche ciasta i 15 grudnia z siostrą jesteśmy umówione na wielkie pieczenie i malowanie pierniczków - mimo że stare baby z nas juz sa to bawimy się co roku przy tym jak dzieciaczki małe :-D

życze Dziewczyny pieknego poczatku weekendu :)
ja ide coś wszamac i ise poobijać troszkę :tak:

reklama
macy prawdziwa londynska pogoda ;-)

U mnie ma padac przez jakis czas za jakies 1,5 tygodna :-(
Nie chce, bo bede chodzila nieprzytomna, tym bardziej, ze normalnej kawy nie pije na przebudzenie.
macy - zapraszamy do Polski ;-) słońce tak daje w okno, że nic w monitorze nie widzę ;-)

No bardzo za wsparcie dziękuję!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Tu prawie przez cały czas pada. Ponoć to norma, ale oszaleć można. Wiosna i lato były ciepłe i deszcz tylko sporadycznie. Chyba teraz nadrabia z nawiązką. Jak ja tęsknię za Polską!:-(

Do góry