reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

moj dzien nie zaczol sie dobrze bo uswiadomilam sobie ze mam przepukline prawdopodobnie pępkową lekarz kiedys mowil mi ze mam malutka przepukline i teraz siedze i zadreczam sie czy to nie bedzie grozne dla dziecka dla porodu i bede sie tak zadreczac do poniedzialku bo rano zaraz jak oczy otworze zadzwonie do mojego gina bo mi to bardzo spokoju nie daje...czytalam tez ze ten rodzaj przepukliny jest wskazany do cesarskiego ciecia no moze i dobrze ...ale ta obawa o to by wszystko bylo ok no niby nie jest grozna az tak jak nie boli itd no mnie nie boli ach jak mi smutno:no::no::no::no::wściekła/y:

reklama
moj dzien nie zaczol sie dobrze bo uswiadomilam sobie ze mam przepukline prawdopodobnie pępkową lekarz kiedys mowil mi ze mam malutka przepukline i teraz siedze i zadreczam sie czy to nie bedzie grozne dla dziecka dla porodu i bede sie tak zadreczac do poniedzialku bo rano zaraz jak oczy otworze zadzwonie do mojego gina bo mi to bardzo spokoju nie daje...czytalam tez ze ten rodzaj przepukliny jest wskazany do cesarskiego ciecia no moze i dobrze ...ale ta obawa o to by wszystko bylo ok no niby nie jest grozna az tak jak nie boli itd no mnie nie boli ach jak mi smutno:no::no::no::no::wściekła/y:

a co to dokładnie jest i jak to się objawia?:shocked2:

Anusia nie przejmuj się tak strasznie, przeczytałam o przepuklinie takie informacje:
"W wyniku rozwijającej się ciąży może dojść do znacznego powiększenia się pierścienia pępkowego i pojawienia się przepukliny z powodu nadmiernego napięcia rozciągniętych powłok brzusznych. Dość często właśnie w czasie ciąży taka przepuklina się ujawnia. Jednak, gdy nie ma ostrych objawów uwięźnięcia przepukliny (silny ból w miejscu przepukliny, stan zapalny, objawy niedrożności) wystarczy tylko jej obserwacja. Gdyby doszło do uwięźnięcia przepukliny należy ją operować w trybie nagłym. Jednak w czasie ciąży niezmiernie rzadko dochodzi do więźnięcia przepukliny pępkowej. Po porodzie czasami taka przepuklina cofa się. Jeśli po porodzie będzie nadal istniała trzeba ją zoperować w trybie planowym"
Zwykle nie jest groźna, więc nie martw sie na zapas:tak:

Witam się z Wami Dziewczynki w ten piękny, słoneczny (przynajmniej w Belfaście) dzionek :-)
Ja tak po cichu marzę o chłopczyku, tak mi się coś głupio ubzdurało, że będę mieć trzech synków, jeden już jest, więc jeszcze dwóch brakuje ;-)
Miłego dzionka Babeczki, lecę słoneczko wykorzystywać ;-)
U nas tragicznie zimno 9 stopni, wieje i leje:-( Ale wiosna:-)

Dzien dobry wszystkim razem i kazdemu z osobna:)
U mnie dzis cieplutko,posiedzialam na tarasie ale teraz sie schronilam w cieniu.Mam dzis dzien zarloka....matko jedyna czego to ja nie zjadlam..i nie zjem pewnie jeszcze dzis:)

Pozdrawiam

U mnie tez zimno , mokro, ponuro, I CO Z TYM LATEM???????:eek::cool2::eek:

Zapomniałam powiedzieć, byłam dzis u lekarza ale tylko po zwolnienie, ale ja nie o tym- siedzę na korytarzu i wchodzi dziewczyna z duzym brzuszkiem w tunice i na tunice napos " wychodze latem":-D:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Cześc Dziewczyny, u nas pogoda nie najgorsza o dziwo. Widziałam, że wczoraj rozmawiałyście o płci. W pierwszej ciaży wiedziałam już w 13tyg że będzie chłop, tym razem nie chce wiedzieć. Niespodzianka:-) Choc oczywiscie chcę dziewczynkę, z tej wróżby wychodzi dziewczynka:-).
A Wy będziecie chciały wiedzieć wcześniej czy niespodzianka?

Cześc Dziewczyny, u nas pogoda nie najgorsza o dziwo. Widziałam, że wczoraj rozmawiałyście o płci. W pierwszej ciaży wiedziałam już w 13tyg że będzie chłop, tym razem nie chce wiedzieć. Niespodzianka:-) Choc oczywiscie chcę dziewczynkę, z tej wróżby wychodzi dziewczynka:-).
A Wy będziecie chciały wiedzieć wcześniej czy niespodzianka?

Ja bym chyba nie chciŁa ALE MĄZ SIE UPARŁ, ZE ON CHCE WIEC NIE WIEM JAK TO OSTATECZNIE BEDZIE:cool:

reklama
A ja już nie mogę się doczekać, kiedy maluch ujawni nam czy jest dzidzią czy dzidziem;-)
Przynajmniej będziemy mieć z M mnóstwo czasu na kłótnie w sprawie imienia:-D

Do góry