reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

witam sobotnie:-)
ja tak na szybko bo lecę domek ogarniać:
aspiryny nie wolno nam brać bo rozrzedza krew i może spowodować krwawienie i poronienie/przedwczesny poród. Tak samo "typowe" środki na przeziębienie typu gripex itd. Dziewczyny błagam nie bierzcie żadnych lekarstw bez konsultacji z lekarzem, po co to sobie potem wyrzucać??

I powtórzę jeszcze raz - z przeciwbólowych i przeciwgorączkowych lekow które nam wolno doraźnie wziąć, to CZYSTY PARACETAMOL - czyli np APAP, w jednorazowej dawce max. 500mg (jedna tabletka).

^Joasia^ - ja też uwielbiam gorące kąpiele i prysznice... To jedna z rzeczy o ktorych marzę!! od początku ciąży ;) Ale staram się być grzeczna, prysznicuję się max w 38st - chyba że mam migrenę, wtedy leję sobie wrzątek na głowę i kark - ale głęboko oddycham wtedy i dbam o to żeby na brzuch ta gorąca woda nie leciała. No i taki gorący prysznic nie może trwać długo, żeby maluszka nie przegrzać:tak:

reklama
Witam porannie u mnei chumorek nawet dobry troche nie wyspana , przez latanie do kibelka no i Nicol dala popalic , moja mala tylko jak zobaczy , ze sa czekolady w lodowce to potrafi sie budzic 4 razy zeby dac jej chociaz kawalek . poprostu nalug nic innego moglo by dla niej nie istniec tylko czekolada , naszczescie chudzilec z niej.I jak sie troche przetrzyma to zapomina no i sporo owocowi zupek i pomyslec , ze juz niedlugo czeka mnie wiecej nocy nieprzespanych , tym razem zwiazanych z kolkami, zabkowaniem szczepionkami .Wiecie co bardzo sie ciesze i mimo moich watpliwosci typy -czy sobie poradze, jestem naszczesliwsza kobieta na swiecie , nic sie dla mnie juz nie loiczy tylko moja rodzinka i nasze zdrowie.
Zycze wam milego dnia.

Witam serdecznie ;-);-)
Ok, niech będzie, że na mnie padło być niewidocznym :-D

Joasiu, ja też się dziwie, że ty tak gorące kąpiele sobie sprawiasz - uważaj proszę, jeśli już to one mogą trwać króciutko.
Co do twardnienia brzucha - mnie się zdarza ale nie myślę aby było to więcej niż 10 dziennie i trwa naprawdę kilka sekund.

Wiele z was myśli jak sobie poradzi, pewnie każda z nas ma wątpliwości. U mnie po takiej przerwie też przychodzą pytania jak zorganizuję dom, czy podołam.. dormark - super, tak trzymać - też mi się wydaje, że powinnyśmy pozytywnie patrzeć w przyszłość i być pewną, że damy radę :-)

Kaja10 dziekuje naprawde ogarnal mnie taki optymizm , ze sama siebie noie poznaje swiat jest piekny a my najszczesliwsze, pomyscie illebiednych kobiet nigdy nie zazna radosci maciezystwa(to naprawde smutne)a ja mimo wszystko moge jeszcze raz to przezywac pierwszy usmiech, slowo.pierwsze kroki tego nie da sie opisac i ta milosc taka pezinteresowna i bezgraniczna, nie ma nic piekniejszego niz zobaczenia usmiechnietej twarzy swojego dziecka i uslyszenie Kocham Cie.

Witajcie w sobotni poranek:tak:
Szaro buro i ponuro i jeszcze mąż nawrzeszczał:wściekła/y:
Kaja ja ma 5 lat przerwy a już się martwię że sobie nie poradzę:szok:

zAgatka, mi powiedziala lekarka ze jak teraz pujde po skonczonym 32tyg to dzidzia ma wazyc ok2-2,200, mysle ze przesadzila!!!
Moja chrzesnica warzyla wlasnie w 33tyg 1900 i urodzila sie 4kg.

ja właśnie z ciekawości sprawdzałam jak córa warzyła i jak ją wyliczali w 32 tygodniu miała 2100g ,a w 38tyg miała 3800g ,kilka godzin przed porodem mówili 4200-4300 a urodziła się w 41 tygodniu 3800g :tak:

Cześć dziewczyny u mnie mgła a liczyłam na piękne słoneczko :sorry2:

Dziewczyny jak to jest z jedzeniem wędzonych ryb?
Czy makrele taką kupioną ze sklepu możemy zjeść czy nie:confused:Bo czytałam że wędzonych się nie powinno, że listerioza itd.. Jak to faktycznie jest?

Dzien dobry porannie:-)
My wczoraj poszliśmy spać o 21:szok:, więc teraz już jesteśmy po śniadaniu:tak:
Kaja ja tam Cię widzę;-) Szymura właśnie jest leczony homeopatią i już prawie zdrowy, niestety cały przyszły tydz z mamusią w domku:dry:
Jola na szczęście wróciłam w dwupaku:-);-)
Kacha biję Ci pokłony za cierpliwość i wytrwałość:tak:
Wszystkim chorowitkom życzę zdrówka i nie przesadzać z lekami
Co do kąpieli to ja nie wiem ile stopni ma woda, ale ja lubię ciepełko:-p

reklama
Jakie masz konkretnie wyniki ??
Jaka hemoglobina i jaki hematokryt ???
Jak ci zwiększył dawke żelaza to pamiętaj żeby zwiększyć albo zacząć brać kwas foliowy no i jeść sporo cytrusów i unikać mleka - mam to obcykane - 3 ostatnie miesiace walczyłam z anemią ..aż trafiłam do szpitala rozpoznanie niedokrwistość wtórna + zespół zaburzeń wchłaniania żelaza ...

Ale mi ładnie powoli zaczęło lecieć w górę wiec NIC SIĘ NIE MARTW !!!

Jak nie poprawia ci się wyniki po żelazie doustnym to jest sporo sposobów na poprawe - od domięsniowego ( bolesnego ) żelaza aż po erytropoetyne !!! USZY DO GÓRY :cool2:

Co do Sorbiferu - to dośc drogie żelazo :szok: niestety mi nei pomógł - mam w domu 2 nowiuśkie fiolki - jedna nie ruszona z drugiej zdarzyłam zjeśc może z 10 tabletek ...
podaj mi na PW swój afres to ci wyślę - u mnie się tylko zamrnuje bo ja nie przyswajam tego żelaza ...[/QUOTE]

Roxeen - bardzo Ci dziękuję. Zaczynałam ciążę z wynikiem hemoglobiny 14,4 a teraz mam 8,0. W sumie odkąd mi zeszło poniżej 12 czyli jakieś 2 m-ce lekarz kazał mi brać ten sorbifer ale jak widać dalej leci w dół. Brałam i biorę też folik. Może na mnie ten sorbifer też nie działa. A drogi jak cholera to fakt. W pon. idę do endokrynologa a we wtorek do internisty (w sprawie duszności) więc wybadam jeszcze temat. Może faktycznie coś mi zmienią ale jakby co wielkie dzięki za pomoc i odezwę się do Ciebie.

Do góry