reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

cześć dziewczyny:tak:
ja piję poranną kawkę i ruszam ostro do pracy:tak:

Agagsm - dlatego pisałam żeby każdy się dobrze dowiedział jak to u niego w szpitalu wygląda, żeby niespodzianek uniknąć ;-)
U nas praktykuje się porody pół godziny prysznic - pół godziny chodzenia (położna się śmiała że to prawie jak w wodzie tylko higieniczniej ;) )

golanda - osobiście nie chciałabym rodzić SN z położeniem miednicowym.. Położna zwróciła nam uwagę na jedną rzecz - wyjdą nóżki, wyjdzie pupka a głowa utknie... i co wtedy? Nie ma możliwości wyciągnięcia na zewnątrz ani wepchnięcia dziecka z powrotem...

lilka29 - nie czytaj!! nie myśl! zaufaj lekarzowi albo potwierdź jego słowa uspokojenia u innego gina. :tak:

miłego dnia !

reklama
Witam Was dziewczyny;-) Mam okazje do Was zajrzeć bo akurat jem śniadanie... Ja rozłożyłam się na całego:-( Kaszel, katar problem z oddychaniem:no: Jestem nie do życia a dziś po południu wizyta u Gin.
Miłego Dnia Wam życzę trzymajcie się, ja spadam pod kołdrę.:confused::-(

dziewczyny mam wiesci od Lambady -wszystko u niej w porzadku , tylko kom jej siadl odezwie sie do nas wieczorkiem z domu.
To super!
Paulinaa - wskakuj do łożeczka i wypoczywaj! Trzeba wyleżeć ;-)
Joasia 120 to rekord na forum chyba ;-) chciałam się zmierzyć ale miara się zwinęła i wsiąkła. ;-)ale to jest zdecydowanie więcej niż 102 bliżej mi do Joasi więc paula - spokojnie ;-)

Kochana nie masz się co przejmować, bo jak byłam w 28 tygodniu na USG to mówił mi że z wymiarów głowy mały ma 30 tygodni a z reszty 28. Czyli praktycznie sytuacja identyczna jak u Ciebie. No i powiedział, że to zupełnie normalne:tak: więc chyba nie mamy czym się martwić :-D
Dzięki Ania, a kiedy masz następne usg ?? daj znać jak będziesz po - czy się wyrónało

Cześć dziewczyny :-);-)

Agagsm nam mowili na szkole rodzenia ze polozenie miednicowe nie jest wskazaniem do cc, bo oni uwazaja ze tak sie da urodzic, podobnie jak posladkowo i jak jedna nozka jest zgieta a droga wyprostowana i pierwsza chce wyjsc, ale nie wiem jak to sie nazywa, tylko jak dzidzi jest w poziomie czyli poprzecznie, to jest cc, ale moze co polozna, to teoria?

A co do siedzenia w wodzie to na pewno duza ulga!:)
Bo sam porod do wody, mnie jakos nie przekonuje.

Ide spac kobitki!
Do jutra!
jak rodziłam córę to na sali po porodowej była babka co rodziła dziecko pośladkowo normalnie mówiła ze ją boli krocze ale śmigała lepiej niż ja :sorry2:może zdecydowali się na takie poród bo już miała przed sobą chyba 3 porody

Dziewczyny byłam wczoraj na usg i Staś ma głowę troszkę większą niż reszta ciała. Głowa ma wymiar 32 tygodnie a reszta 30 tygodni i pięć dni. Lekarz powiedział że to nie jest nic czym mogę się niepokoić, ale wiecie jak to jest. Czy Waszym zdaniem jest to normalne ? Jakie są pierwsze symptomy wodogłowia ?? Zwariuje!! Wkręcam się. Czy któraś z Was tak miała ??
Termin przesunął mi się na 5.01, ale nie zmieniam suwaczka, bo w 13 tyg była prognoza na 14.01. Stach waży 1660 gram :)
popieram dziewczyny nie ma co się martwić u mnie też ostatnio na wizycie u gina dziecko miało główkę na 32 tydzień a nóżki na 31 a byłam w 29 tygodniu ;-)

dziewczyny mam wiesci od Lambady -wszystko u niej w porzadku , tylko kom jej siadl odezwie sie do nas wieczorkiem z domu.
to dobrze :tak:

jak rodziłam córę to na sali po porodowej była babka co rodziła dziecko pośladkowo normalnie mówiła ze ją boli krocze ale śmigała lepiej niż ja :sorry2:może zdecydowali się na takie poród bo już miała przed sobą chyba 3 porody

chyba "za sobą" ?:-)
Nasza położna mówiła że jeśli wcześniejszy poród był SN główkowy, to "tam" droga jest już przetarta i wtedy pozwalają rodzić SN nawet przy położeniu miednicowym :tak:

super że u Lambady wszystko dobrze!

Mój syn próbuje mi właśnie wypchnąć nogami żołądek :-D:-D

Witam mamuśki :-)

Za mną niestety kolejna ciężka noc ... mała strasznie dawała popalić ... wieczorem strzeliła jakiś pirłet i tak jest ułożona, że każdy jej ruch powoduje kłujący ból w dole brzucha i do tego ból w krzyżu ... mam nadzieję, że szybko zmieni pozycję, bo nie jest to przyjemne :-(
agbar77,niezła historia z tą pacjentką w 25tc :szok: i super, że wizyta udana :-) nie ma się co dziwić, że Cię boli bok ... 6 cm stopa to solidny kawałek narzędzia zbrodni ;-)
Emilia011, zdrówka dla mamy !!!
agagsm, cieszę się, że Twoja wizytka też OK :-) nawet nie zauważysz, jak minie te 5 tyg ... przynajmniej ja mam wrażenie, że czas ostatnio nabrał tempa :tak:
a z tą świńską grypą, to jakaś paranoja :wściekła/y: nakręcają biednych ludzików ... potem będą tacy stali w kilometrowych kolejkach za durną szczepionką, za która zapłacą fortunę w nadzieji, że to im uratuje życie ... a i tak większość z nich nawet nie kichnie całą zimę :eek:
mam nadzieję, że u nas nikt nie wpadnie na pomysł, żeby odwoływać porody rodzinne i zamykać szpitale :no:

roxeen, super wieści z wizyty !!! trzymam kciuki, żeby 26 maluszek był bardziej skłonny do współpracy z 'kamerzystą' ;-)

lilka29, nic się nie martw !!! to jak najbardziej normalne ... prawie się nie zdarza, żeby wszytskie wymiary wskazywały w USG na ten sam wiek ciąży ...
Poza tym na wydrukach z USG zazwyczaj są podane normy w stosunku do aktualnego wieku ciąży ... na moim ostatnim jest np.

dla długości główki +- 1w5d
dla obwodu główki +-2w0d
dla obwodu brzuszka +- 1w3d
dla długości kości udowej +-1w6d

więc jak widać zakres jest bardzo duży ;-)nic się nie martw ... maluszek pięknie i zdrowo rośnie !!!

reklama
Witam porannie:tak:

Dobrze, ze labamba ma sie dobrze.

Mnie dzis czeka 4-5 godzinna podroz do Neapolu. Moj G wymyslil weekendowe odwiedzenie jego mamy.
Juz nie mowie o tym, ze we wlasnym lozeczku najwygodniej:no: ale mysle, ze dwie noce jakos przezyje:confused:
Tyle, ze tyle godzin jazdy samochodem!!!:szok: A z tego moze zrobic sie nawet 6 h przez czeste pauzy na siusiu;-)

Zycze wszystkim milego dzionka :-)

Do góry