reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Dzien dobry:-)
Jak ja zazdroszcze tym co moga spac i spac...Ja moge byc zmeczona jak kon po westernie a i tak mnie bladym switem wyrywa z lozka....Juz po kawie,prysznicu,zaraz ide z piesem na spacer....
Milego dnia:-)

reklama
Witajcie porannie :-)
U mnie już jasno :) Ale bardzo pochmurno... Wstałam nie wiem jakim cudem, bo do 3 meczylam sie ze zgaga...W końcu wzielam renne i muszę Wam powiedzieć, że pomogło :) Zasnełam zanim wyssalam cala tabletke i teraz mi niedobrze :-( Ale dam rade :tak:
Trzymajcie kciuki za mnie, żebym nie zasnęła na zajęciach... :-D Na początku ciąży zdarzało mi się przysnąć ;-) Oby teraz tak nie było:-D:-D

Aaaa pytanie!!
Macie na sobie plamy jakieś??
Ja wyglądam jak ... nie da się opisać... Już tak kiedyś też miałam, to powiedzieli mi, że to od wątroby... Moja dzidzia kocha spać na tym narządzie :tak:
Wyglądam koszmarnie... Ale puderek mam dobry, kryjący, wszystko na szczęście pokrywa!!

Trzymam kciuki za dzisiejsze badania i wizyty!! :)
Miłego dnia!!
I pamiętajcie, że jutro już weekend, odpoczniecie!! :tak::-D:-) :*:*...:*

Witam kobietki porannie;-) Dzisiaj znowu lichutko, głowa boli, zimno trzęsie i od trzeciej spac nie mogłam . Jeszcze pełnia była masakra.. A tu trzeba się pozbierac i isc do pracy jeszcze:-( Strasznie mi sie nie chce. Teraz siedze sobie owinięta w kołderke, a tak mi dobrze że szok. Piję sobie herbatkę z cytrynką i zajadam kruche ciasteczka Czytając co tam nowego się działo na BB.
Posiedzę troche i będe się zbierac, więc życzę wszystkim miłego Dnia;-):-) i ładnej choc troszke pogody bo u mnie straszna zimno, szaro i wietrznie:-(

Dziewczyny a widzialyscie jak pieknie maja zrobione listopadowki liste rozpakowanych maluszkow i nawet juz jedna urodzila i tu uswiadomilam sobie jak blisko jest do naszych porodow.

Witam porannie;-)
Wszystkim zyczę miłego dnia!
dormark - muszę zobaczyć listopadówki, czasem wchodzę na inne miesiące właśnie zobaczyć jak się u nich dzieje
agbar - to ranny z ciebie ptaszek, ja w ogóle lubię spać nad ranem a późno się kłaść; w ciązy mi się trochę odwróciło bo cześniej wstaje ale nie iść do pracy i o 7 się zrywać :szok: matko :-D

Nie lubię piątku w pracy mam ciężko ale widzę słonko, może będzie ok ;-)

Hej ho Dziewcznynki :)

I kolejne badanie za mna - byłam wczoraj u ginka i wszystko oki :)
Malutka rośnie jak na drożdzach bo waży już 1100 g !!!!
lekarz powiedział że kawał kobietki będzie ! mam nadzieje że przy 4 kg się zatrzyma :-D:-D:-D

I tak jak któraś z Was tu pisała też coś lekarz mówił że długie nogi ma - za długie jak na ten tydzień - troszkę się zmartwiłam ale niby powiedział ze tak się zdarza i że dopiero na następnym USG w 30 tygodniu robi sie te najistotniejsze pomiary - mam nadzieje że wszystko będzie dobrze z moją Maludą !!! :-:)tak:

a i termin porosu mi sie zmienił - już mi wychodzi 2 styczeń a nie 7 jak na poczatku :tak:

Pozdrawiam Wszystkie Kobietki i miłego dzionka życze - mam nadzieję że pogoda będzie nieco lepsza niż wczoraj :crazy:

Tysiolek moja córa miała długie nogi chyba z 2 tygodnie dłuższe były według pomiarów od reszty ale ginekolog mówił że będzie mieć się czym chwalić jak urośnie bo przecież dziewczyny powinny mieć długie nogi ;-) twoja malutka sporo już waży ciekawe jak moje dziecie nie sprawdzaliśmy ostatnio a szkoda

teraz właściwie nóżki maluszka są odpowiednie co do reszt wiec liczę na chłopca :-D:rofl2: no zobaczymy czy moje przeczucia się sprawdzą ;-)

Kaja_10 ja też wchodze do innych najbardziej lubię czytać jak się rozpakowują laseczki i oglądam zdjęcia maluszków :-D

Paulinaa no u nas też ostatnio z pogodą nie ciekawie zimnisko się robi a na dworze 8 stopni brrr :sorry:ja przeziębiona i też popijam właśnie herbatkę z cytrynką a najbardziej lubię samą cytrynkę zalać wodą :tak:

cześć kobitki,
dziękuję za wczorajsze rady, dzisiaj pojade do księgowej to wyjaśnić, mam netto 1320 i jest to 15/18etatu sama podstawa, żadnych nadgodzin ani premii, no i wiedzą doskonale o ciąży,

wczoraj po zebraniu nie wytrzymałam i pojechałam kupić sobie ten nowy cyckonosz i teraz mi suuuper fajnie i wygodnie:cool2: ile to radości z nowego namiotu:cool2:
pada leje zimno masakra a ja dziś odkryłam, że wchodzę w mój płaszcz zimowy!!!:-D:-D:-D:-D:-Djestem uratowana na jakiś miesiąc, półtorej bez zapinania, ale chociaż będzie mi teraz cieplutko!:-D:-D:-D:-D
dzidzia coś od dwóch dni strasznie leniwa troszkę się martwię ale może po prostu się przekręciła i kopie bardziej do wewnątrz? no nic lada chwila weekend słodkie nic nie robienie i skupię się na moim chłopczyku i jego kopniaczkach:-D:-D

byłam rano na glukozie 50g i nie było źle ja chyba jednak lubię takie słodkie:cool2: a na drzwiach pisało, ze przy 50g nie trzeba być na czczo, ale za to przy 75g tak:tak:

no i jak wychodziłam, to stanełam na jakiejś ruchomej płytce w chodniku, pod którą była tona błota, które po chwili miałam na spodniach po kolana:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
na szczęście mam jeszcze jedną parę, nie ciążową, ale się dopinam, do pracy mogą być:cool2:
to zwijam się, zobaczymy jak dzieci po wczorajszej wywiadówce hehe wezwano wszystkich chłopców z tej strasznej klasy i rodziców i dzisiaj idę tam na lekcję zobaczymy:cool2:

ja też podczytuję jak to porody wyglądają :tak:
Joasia zobacz jaki cudny dzionek :-) uśmiech proszę będzie dobrze :tak:
a ja zaczynam się pakować zaraz no bo w końcu przeprowadzka się zaczyna tak jakoś przykro trochę no bo tutaj dzidziuś się począł i nauczyliśmy się żyć razem ... za bardzo przywiązuję się do rzeczy :wściekła/y:
zgagę ja mam po wszystkim! zaczynam od miętówki później guma Orbit tak jak Kubiaczka a później już rennie jak nic nie pomaga :sorry:
a wstałam dzisiaj przed 5 :szok: pogrzało mnie chyba, ale tak miałam dzisiaj, a wczoraj nie mogłam zasnąć więc faktycznie musiała być pełnia jak, któraś pisała :tak:
idę coś spakować powoli tylko, że mój chłop śpi po nocy i nie będzie to takie łatwe co by nie hałasować za bardzo :no:

reklama
Do góry