Heja!
No to ja dziś pospałam do 10Ale miałam cięzką noc - żołądek mnie tak pobolewał, że ciągle się budziłam - straszne - prawie w mostek mi ból wchodzi i nawet nie wiem od czego, bo nic cięzkiego nie jadłam. Zjadłam śniadanie i boli dalej, więc sobie zrobiłam miętową - może pomoże, bo zwariuję - jk nie zgaga, to żołądek.
Jak się kładziesz to tylko boki - prawy lub lewy - przy bólach kręgosłupa nie można na wznak, bo jeszcze bardziej boli. Golanda mogę ci na priv wysłać kontakt do rehabilitantki na Ursynowie - koło metra mają gabinety więc łatwy dojazd - za chorobe nie wiem czy ona w ciązy tez może pomóc, ale jak mój M się męczył z odcinkiem lędźwiowym i wypadnieciem dysku to różne ćwiczenia nam dawała i pomagało przynajmniej doraźnie-przynajmniej możesz spróbować ją podpytać, ona naprawde miła babeczka jest i jest świetna w tym co robi! Potem i tak znaleźliśmy rehabilitanta-magika w Łodzi i ten dopiero męża na nogi postawił po jednej wizycie-ale to czlowiek-legenda i termin czekania na wizytę to gdzieś miesiąc. Wiadomo, że w ciąży to trudniej pomóc, ale jak chcesz to ci wyślę kontakty jak mój M z pracy wróci, bo to on ma gdzies zapisane;-)
A dziś mamy szkołę rodzenia![]()
No ale lekarzom i tak ciągle mało jakby ich kto zapytał, to zaraz zaczną jak oni mało zarabiają ;-) No cóż uczyli sie 6 lat to teraz mają - ja im nie zazdroszczę, bo to jednak jest odpowiedzialnośc za drugiego czlowieka - czasem jedna błędna decyzja i ktoś jest bardzo nieszcześliwy - ja jestem za wrażliwa i bym lekarzem byc nie mogła, bo ciągle bym myślala o problemach innych![]()
Agagsm daj znac jak po wizycie u gin!!!
Nio wczoraj byla szkola rodzenia, ciag dalszy porodu, polozna mowila przez 2h i znowu pokazywala na fantomach rozne ulozenia dziecka i mowila o porodzie od str. emocjonalnej kobiet. Mowiac szczerze wczoraj ledwo siedzialam z bolu kregoslupa, mimo ze worki sako sa wygodne. No i w paru momentach mi sie jakos slabo robilo na te opowiesci z porodowki.
Jeden facet ponoc zadzwonil i zapytal czy juz ma z zoną przyjezdzac na poród?
A babka na izbie zapytala ale jak wyglada sytuacja, a on na to, ze juz jest rozwarcie na 3cm. A babka w sluchawce, ale jak to- to pan jest ginekologiem?
Nie ale 3cm glowki juz widac!
Babka prawie zemdlala z wrazenia i pokierowali faceta, zeby przyjał poród w domu, bo juz bylo za pozno.
A z chcecia poprosze o namiary na tego lekarza z ursynowa.
Moja sasiadka jest rehabilitantka, zalozyla mi kinesing-tapeing czy jakos tak i jest niby nieco lepiej, ale nie ma rewelacji, wiec sie raczej musze gdzies przejsc. Jej zdaniem to typowy objaw bolu przez rozchodzenie sie kosci miednicy.
A na zoladek to tez polecam miete, ja sie zawsze nia ratuje albo kropelkami mietowymi i zwykle jest duzo lepiej!
A co do lekarzy, to faktycznie ja tez bym sie do tego nie nadawala, tylko niech ludzi nie denerwują narzekając ze maja male zarobki, bo maja duzo wiecej niz normalny, przecietny obywatel.Moja gin w 1dzien zarabia tyle co ja w ponad 2mies
Gosia z tym kregoslupem to przesrane
Ale w sumie kazda z nas ma cos, jedne musza lezec, inne puchna, inne narzekaja na koszmarna zgage a inne na kregoslup
Kobiety maja innymi slowy przesrane
a jak u was idzie kupowanie lub gromadzenie wyprawki dla malenstwa?
Anusia to juz masz sporo ja jeszcze nie mam wiekszosci, w sumie tylko mam ubranka i wozek.Za miesiac mysle ze sie wybiore z mezem na zakupki
Ide nadrabiac zaleglosci z dzis i wczorajszego wieczorka, no i bede odopisywac