reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam kobietki porannie:) Migrena mnie cos od rana dopadła:-( Ledwo żyję za to maluszek harcuje:-D;-) Odpocznę zrobię barszczyk ukraiński i chyba wybiorę się na spacer słoneczko świeci może odrazu się lepiej poczuję:tak: Życzę Wam miłego i słonecznego Dnia:-)

reklama
Cześć Dziewczyny ja również już po śniadanku:-) Zaraz do przedszkola będziemy się zbierać:tak:
Wczoraj moje chłopy były na basenie, a ja poszłam sobie na zakupy i pełno różnych pierdół nakupiłam ale nic dla dzidzi. Jakoś cały czas mam opory, poza tym nie jestem pewna co do płci:zawstydzona/y: No i nie wróciła do mnie jeszcze moja wyprawka więc nie mogę posprawdzać czego potrzebuję:zawstydzona/y: Ale jeszcze mamy trochę czasu:tak: To do potem:-)

Witam. :-)
Ja juz po sniadanku. Czekam bo zaraz przyjezdza wujek i zaczyna wkoncu nas wyczekany remont:tak: Niech robi jak najszybciej bo juz zaczyna byc mi ciezko jakos.Niby brzuch nie jest taki wielki ale jakos jak dluzej pochodze czy postoje nogi bola..no i wogole jakos ciezko mi sie oddycha..nie moge takiego glebokiego oddechu wziasc i przez to szybko sie mecze. Ale poza tym czuje sie bardzo dobrze..maluchy caly czas rozrabiaja:tak:Kupilam ostatnio 2 rozowe kocyki..ciekawe czy sie plec nie zmieni, ale ten roz taki sliczny ze i chlopcom bedzie w nim do twarzy:-D:tak:a dzisiaj chyba pojade poszukac jakichs ciuszkow dla siebie w rozmiarze XXXXXL:-D

WITAM:-)
Ja niewyspana bo synkowi kolejne ząbki wyrastaja co marudzi mi wnocy:sorry:

Ja byłam dzis na usg 3d:-Dwidziałam dzidziolka ,pan doktor go jeszcze raz dokładnie obejrzał i wszystko ok:tak:tylko nie chciał pokazac całej buzi do zdjecia,zakrywał sie raczkami,ale pan doktor kazał przyjsc w srode jeszcze raz i zaproponował ,ze mi nagra płytkę:tak:dzis dostałam kilka zdjęć:tak:i nic nie zapłaciłam:tak:pan doktor nie chciał pieniążków ,moze dlatego ze w szpitalu było badanie :tak:matko jak ja kocham tego mojego dzidziolka:-)acha i mój m bez zmuszania poszedł ze mną:tak:

no to super że tak się udało:-)

no to powodzenia dla dziewczyny szwagra !!!:tak:
Patrysia a ty chyba pisałaś na jakimś wątku z Jarzebniką (chyba wiesz o kogo chodzi:sorry:) i kurcze aż jej zazdroszczę o 5:30 była w szpitalu a o 5:55 ściskała już synka niektórym to dobrze :-D

mówi że zaczyna coś czuć ale to jest jeszcze nieregularne:tak:i jednak jedzie 6 października do szpitala jakby cos nie poszło samemu:tak:
Tak wiem wiem:-)no napisała że przyjechała z rozwarciem na 9 cm co już praktycznie na samo parcie i troszke a synek był już z nią:-)ach jak ja marze o takim porodzie:-p:-):sorry:

No ja tak choroba mam-pierwszy raz w życiu się nacięłam na allegro. Zapłacone na początku września 4 książeczki Disneya i dupa - niby sklep ale się nie odzywają mimo moich maili i telefonów, a przesyłki ani widu ani słychu, a 50 zł drogą tez nie chodzi. To co mam to zgłosić na policję i allegro mi zwróci? Bo ja nigdy dotąd takiej jazdy nie miałam...

Patrysia: twój synek też super czuprynkę miał i chyba do ciebie podobny jak się urodził, co?:-D

Synuś ogólnie podobny do M za mna to ciemne włoski miał aż potem rozjaśniły mu się na blond to już wogóle M:-Dale za to teraz ma taka buźke za mną jak się spogląda na zdjęcie jak byłam w wieku przeczkolnym to baaaaaaaaardzo synek przypomina mnie:-D

A co do allegro ja tylko zamawiam gdzie płaci się przy odbiorze bo jednak jest to ryzykowne tak wpłacać na konto i czekać na przesyłke różnie się już działo na allegro dlatego z M jesteśmy nieco na to wyczuleni co tylko i wyłacznie płacimy przy odbiorze przesyłki:tak:

Kobiety a jak tam wasze mleczne zapasy? :-D nadal budzicie się z plamkami na koszulkach? bo mi sie to przez ponad miesiac nie zdarzyło,albo i wiecej a dziś znowu sie budze i to samo :sorry:

a mi nic nie leci no tam wcześniej raz mała plamka była na koszulce od spania i to na tyle teraz ciiiiiisza:sorry:a w pierwszej ciąży już miałam hmm no ciekawa jestem kiedy mi zacznie tak fajnie lecieć mleczko:eek:ale za to moje piersi się tak ściągają tak jakby to mleko się zbierało i chciało wylecieć ale suuucho jest:sorry:

Hej,hej Dziołszki :-)
Melduję się już z Polski z domu moich Rodziców :-) Jak przebiegła podróż to nawet nie pytajcie, ważne, że dotarliśmy cali i zdrowi :tak:
Już się zaczęło rozpieszczanie mnie i Młodego także muszę z tego korzystać :-p
Miłego niedzielnego wieczorku Wam życzę :-)

coś się stało podczas podrózy:eek:no ale jak piszesz najważniejsze że cali i zdrowi i teraz poddawaj się z Olisiem rozpieszczaniu:-)

Cześć Dziewczyny!! Widzę, że już się ogarnęłyście!!
Ja nadal siedzę w piżamce i nic nie robię...
Wczoraj mąż zabrał mnie na spacer i w sumie przeszliśmy ok 12 km w 4 godziny i dziś nogi w pupę mi wchodzą... Tak mnie wyprowadził, że mówię Wam, masakra!!
Ząb trochę przestał boleć, ale zaczęła głowa, gardło, chrypę mam taka, że hej i ogólne osłabienie, więc dzień nie zapowiada się dobrze:-(Wczoraj miałam znowu stan podgorączkowy, ale to chyba przez tę 8, mama mi mówiła, że zawsze na ząbkowanie gorączkowałam... I chyba ma rację...
Dziś znów jestem sama, mąż w pracy, ale jutro od razu wróci i skończy w końcu łazienkę... A od przyszłego tygodnia bierzemy się za pokój :-)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i badania!! :tak::-)

Udanego dnia!!

Witam laseczki po tygodniu usprawiedliwionej nieobecności;-):-D:-D:-D

Cały tydzień z własnym chłopem, 24 h/ na dobe....
Najpierw dwa dni gryzłam, bo się odzwyczaiłam od jego ciągłej obecnośći...;-):-D ale potem już było fajnie i teraz troche smutno samej w domu ...
Mój skończył remont naszego pokoju, został tylko pokój dla maluszka, ale już chyba zapału brakło... i urlopu też....;-):-D
I byliśmy też u teściów, gdzie wysłuchałam od teściowej, jak palenie szkodzi i nie wolno palić w ciąży ( ja rzuciłam palenie przed ciążą o czym ona dobrze wie) i w tym czasie (pół godziny) ona wypaliła 3 fajki.... Więc odpowiedziałam jej wykładem o skutkach biernego palenia;-):-DAle jestem wredna:-D:-D:-D
Poza tym od paru dni mam tak opuchnięte nogi, że praktycznie nigdzie nie moge wyjść, bo po pół godzinnym spacerze czuje się jakbym cały dzień była na jakimś maratonie... tylko leże z nogami w górze lub mocze je w wodzie z różnymi specyfikami... żeby choćby na chwile poczuć ulge...I w tym czasie co spuchłam (pare dni) to waga skoczyła o 3 kg:szok: Ciśnienie w normie, białka w moczu nie mam, więc nie jest to zatrucie ciążowe, a wizyta za tydzień. Dziś już jest troszke lepiej.
Troche byłam zła, bo ładna pogoda, mieliśmy jechać na grzyby, coś porobić na działce, a tu cały czas w domu... Ale mój chyba z tego powodu nie narzekał, bo mu nie marudziłam, że jeszcze to, a jeszcze tamto trzeba zrobić, tylko się byczyliśmy...;-):-D i on przynajmniej odpoczął...

A teraz postaram się przejrzeć co tam u Was, bo jestem bardzo ciekawa.:-D Całęgo tygodnia napewno nie nadrobie, ale chociaż zerkne;-):-D

Ostatnia edycja:
Witajcie kobitki:-) Ja się powoli sypię:-( Boli mnie ząb, płukam wszystkim co możliwe i lipa:-(Dentysta mi nie pomoże. Przekichane. Poza tym koło żuchwy zrobił się twardy, bolący guzek więc poszłam do lekarza. Powiększony węzeł chłonny:-(i kazała poczekać, że może przejdzie. Od zęba raczej nie bo ząb na górze a guzek na dole. Normalnie jak się nic nie działo to teraz wszystko mi wyłazi:-( Miłego dzionka kobitki:tak: i niech Was się chociaż zdróweczko trzyma:-)

Hej dziewuszki :-)
Zaraz ide Oskara do szkoły zaprowadzić ,obiadek mam od wczoraj więc luzik:tak:Patrysiu mam do ciebie prośbe -mogłabyś jeszcze raz wstawic ten twój filmik dla m?nie mogłam obejrzec bo mi komp zamulał ,amój ma 1 pazdziernika imieniny i moze bym cos takiego stworzyła:tak:i jeszcze druga prosba jakbys mogła napisac jak to sie robi?

reklama
Joasia cholercia ale ze mnie ciołek nie pomyślałam co by dietkę zrobić :no: ale głupia baba ze mnie grrr ale mi kazał gin zrobić jak najszybciej 75, a nie po tygodniu :sorry:

Andzia75 witamy z powrotem :-)

Do góry