reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witajcie:-) Ja swojej dzidzi przez dzień wogóle nie czuję ( chociaż jak byłam na USG ruszała się bardzo a ja tego nie czułam:-( dziwne), dopiero wieczorem zaczyna :tak: W nocy też. Kopniaczków czasem nie czuję wcale, a czasem to dziesiątki. Co do wagi mam 5kg na plus, ale tak mnie wzięło na słodkie że przestać nie mogę:tak:

reklama
dziewczyny,na naszym wątku pt: "obstawiamy-chłopczyk czy dziewczynka" ,morka podała link do kalkulatora płci.Nie wiem jak,ale to chyba działa bo posprawdzałam wszystkie znajome...a ostatnio w moim otoczeniu chyba rozwiązał się worek z ciążami.Kilka już urodziło i płeć zgadza się z tym kalkulatorem...jak również z usg a niektóre miały nadzieję,że jednak usg się myli!!...już dzisiaj,jak widać, baaardzo rzadko.

http://www.babygenderpredictiontest.com/

morka a może kalkulator i w Twoim przypadku ma rację?Te zachcianki...i to na słodko...chociaż nie ma na to reguły,to może jednak coś w tym jest...

jak widzę,to na razie ja najwięcej na plusie...a przed ciążą ważyłam 53 kg :(

mam plus 7,czyli 60kg 200dkg
a na wadze u położnej to nawet 61kg 200 dkg...ale tam przy pierwszej wizycie miałam już 55kg w 10 tyg
w ciąży z synkiem ważyłam 67 kg 2 tyg po terminie z wieeeelkim sterczącym brzuchem...ale jak widać każda ciąża jest inna :)

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny
Mnie też ze dwa razy śnił się chłopczyk a ma być dziewczynka,więc może rzeczywiście sny są na przekór :) Mało tego,mojej mamie śniło się,że urodziłam chłopca z tak długimi włosami,że mu je spineczką spinała :) a jak była w ciąży ze mną,to podobno miała jakiś proroczy sen(tak jej się wtedy wydawało),że urodzi chłopca i da mu na imię Arkadiusz...nieźle,co?
a co do dziwnych snów,to ja mam koszmary,najczęściej o wojnie,okropność!

Moja dzidzia kopie coraz częściej i bardziej ale ja teraz siedzę w domu i mniej się ruszam.Gdzieś czytałam,że jak matka jest w ruchu,to dzidzia leży spokojnie,kołysana przez ruch...a jak matka się nie rusza,to wtedy kolej na dzidziusia :)

no nie,3kg na plusie,czechow ! Ja mam już plus 7 !!!

kawy nadal Wam zazdroszczę,jakoś mam uraz z początków ciąży,kiedy to na sam zapach łzy stawały mi w oczach...

Nie stresujcie się tak wagą - może to ja za mało przytyłam?

Ważniejsze jest jak po urodzeniu łatwo Wasz organizm pozbędzie się zbędnych kg - ja wiem że u mnie jest ciężko zgubić - po pierwszej ciąży długo trwało zanim doszłam do w miarę normalnej wagi.

Hej ciężarówki:tak:
Dwa tygodnie szkoły dopiero,a mój Miś już zasmarkany strasznie:tak:mam nadzieje ze na katarze się zakończy bo przy jego astmie odrazu na oskrzela schodzi:-(Mnie też już gardło pobolewa:zawstydzona/y:
Co do wagi to ja na ostatniej wizycie miałam plus 7 ,a w poniedziałek ide do lekarza i pewnie bedzie plus 3:szok:
mój maluszek różnie kopie raz na dole ,a raz przy pepku:tak:
Czy któraś z was ma też obsesje na punkcie wód -tzn zeby nie zaczęły za wczesnie odchodzić ,bo ja już sciezke do toalety wydeptałam ,cały czAs sprawdzam ,czy cos nie leci:tak:
Robie spaghetti i pózniej luzik:tak:
Karoli kciuki trzymam
Joasiu wszystkiego naj

e to ja przytyłam więcej ;-)
waga pokazuje mi już 61kg, mimo że zaczynałam od 53kg :tak: A nie objadam się jakoś okrutnie, jem zdrowo (przynajmniej się staram) - tylko że bardzo dużo bo ciągle głodna chodzę :-D
ale nie przejmuje się tym - najważniejsze żeby Tymuś rósł zdrowo :tak:

e to ja przytyłam więcej ;-)
waga pokazuje mi już 61kg, mimo że zaczynałam od 53kg :tak: A nie objadam się jakoś okrutnie, jem zdrowo (przynajmniej się staram) - tylko że bardzo dużo bo ciągle głodna chodzę :-D
ale nie przejmuje się tym - najważniejsze żeby Tymuś rósł zdrowo :tak:

a moja waga juz pokazuje 63kg;( a zaczynalam od 56kg.....i tez nie objadam się, jem zdrowo, dużo warzyw,owoców,staram się nie jeść baiłego pieczywa a tylko razowego kromkę dziennie i chrupkie a waga sama idzie do góry. no ale teraz widzę że i brzuch mi rośnie (skóra ciągnie niesamowicie ,nieraz wieczorem to aż mi się płakać chce). amiala, taki ładny plan żeby przytyć tylko 11 kg...ehhh chyba nic z tego mi nie wyjdzie:-D

ja planów dot. przytycia nie miałam :-Dmam za to przykład koleżanki która calą ciążę nosiła rozmiar 36 a przytyła 25 kg:-)
po prostu na wagę wpływu nie mamy - jeśli zdrowo jemy :))

ja jem dużo chleba - razowego ;)
pozwalam sobie na owoce
a od paru dni niesamowicie mnie ciągnie na czekoladę i pepsi - ale dopiero od ok tygodnia, wcześniej słodkiego do ust nie brałam.. Teraz jak widzę czekoladę to się trzęsę! :D

reklama
Ivi ja codziennie musze zjesc cos slodkiego bo inaczej wkurzona chodze;)ale tak zawsze mialam i jak jem to jest to np.maly kawalek ciasta lub jogurt. no ale coz -widocznie takie uroki;-) a co do kg to z tego co ja czytalam to jak ktos mial niedowage przed ciążą to w ciązy powinien więcej utyć bo organizm nie ma zapasów tłuszczu,natomiast jak ktos miał nadwagę to przybierze mniej kg.ale ile wtym prawdy to ja nie wiem.
ps. tez mialam przed ciążą 36;-) ahhh piękne czasy;-)

Do góry