reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

\
pscolamaja1 Taki już jest urok przedszkola. Każde dziecko na początku przeżywa, musi pogodzić się z nowa sytuacją. To bardzo ciężkie, wiem sama to przechodziłam. Jedynie co mogę powiedzieć, to to, że niebawem to minie, a maluch z uśmiechem na twarzy pomaszeruje do przedszkola. Głowa do góry, z każdym dniem będzie coraz lepiej.

mzetka Jeśli to grzybica, i jak już czujesz duzy dyskomfort, to przypuszczam, że nie obejdzie się bez globulek dopochwowych. Im później pójdziesz tym infekcja będzie gorsza i bardziej dokuczliwa. Jeśli chodzi o dół podbrzusza to czuję czasami dyskomfort, ale u mnie to raczej spowodowane jest zrostami po cięciu cesarskim. Poza tym boli mnie spojenie łonowe od jakiegoś czasu w nocy najbardziej i rano i podczas chodzenia. Przypuszczam, że będzie mi dokuczało do końca ciąży. To efekt jego rozciągania ale zupełnie nie wiem na czym polega. Dokłądnie boli mnie ta głowna kość na "GAbryśce";)

Nic ja zmykam dalej do pracy, dzisiaj 5 rocznica ślubu.. niby tylko 5 ale zawsze już coś :-)

Udanego dnia życzę. Mam nadzieję, że uda mi się nadrobić jutro wszystko.

Zgadzam się jeśli chodzi o przedszkole. Jestem na tym etapie już drugi raz (w zeszłym roku chodziła do innego przedszkola teraz ją przenieśliśmy) - będzie dobrze, trzeba trudny okres przetrzymać.

Moja córa nazywa się Gabrysia - jak czytam jak któraś z Was przyrównuje wzgórek łonowy albo "muszelkę" (właśnie jakie używać określenia by nie wyszło albo dziwnie, albo śmiesznie albo wulgarnie) określeniem "Gabryśka" robi mi się trochę śmiesznie / trochę straszno :-p:-D

Witajcie!!
Widzę, że wszystkie dziś pełne entuzjazmu :) Ta pogoda chyba tak działa, bo rzeczywiście jest przepięknie :)
Gratuluję wszystkim Mamusiom super bobasków!!
Nadineczka - cieszę się, że już jest dobrze, pamiętaj tylko, że teraz to musisz zacząć dbać o siebie!! Nie ma nic ważniejszego niż dzidzia, a już na pewno nie jest ważniejsza praca!! ;) Trzymaj się cieplutko :*

Miałam dziś sen...
Śniło mi się, że siedziałam na jakimś krawężniku i patrzyłam na kobietę w ciąży z odsłoniętym brzuchem. Ten brzuszek był przeźroczysty!! Widziałam rączkę, buźkę... Prześliczne to było :)
I chyba miał ten sen związek z tym, że ja za 3 godzinki i 40 minut idę do lekarza i zobaczę mojego brzdąca :) Nie mogę się doczekać!! ;D
Wyniki badań mam ogólnie dobre, ciut za mało erytrocytów i hemoglobiny, no a za tym idzie też hematokryt, ale są to malutkie różnice, więc się nie martwię :) W moczu wszystko ok i cukier tez ok :)
Oooo i śniło mi się jeszcze, że będzie dziewczynka ;D A już 2 razy powiedział mi dr, że chłopak :) Nawet mam zdjęcie jajeczek i siusiaka, a wciąż naiwnie wierzę, że
jednak będzie komu robić kiteczki i warkoczyki :)

Miłego, słonecznego i ciepłego dnia Wam wszystkim życzę!! :) Trzymajcie się cieplutko!! Buziaki dla Brzuszków :*:*:* ... :*

Widzę że sezon na dziwne sny rozpoczęty - też miewam ale szybko zapominam. Sen o przezroczystym brzuchu pierwsza klasa :tak:

reklama
Cześć Dziewczyny:tak:
U mnie koszmar przedszkolny trwa, wczoraj po pół godzinie dostałam tel, że Szym dostaje szału i musiałam po Niego lecieć:zawstydzona/y: Zobaczymy jak będzie dzisiaj, na razie telefon milczy:tak:
Co do Gabrysi, bardzo podoba mi się to imię, (jak będzie córcia, to będzie Gabriela:tak:). Nie wiem czemu tak jest, że wstydzimy się używać nazw na nasze narządy rodne:confused: i wymyślamy jakieś dziwne określenia:dry:
Joasia wszystkiego naj z okazji 5 rocznicy!!!

[/QUOTE]Widzę że sezon na dziwne sny rozpoczęty - też miewam ale szybko zapominam. Sen o przezroczystym brzuchu pierwsza klasa :tak:[/QUOTE]

oj te sny w ciąży są okropne nieraz.mi sie czasem takie głupoty śnią ze budzę sie przerażona.a najgorsze że te sny są takie realistyczne i wszystko dokładnie pamiętam po przebudzeniu.
aa jesli chodzi o płeć to mi się snił kilk arazy siusiak a doktor stwierdził ze będzie córcia więc mam nadzieję że jest trochę prawdy w tym że sny sprawdzają się odwrotnie;-)

dziewczyny jak tam wasza waga?ile macie juz na +? i czy macie humorki?bo mi ostatnio znowu hormony szaleją i sobie wkręcam jakieś akcje a potem siedzę i ryczę przez pól dnia;-(

a własnie i jak z aktyenośćią waszych maluszków?bo moją mała od paru dni jakoś słabiej kopie tzn ja ją mniej czuje ale kilka razy dziennie czuje wiec chyba jest wszystko ok.moze sie poprostu inaczej ułożyła?sama nie wiem...troszke się martwie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ach jak ten czas leci jutro mam urodzinki;-)26!!!
i jutro zaczynam 24tydzien ciazy...
Niebawem czekaja mnie badania Glukoza:crazy::crazy::crazy:,morfologia i mocz buuu a ja tak nie lubie pobierania krwi i jeszcze to słodkie cos o nieeee ale musze przezyc to jakos....Moja dzidzia jest bardzoooo aktywna dosyc czesto kopie i to wcale nie słabo niby taka drobna kruszynka a kopa maaaa:-):-):-)

Witam porannie :)
Ja dzisiaj wybieram się na 15 na wizytę i troszkę sie denerwuję, mam nadzieję że wszystko ok. Ale i tak nerwy są juz mniejsze niż przy pierwszych wizytach. Mój mały brzdąc ciągle buszuje po brzuchu, z dnia na dzień jego kopniaczki sa mocniejsze,ale ciesze się z tego powodu, niech kopie i kopie :)

Niebawem czekaja mnie badania Glukoza:crazy::crazy::crazy:,morfologia i mocz buuu a ja tak nie lubie pobierania krwi i jeszcze to słodkie cos o nieeee ale musze przezyc to jakos....Moja dzidzia jest bardzoooo aktywna dosyc czesto kopie i to wcale nie słabo niby taka drobna kruszynka a kopa maaaa:-):-):-)

jutro zaczynasz 25 tc a kończysz 24 tc bo już jesteś w tym 24 tc;-)

Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze:tak:

Witam porannie ja juz odawna nie spie tylko jakos nie moglam sie zabrac za pisanie , czekam na wiesci z dzisiejszych wizyt , mam nadszieje ze beda tylko dobre .U nas pogoda jesienna wiec zapowiada sie siedzenie w domku , juz mam dosc wyszlabym z checia na jakis spacer.

Cześć Dziewczyny:tak:
U mnie koszmar przedszkolny trwa, wczoraj po pół godzinie dostałam tel, że Szym dostaje szału i musiałam po Niego lecieć:zawstydzona/y: Zobaczymy jak będzie dzisiaj, na razie telefon milczy:tak:
Co do Gabrysi, bardzo podoba mi się to imię, (jak będzie córcia, to będzie Gabriela:tak:). Nie wiem czemu tak jest, że wstydzimy się używać nazw na nasze narządy rodne:confused: i wymyślamy jakieś dziwne określenia:dry:
Joasia wszystkiego naj z okazji 5 rocznicy!!!

Wszystkiego najlepszego dla Joasi z okazji rocznicy - 5 lat WOW

Mieliście zajęcia adaptacyjne w przedszkolu? Dajcie sobie trochę czasu - pozna kolegów to nie będziesz go mogła z przedszkola wyciągnąć :tak:

Widzę że sezon na dziwne sny rozpoczęty - też miewam ale szybko zapominam. Sen o przezroczystym brzuchu pierwsza klasa :tak:[/QUOTE]

oj te sny w ciąży są okropne nieraz.mi sie czasem takie głupoty śnią ze budzę sie przerażona.a najgorsze że te sny są takie realistyczne i wszystko dokładnie pamiętam po przebudzeniu.
aa jesli chodzi o płeć to mi się snił kilk arazy siusiak a doktor stwierdził ze będzie córcia więc mam nadzieję że jest trochę prawdy w tym że sny sprawdzają się odwrotnie;-)

dziewczyny jak tam wasza waga?ile macie juz na +? i czy macie humorki?bo mi ostatnio znowu hormony szaleją i sobie wkręcam jakieś akcje a potem siedzę i ryczę przez pól dnia;-(

a własnie i jak z aktyenośćią waszych maluszków?bo moją mała od paru dni jakoś słabiej kopie tzn ja ją mniej czuje ale kilka razy dziennie czuje wiec chyba jest wszystko ok.moze sie poprostu inaczej ułożyła?sama nie wiem...troszke się martwie.[/QUOTE]

U mnie podobnie - płeć dziecka nieznana i tyle. Zobaczymy może następne usg coś pokaże.
Waga + 3 kg - jak na razie

Może rzeczywiście maluch się inaczej ułożył i dlatego nie czujesz jej tak silnie jak wcześniej. Nie martw się bo samemu można się nakręcić. W pierwszej ciąży tak miałam, dowiedziałam się że mała jest okręcona pępowiną i na izbie kazali mi monitorować czy mała się rusza tak jak zawsze czy słabiej - tak się nakręciłam że i mała się denerwowała (tak mi później lekarz wytłumaczył) i nie chciała kopać - więc denerwowałam się jeszcze bardziej i spirala się nakręciła

Mnie też czeka mocz, krew i glukoza za jakiś tydzień - nie lubię kłucia. Ostatnio usiadł na przeciwko mnie facet - w pewnym momencie zrobił się biały, tak na mnie podziałało że sama się niewyraźna zrobiłam:sorry2::dry:

Ja równiez witam...

Córcia udała sie na drzemke, a ja mam chwilke dla siebie, bo ta moja koza ostatnio daje mi w kosc:zawstydzona/y:
Od 6 na nogach i jestem tak nieprzytomna, aż se kawki zrobiłam... i zaraz bede ja pic;-)Mam nadzieje, ze choc troche mnie na nogi postawi!

Wczoraj tak chciało mi sie chałwy!!! Mąż latał po sklepach i nigdzie nie było:szok:Na jakim ja zadupiu mieszkam... moze dzis w koncu ja dostane:-p

reklama
cześć dziewczyny
Mnie też ze dwa razy śnił się chłopczyk a ma być dziewczynka,więc może rzeczywiście sny są na przekór :) Mało tego,mojej mamie śniło się,że urodziłam chłopca z tak długimi włosami,że mu je spineczką spinała :) a jak była w ciąży ze mną,to podobno miała jakiś proroczy sen(tak jej się wtedy wydawało),że urodzi chłopca i da mu na imię Arkadiusz...nieźle,co?
a co do dziwnych snów,to ja mam koszmary,najczęściej o wojnie,okropność!

Moja dzidzia kopie coraz częściej i bardziej ale ja teraz siedzę w domu i mniej się ruszam.Gdzieś czytałam,że jak matka jest w ruchu,to dzidzia leży spokojnie,kołysana przez ruch...a jak matka się nie rusza,to wtedy kolej na dzidziusia :)

no nie,3kg na plusie,czechow ! Ja mam już plus 7 !!!

kawy nadal Wam zazdroszczę,jakoś mam uraz z początków ciąży,kiedy to na sam zapach łzy stawały mi w oczach...

Ostatnia edycja:
Do góry