reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witajcie dziewczynki:-)
Generalnie mysle ze tkanka tluszczowa sie gromadzi na zapas nie z tego ze sie wiecej je, tylko z tego ze jest gorsza przemiana materii bo metabolizm zwalnia.
Ja rano jem staly zestaw 2 kajzerki i serek wiejski, albo bialy ser, albo te 2bulki z wedliną albo cos, potem ok12 2kanapki np z dzemem, potem jakies owoce np jabłoko i gruszka, a potem na obiad zupa, lub same ziemniaki z surówką (mieso mi nigdy nie podchodzilo przed ciaza i tak zostalo), potem jakis serek homo, albo maslanka, albo kefirek i owocek i jestem na +6.
Przed ciaza jadlam duzo wiecej, przede wszystkim jadlam slodycze.
Ja to wogole jakos malo ruchu mam i czuje ze pupa mi tez urosla troche i uda..w sumie inni tego nie widza ale ja czuje:wściekła/y:Ja w sumie jem mnie niz przed ciaza i madrzej napewno..na sniadanie pol bulki albo jedna ciemna kanapke..pozniej kawka i jakies ciasteczko..no i owoc..pozniej maly obiad i do wieczora mi starcza prawie.. czasem jedna kanapke jakas jeszcze wieczorem zjem..ale 5kg dodatkowe jest a dzieci razem waza jakies 650g..no ale wiem ze te plyny i wszystko..w sumie mam podwojna ilosc plynu np..ale i tak mi ciezko..

Nikki ale biedny ten Twoj maluszek. Szybkiego powrotu do zdrówka życzę!!!

reklama
Cześć dziewczyny!:-)

Dziś idziemy na wesele do naszych przyjaciół! Uuu…
Ślub jest na 16:00. Michaś zostaje z teściami, ale … ze względu na to, że uroczystość jest „na miejscu” wrócę do domu o 22. Wydaje mi się, że dłużej niż do 2 bym nie dała radę, a teście nie czuli by się komfortowo by spali u nas do rana. A budzić ich w nocy by wracali do domu też jest bez sensu tym bardziej, że mieszkają 3 klatki dalej.
W każdym razie Adam zostaje po 22 sam z paczką przyjaciół… więc na pewno będzie spał w drugim pokoju.:-p:-D
Na poprawiny idziemy już z Michałkiem.

!

Miłej imprezki:-D
My w weekendy nie piszemy za duzo;-):-D

Dziewczyny, pomódlcie się za zdrowie mojego syneczka, po 5 dniach walki z chorobą musiał iść do szpitala, skrajnie wyczerpany gorączką, nic nie jadł od 2 dni, leki nie pomagały, zapalenie dziąseł rozniosło się na cały organizm, leży w szpitalu pod kroplówkami, mój mąż jest z nim, bo ja już nie dawałam rady, brzuch bolał od noszenia go i do tego potworny stres....
Nikki trzymam kciuki za Twojego synka:tak:

witam!

Nikki... zdrówka dla synka i sil dla Ciebie!!!

Dziewczyny... za 2 tygodnie małż ma urodzinki, w tym samym dniu mamy rocznice slubu... podpowiedzcie co ja mam mu za niespodzianke zrobic:confused: nie mam zielonego pojecia, tylko cos taniego bo u nas krucho z kaską... :dry::sorry2::confused::tak:

Asiowo moze zamiast wydawania kaski na prezenty, to zrob po prostu uroczysta kolacje przy swiecy i mozesz upiec jakies ciasteczko, ktore maz lubi najbardziej:-)

Moim zdaniem wazniejsza jest pamiec i proste zlozenie zyczen, niz prezent.

Moi rodzice ostatnio 5 lipca zapomnieli o moich imieninach. Jestem daleko to zapominaja o mnie ;-) I nie zlozyli mi zyczen. Pozniej sie tlumaczyli, a mi tylko chodzilo o swiadomosc, ze pamietaja i glupie wszystkiego najlepszego.

Ostatnia edycja:
Karoli... masz racje:tak: tylko czy faceci mysla jak kobiety?!:zawstydzona/y:Nie chcialabym, zeby sie poczuł rozczarowany, itd...
a kolacje pewnie i tak zrobie choc nie wiem czy sie uda, bo pewnie małż tez cos bedzie miał w planach na wieczór ze wzgledu na rocznice (obym sie nie przejechała:-p)

Nikki Kochana mocno trzymam za Was kciuki, choroba dziecka to najgorsza rzecz jaka może być :-( Życzę, żeby Wikuś szybko uporał się z tym paskudztwem i szybko wrócił rozrabiać w domu:tak:Trzymajcie się cieplutko:tak:

Anna_ajra udanej zabawy :-)

Asiowo tak sobie pomyślałam, że może zrobiłabyś mężowi tort w kształcie kobiety w bikini, postaram się przepis znaleźć i wrzucę na wątek kulinarny :tak: Wśród grudniówek '07 furorę on robił :tak: Nie wiem czym Twój mąż się interesuje, ale mogłabyś też kupić jakiś drobny upominek związany z jego zainteresowaniami :tak: Też mam zawsze problem jak mam coś komuś kupić, a lubię ludziom prezenty robić :tak:

U nas piękna pogoda, więc lecę smażyć ten mój gruby tyłeczek na ogród:-p

Miłego dzionka Wam Wszystkim życzę Babeczki i Dzidzieczki :-)

Teraz tak mysle... ze my przeciez wtedy juz bedziemy u tesciow mieszkac:zawstydzona/y:Oni nie maja zwykłego piekarnika, maja cos tam czym ja sie nie umiem obsługiwac wiec pieczenie odpada i w ogole znajac zycie nie pozwola mi czegokolwiek zrobic, bo mam lezec:zawstydzona/y:heh... dupa!

Kacha
... P. uwielbia ksiazki czytac i myslałam o jakiejs własnie, spróbuje cos zagadac, moze mi powie jaka by go interesowała:-p

No i zajrzałam do szafy męża, teraz patrze, ze On nie ma zadnej ładnej bluzy sporotwej jakiejs na rozpinanie, same swetry... moze gdzies bym dostała jakąś tanszą:confused::sorry2:bede szukac!:-)

Karoli... masz racje:tak: tylko czy faceci mysla jak kobiety?!:zawstydzona/y:Nie chcialabym, zeby sie poczuł rozczarowany, itd...
a kolacje pewnie i tak zrobie choc nie wiem czy sie uda, bo pewnie małż tez cos bedzie miał w planach na wieczór ze wzgledu na rocznice (obym sie nie przejechała:-p)

mój M jest z tych co właśnie bardziej cenią pamięć kolacyjke itp.niż ja bym miała mu kupować co kolwiek:tak:dlatego ja nie pomoge co do zakupu bo poprostu tego nie robie bo M nie chce:sorry2:np.ostatnio filmik zrobiłam mu taki ze zdjęciami piosenkami i abrdzo mu sie to spodobało aż łezka poleciała to było na walentynki:tak:i bardzo ceni właśnie takie prezenciki ode mnie:tak:może twój M także będzie zadowolony coś co wymyślisz takiego od serduszka niż prezent bo jednak jak piszesz i tak z kasą jest krucho co sam o tym wie i wątpie żeby chciał abyś teraz wydawała pieniążki na prezenty;-)

Taki filmik zrobiłam dla M;-)

[video=youtube;usAvSUKBs_4]http://www.youtube.com/watch?v=usAvSUKBs_4&hl=pl[/video]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam :-) Nie wiem jak to możliwe, ale siedząc w domu nie mam czasu za często zaglądać do Was :-(
Dziś wielkie porządki- synek wywieziony do babci,a mój małżonek myje okna, sprząta a ja pierwszy raz w życiu się nie nadwyrężam :tak:Nie będę ryzykowała szczególnie przy tak nisko ułożonym łożysku. Zakaz lekarski to świętość :-) Choć przyznam, że patrząc na efekty wolałabym sama się za wszystko zabrać. Liczą się jednak chęci i to doceniam :tak:

Napisał Nikki.
Dziewczyny, pomódlcie się za zdrowie mojego syneczka, po 5 dniach walki z chorobą musiał iść do szpitala, skrajnie wyczerpany gorączką, nic nie jadł od 2 dni, leki nie pomagały, zapalenie dziąseł rozniosło się na cały organizm, leży w szpitalu pod kroplówkami, mój mąż jest z nim, bo ja już nie dawałam rady, brzuch bolał od noszenia go i do tego potworny stres....

Będzie dobrze!!!Trzymaj się kochana!!! Twój synuś jest pod opieką fachowców... na pewno pomogą!!!

Napisał Asiowo:
Dziewczyny... za 2 tygodnie małż ma urodzinki, w tym samym dniu mamy rocznice slubu... podpowiedzcie co ja mam mu za niespodzianke zrobic:confused: nie mam zielonego pojecia, tylko cos taniego bo u nas krucho z kaską... :dry::sorry2::confused::tak:

Przyjaciółka miała kiedyś podobny problem...powybierała z albumu wspólne zdjęcia, przeskanowała i przerobiła komputerowo w formacie A4, powpisywała wzniosłe cytaty i dała na ksero do wydrukowania... oprawiła w ramkę.Powstał śliczny obraz- pamiątka za ok. 15 zł. Efekt rewelacyjny jednak samodzielne wykonanie wymaga pewnej znajomości komputera.
Życzę powodzenia:-) na pewno coś wymyślisz!!!

anna_ajra ... udanej imprezki życzę!!! A co do wagi to zapewne żadna z Was mnie nie pobije. Siedze na l4 (nisko ułozone łożysko) i... jem :-(Ostatnio w ciągu dwóch tygodni przytyłam... 3 kg.I tak zdarzyło sie juz dwukrotnie. Jeżekli co dwa tygodnie waga będzie skakać o te 3 kilogramy to będe opływac we własnych kształtach:-) Horror!!! Ale pocieszam sie tym, że przy pierwszej ciązy było znacznie gorzej... Ale zrzucimy po porodzie mam nadzieję:-)

Do góry