reklama
sylwia100
Fanka BB :)
Ja juz zaliczyłam małą awanturke z chłopem
tzn to był raczej mój monolog
dobrze ,ze wyszedł bo bym go strzeliła
cały tydzień sie tylko wieczorami widujemy a on dzisiaj pojechał z chłopakami w pilke grac

jeszcze ja małemu nie pozwolilam na dwór wyjsc ,a on pozwolił i na dodatek sobie pojechał

ja rozumiem ,ze on cale dnie w robocie siedzi,ale w tym tygodniu prawie go nie widuje ,bo po pracy jezdził na działke swoje tipi upiekszać

P
patrysia*
Gość
Ja juz zaliczyłam małą awanturke z chłopemtzn to był raczej mój monolog
dobrze ,ze wyszedł bo bym go strzeliła
cały tydzień sie tylko wieczorami widujemy a on dzisiaj pojechał z chłopakami w pilke grac
jeszcze ja małemu nie pozwolilam na dwór wyjsc ,a on pozwolił i na dodatek sobie pojechał
ja rozumiem ,ze on cale dnie w robocie siedzi,ale w tym tygodniu prawie go nie widuje ,bo po pracy jezdził na działke swoje tipi upiekszać
![]()
no ja ci powiem ze rozumiem cie bo ja tak samo bym zaaregowala bo jednak skoro nie w tygodniu to chociaz w weekend no a pozatym niech nie mowi ze sobie niezrobiL rozrywki po pracy bo jak piszesz jeździł na działki i zajmował się swoim hobby

P
patrysia*
Gość
Witajcie dziewczyny!!!
Ratunku mam coraz gorsze przeziębienie co robić??:--
-(
Syrop z cebuli odpada, gardło mnie pali i ogólnie katarek i kaszelek suchy od wtorku![]()
ja powiem że sie nie mecze w ciąży z przeziębieniami bo moga się tylko pogarszać a to tez nie jest dobre dla dzieciaczków co lecze sie lekami homeopatycznymi to są dla kobiet w ciąży i wole to wziąść i raz dwa po kłopocie

ok ale co konkretnie bierzesz?ja powiem że sie nie mecze w ciąży z przeziębieniami bo moga się tylko pogarszać a to tez nie jest dobre dla dzieciaczków co lecze sie lekami homeopatycznymi to są dla kobiet w ciąży i wole to wziąść i raz dwa po kłopocie![]()
Witajcie dziewczyny!!!
-(
Syrop z cebuli odpada, gardło mnie pali i ogólnie katarek i kaszelek suchy od wtorku![]()
kup tantum verde w dropsie sobie na gardło można brać w ciąży

Ja właśnie robię zapiekankę warzywną z sosem beszamelowym miała byc mała porcja a wyszła ogromna ilość

sylwia100
Daj trocheeeeeeeee.Normalnie zaśliniłam laptopa:-)kup tantum verde w dropsie sobie na gardło można brać w ciążyna katar euphorbium polecam a na kaszel polecam drosetux
jakby co podpytaj w aptece niech coś polecą i zmykaj do lekarza żeby nic gorszego się z tego nie zrobiło
Ja właśnie robię zapiekankę warzywną z sosem beszamelowym miała byc mała porcja a wyszła ogromna ilośćdobrze że ma kto w domu jeść
![]()
ASIAX
Witajcie dziewczyny!!!
-(
Ja płuczę solą, syrop Hedelix i tantum verde ale do psikania, wczoraj było tragicznie a dzisiaj lepiej, a na katar kanapki z masłem i czosnkiem.
Życzę szybkiego zdrowienia:-)
reklama
Puściłam wczoraj dużego Lotka i jak zwykle wielka d***a. ;/;/;/;/
No kochane nawet nie zauważyłam a to juz dziś zaczynam piękne 23 tygodnie![]()
Ja tez puscilam nawet 3 zaklady i co?
I jestem na -6zl.
O jak fajnie chodzisz juz na szkole rodzenia:-) ja tez nad tym myślę ale nie wiedziałam że to już możnaW takim razie pozostaje mi już tylko wybór szkoły
a mnie dzisiaj strasznie głowa boli,pewnie przez t pogodę:-(
Dziękuje dziewczyny, to teraz już będę spokojna wiedząc że nie jestem z tym sama![]()
Pasibrzuch a ile płacisz za szkołę rodzenia? i jakie wrażenia masz po lekcjach??
Mnie ostatnio tez nieco glowa pobolewa, zwlaszcza wieczorami.
A co do szkoly rodzenia to jest polecana od 26tyg, ale ja tez zaczynam wczesniej, bo od przyszlej srody, juz sie nie moge doczekac
Oczywiscie szkola za 0zl, bo refundowana przez nfz.
Do szkoły spokojnie możesz już iść. my poszliśmy teraz, bo znamy siebie i nie będzie nam sie chciało, jak przyjdzie zima i o 16.00 będzie już ciemno :-) poza tym u mnie jeszcze przed teorią są ćwiczenia, one są już bezpłatne i można na nie chodzić do końca. A z tym akurat im wcześniej, tym lepiej - ćwiczymy partie mięśni, które pomoga nam przy porodzie.
Nio ja tez wyszlam z zalozenia, ze potem bedzie ciezej, zimniej, ciemniej i w ogole
Wiec sie zapisalam na kurs od polowy wrzesnia do poczatków listopada.
cześć dziewczyny ;-)
u mnie szaro i pewnie dziś będzie deszczowy dzień
Dorciaa zaszalej kup wózio taki jaki być chciała bo potem nie będziesz zadowolonaja się dziś ważyłam i nadal mam 900g na plusie
![]()
Rany zalamka jak roznie mozna przytyc, ja sie dzis wazylam i mam +6
Witajcie brzuchatki
A ja wczoraj wieczorem poczułam ruchy mojego szkrabaTroche mój maluszek długo mnie trzymał w niepewności, ale wkońcu się rozruszał. Narazie to takie bulgotanie, ale konktetne bulki
![]()
A podziałała na niego nie czekolada, bo po niej nic- zero ruchów, tylko marynowana papryczka peperoni do kolacji i maluch się po niej tak rozbrykał, aż miłochyba będzie lubiał ostre, jak tatuś;-)
A mi tak czas szybko leci, że nawet nie wiem kiedy przeleciała połowa ciązy. A odkąd siedze w domu to mam mniej czasu niż jak pracowałamnie wiem jak ja to robie
ale jestem chyba jakaś niezorganizowana?
Ale wtedy zakupy to praktycznie w czasie pracy robiłam, nie siedziałam przy necie, a obiady na zmiane gotowałam z mężem, a to już pól dnia mi zajmuje. Poza tym staram się co dzień zaliczyć dwu godzinny spacerek i czas leci
Agbar, oszczędzaj się i leniu****
Pasibrzuch zdawaj relacje ze szkoły rodzeniabo ja po przemyśleniu sprawy chyba wole wydać 200,00 na coś innego. Podawaj tematy jakie przerabialiście, a ja poczytam sobie na ten temat i poszukam informacji w necie
Mój mąż jest troche innego zdania, bo on do szkoły rodzenia to chciał mnie zapisać już w drugim miesiącu ciązy;-)
Poza tym mama mojej koleżanki jest położną, więc wrazie czego moge się jeszcze jej podpytać
![]()
Hehe, ja tez jestem na zwolnieniu i ciagle cos robie, nie wiem czy to kwestia organizacji, ale juz zapomnilam jak to bylo jak pracowalam, bo chyba mielam wiecej wolnego czasu niz teraz
A mi nic nie leci dalej..
Mi tez nic nie leci, a w dodatku mam koszmarnie suche i popekane brodawki
Tez sie zastanwiam czy te wagi dobrze dzialaja;-)
Moim skromnym zdaniem na tym etapie ciazy 900 gramow to chyba troche przymalo i chcac nie chcac powieszenie sie brzucha, biustu i to co Aga napisalas to juz jest przybytek kilogramkow.
Chyba, ze ktos stara sie dbac o linie w czasie ciazy![]()
Ale nie wiem, nie jestem ekspertem i moze jest tez taka mozliwosc, ze niektore kobiety przybieraja w ciagu ciazy tylko 3 kg.
O 3 to jeszcze nie slyszalam, najmniej to podobno 6kg i to juz jest minimum minima.I tak nie wiem jak ktos tak moze tylko tyle przytyc skoro ja mam w 6tym mies.juz tyle na plusie, a gdzie tu do 9tego.
Ja własnie stanełam na wadze... i mam dokładnie 2 kg na +;-)
Nie jem słodyczy w ogole, bo nie mogę i moim skromnym zdaniem dzieki temu tak nie tyje jak w 1 ciazyw 1 ciazy juz miałam chyba 8 kg wiecej na tym etapie
ale nic tylko lezałam i obżerałam sie snickersami
teraz dojrze, ze o wiele lepiej jem, 0 slodyczy to jeszcze gonie za córą... wiec ja mysle, ze dzieki temu mam narazie tylko 2 kg
![]()
Mysle ze nie ma reguly, ja przed ciaza jadlam duzo slodyczy, a teraz prawie tyle co nic. Staram sie nie jest po 19tej a i tak juz +6.
Wiecie co, ja chyba zgłupiałam do reszty. Poszłam do warzywniaka po jabłka, a wróciłam z siatą chyba z 10kg, bo mieli takie ładne owocea teraz kawka i do sprzątania :-)
Oj tyle to lepiej nie dzwigaj

ja nie dbam o linięciągle mnie ciągnie na słodkie ale mam zgagę:-(choć ostatnio zjadałam 2 tabliczki czekolady w 2 dni i zgagi zero :-);-) do tego pochłaniam orzeszki w czekoladzie i polewie cukrowej ale po tych zgaga się pojawia
jem normalne śniadano obiad nieraz 2 razy w ciągu dnia
do tego kolacja nieraz bardzo późno
i codziennie pochłaniam ostatnio litr maślanki z kawałkami czekolady ....
więc nie uważam że dbam o linię po prostu myślę że "troszkę" dodatkowych kg co mam sprzed ciąży idą tam gdzie muszą i z nich jest brana cała energia ;-)
zresztą ginekolog mi mówił że mam się pilnować z wagą ale myślę że jak dużo nie przybieram to nie muszę pewnie jakbym się pilnowała to nadal bym była na zero
Byłam na dworze na małym spacerkuwczoraj taki upał a dziś tak szaro i zimno że polar musiałam ubrać
niech się ta pogoda zdecyduje na konkret bo czuję że mnie coś bierze
![]()
Pozazdroscic!!!!!!!
Ja wlasnie sie oszczedzam zeby nie przytyc 30kg, a juz mam 6, a obiecalam sobie ze tyle to bedzie jak skoncze 6mies.
Taaa.... ja sobie, a organizm sobie.
Wkurzające jest to ze nie da sie w ogole na to wpłynąć.