reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
tak, z ostatniego usg miałam praktycznie tak samo, z różnicą 2 dni

opuszczam was na razie idę spać znowu się pocę mam już szczerze dość

Anusia gratuluje!!!!no to chyba mamy kolejna dziewczynke w styczniowkach;) heheh . 385g w 22tc?hmm to moja chyba jakas duza kobita rosnie bo w 21tc wazyla 480g;-) i lekarz stwierdzil ze to juz 22 tc ale tu akrat ja wiem lepiej;-)

wiesz rownowaga w przyrodzie musi byc moj synek wazyl 4,070 kg i mial 60cm wiec do malych nie nalezal to moze drugiie dzidzi bedzie male:-)

Jestem po usg!!!Dziewczyny czy ktoras z was tez ma polozenie miednicowe podłużne?????zastanawiam sie czy dzidzia sie jeszcze ułoży główkowo....malenstwo wazy 385gram termin mam na 17 stycznia:-) lekarka stwierdzila ze wydaje jej sie ze to dziewczynka ale nie jest 100%pewna...ale to juz cos;-)

gartuluje córci:-)

Ide zabrać się za obiadek ;-)

Serdecznie Wam wszystkim dziękuje za gratulacje:tak::-)
AGA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! Spoznione ale szczere!:-)
Evi gratuluje coreczki!!! Moje malutkie waza: jedna 325g a druga 310g. Wiec ida prawie rowno z Twoja narazie:tak:
Jestem po usg!!!Dziewczyny czy ktoras z was tez ma polozenie miednicowe podłużne?????zastanawiam sie czy dzidzia sie jeszcze ułoży główkowo....malenstwo wazy 385gram termin mam na 17 stycznia:-) lekarka stwierdzila ze wydaje jej sie ze to dziewczynka ale nie jest 100%pewna...ale to juz cos;-)
Anusia moje maleństwa sa ulozone jedna glowkowo druga miednicowo..to chyba moze sie zmieniac jeszcze wydaje mi sie..u mnie pani dr byla na 99% pewna ze sa dziewczynki ale ja jej i tak do konca nie wierze bo na zywklym usg zbyt wyraznie nie widac..i znajoma mi mowila ze jej po zwyklym powiedzieli ze corka, ona sie cieszyla jak nie wiem co, a zrobila 3D i wyskoczyl pisiorek!!!:-D:tak:
czy wasze dzieciaczki też ruszają się zwykle z jednej strony? Mój upodobał sobie prawą dolną część brzucha i tam najczęściej czuję i widzę ruchy maleństwa (tam powinien teraz mieć nóżki o ile się nie obrócił od czasu usg)
Ja tez czuje ostatnio ruchy w dolnej prawej czesci brzucha. I jak usg dr robila to caly czas tylko tam jezdzila i az mnie juz brzuch tam bolal..bo obie malutkie tam siedzialy i przeskakiwala z jednej na druga:tak: i dzisiaj tez czuje ruchy w tamty miejscu.:-)

Ostatnia edycja:
Beti na allegro znalazłam jest tego trochę:tak:
Czechow, chodziło mi o to, że mamy obie 20 tydzien i 4 dni:-D

Hej :)
ja tez mam psa i wielki problerm z sierścią, codzienne zamiatanie a po dwóch godzinach już sierść się wala po domu :( Możesz podesłać link od kogo kupiłaś furminator? Szczerze mówiąc nigdy o tym nie słyszałam, na tym forum rzeczywiście można się wiele nauczyć :)

Ja mam w domu Goldena, czy na jego sieść to tez działa?

Evi, Anusia gratuluję Córeczek :-)

U nas w domu też trzy psy i można codziennie odkurzać,a i tak wszędzie pełno sierści :tak:Ale co tam, mają te nasze łobuziaki wybaczone :-) Nie da się ukryć, że traktujemy ich jak ludzi :-)

Ale się dzisiaj z rana wkurzyłam,wszystko miałam na przenośnym twardym dysku i dzisiaj ten dysk siadł :wściekła/y: Nie wiem czy da się cokolwiek z niego ocalić, dobrze, że wczoraj coś mnie tknęło i zrzuciłam fotki Olisia na Picassę :tak:

Miłego dzionka Dziewczynki :-)

Serdecznie Wam wszystkim dziękuje za gratulacje:tak::-)
AGA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! Spoznione ale szczere!:-)
Evi gratuluje coreczki!!! Moje malutkie waza: jedna 325g a druga 310g. Wiec ida prawie rowno z Twoja narazie:tak:

Anusia moje maleństwa sa ulozone jedna glowkowo druga miednicowo..to chyba moze sie zmieniac jeszcze wydaje mi sie..u mnie pani dr byla na 99% pewna ze sa dziewczynki ale ja jej i tak do konca nie wierze bo na zywklym usg zbyt wyraznie nie widac..i znajoma mi mowila ze jej po zwyklym powiedzieli ze corka, ona sie cieszyla jak nie wiem co, a zrobila 3D i wyskoczyl pisiorek!!!:-D
Dziękuję bardzo za życzonka. :-)
U mnie podczas pierwszego usg w 17tc też dok powiedział że prawdopodobnie dziewczynka:tak::tak:, ale nie może powiedzieć na 100%. Nie chwaliłam się bo czekam cierpliwie na usg tu na 10 września,może się potwierdzi. Opis który mi dał doktorek mówi: płód pojedynczy w położeniu zmiennym, czynność serca prawidłowa, FHR 150/min. Łożysko w dnie i na ścianie tylnej, prawidłowo usadowione, zarysy kości czaszki i kręgosłupa prawidłowe, struktury wewnątrz czaszkowe prawidłowe. :-):-):-) Wydaje mi się że wszystko oki. Może nie zobaczę siusiaka w czwartek, fajnie by było mieć parkę;-);-) Ale z dwoma chłopakami też będzie fajnie.

reklama
Ja to nie wiem... Nigdy nie mogę dobrze zrobić kapusty zasmażanej zawsze wychodzi mi jakas ciapa bez smaku, a mąz tak lubi. Już próbowałam tyle razy i nigdy mi nie wyszła :(

Smaczny ten Twój obiad :-)

Mnie wzięło na bigos i krupnik :-) Choć powinnam leżeć jest to raczej nierealne.

Jutro ma USG 3 d ;-)
U mnie te krupnik:tak:
A czemu powinnaś leżeć?

leżenie w łóżku ma swoje plusy :-)co jakiś czas jak Tymek się budzi, to okrywam sobie brzuszek i patrzę co tam wyprawia :-D
czy wasze dzieciaczki też ruszają się zwykle z jednej strony? Mój upodobał sobie prawą dolną część brzucha i tam najczęściej czuję i widzę ruchy maleństwa (tam powinien teraz mieć nóżki o ile się nie obrócił od czasu usg)

A ja zjadłam "mieszakę wybuchową"... napisałam się naparu z miodem, cytryną i czosnkiem i mój organizm chyba mi sugeruje wizytę w kibelku:eek::eek:
Mój Miś też z jednej strony się rusz przeważnie:tak:
Zaprowadziłam małego do szkoły teraz obiadek i leżenie:-)
Ogólnie leń gigant:tak:
Czy wy tez macie taki apetyt?bo ja przerazona jestem normalnie,cały czas bym żarła,a pózniej sie boje lekarza na wage wchodzić:-)Co do sierści to już sieprzyzwyczaiłam ,ze zawsze gdzieś do ubrania sie przyczepi:tak:mam owczarka niemieckiego długowłosego:tak:

Do góry