reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Słoneczka rosną, czyli waga i inne wymiary szczęścia :)

Jeremi dziś się zważył i ma 6950 g .... na szczęście zwolnił tempo przyrostu wagi, bo wciąz lubi na rączki, a ja już mam muskuły jak jakiś Rambo :szok::laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
Elżbietka Filippo je po kąpieli (czyli tak ok 20) ok 210 ml mleczka i śpi do ok 6, tak więc nocne karmienia skończyły się jakiś miesiąc temu.
aniay wymiary urodzeniowe (3750, 57) czy odzwierciedlające jego przybieranie na wadze. Jeżeli chodzi o te ostatnie to musiałabym sobie przypomnieć jak przybierał, niestety nie znam wymiarów główki i klatki piersiowej bo moja dorka. rzadko sprawdza. Ale kg i cm powinnam pamiętać. Podać?

Dziś zważyłam Amelkę. Waży 7 kg, czyli przybrała w 2 tygodnie 0,5 kg. To chyba nieźle jak na samym cycusiu?

mój kręgosłup faktycznie w kosc dostaje ( to chyba też wpływ mojej pracy z przed ciąży, bo też się trochę nadźwigałam).
muszę pocwiczyc trochę, bo inaczej będzie nie bardzo.

Roch groch;-) teraz a w przyszłości Rochul grochul:-D

A dziwię się że Roch tak rośnie, bo przecież przede wszystkim jest cyc. Raz dziennie kilka łyżeczek kaszki i wieczorem kilka łyżeczek kaszki do butli ( nawet geste ttoto nie jest):confused:

Hmmmmmm nieststy po 2 dniach prób wreszcie udało się zebrać pożądaną ilość moczu, ale wynik jest taki że mała ma liczne bakterie w moczu i lekarka kazała dać Furagin i za tydzień zrobić powtórne badanie. Dlatego dziś zebrałam znowu mocz ale tym razem do kubeczka a nie woreczka i zaniosłam do innego laboratorium, tyle że płatnie. Wynik będzie w poniedziałek, mam nadzieję że te bakterie wzięły się z niewłaściwego zebrania siurków małej...

Dziewczyny zastanawiam się nad dobrą i niedrogą spacerówką. Czy ktoś mógłby coś doradzić???

wazzylam dzis mala na wadze lazienkowej. Okolo 5600 wazy czyli pol kilo w dwa tygodnie czyli ksiazkowy przyrost wagi, nadrabia wreszcie moja kruszynka

reklama
aniay ułatwianie to moja specjalność. jak to bylo z tymi wagami synia? chyba tak:
w dniu urodzin styczen: 3750, 57cm
luty: 4500, 60cm
marzec: 5600, 62cm
kwiecień: 6800, 68cm
kwiecien/maj 7600, 70cm
maj: 8100, 72cm
Pewnie niedokładnie ale tak to mniej więcej wyglądało. Długość Filipową to pamiętam lepiej bo ubranka tak szybko robiły się za male.

Do góry