reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Słoneczka rosną, czyli waga i inne wymiary szczęścia :)

Ja tez kupilam ta masc, ale u nas nie zadzialala :baffled: :eek: Robert mial plasterek 45 minut zalozony a i tak steknal jak mu pigula wbijala igle (zareagowal tak samo jak przy wczesniejszych szczepieniach bez tego zelu).
Jedna tubka jest niby na 2 razy u nas kosztuje 18,20.

Wiem, ze pytanie bylo do xmamuski, ale sie wcisnelam :-p

A co do skutecznosci to nie wiem, mi powiedziala ta co robila zastrzyk, ze niektore dzieci potrzebuja nawet 1,5h zeby to zaczelo dzialac. :baffled: Na ulotce pisze 1h, a w aptece powiedzieli mi, ze wystarczy 30minut, no i badz tu madra. :baffled:

reklama
Ja tez kupilam ta masc, ale u nas nie zadzialala :baffled: :eek: Robert mial plasterek 45 minut zalozony a i tak steknal jak mu pigula wbijala igle (zareagowal tak samo jak przy wczesniejszych szczepieniach bez tego zelu).
Jedna tubka jest niby na 2 razy u nas kosztuje 18,20.

Wiem, ze pytanie bylo do xmamuski, ale sie wcisnelam :-p

A co do skutecznosci to nie wiem, mi powiedziala ta co robila zastrzyk, ze niektore dzieci potrzebuja nawet 1,5h zeby to zaczelo dzialac. :baffled: Na ulotce pisze 1h, a w aptece powiedzieli mi, ze wystarczy 30minut, no i badz tu madra. :baffled:

Ja też gdzieś tyle dałam za tą maść:tak: jedna tubka i 2dwa plasterki:tak: Mi moja sąsiadka pielęgniarka -która szczepi moje dziewczynki w przychodni u mojego lekarza- powiedziała żeby posmarować grubo maścią na ok 2 godzinki przed szczepieniem:tak: tak też zrobimy:tak: a jaki będzie rezultat to się dopiero okarze bo na szczepienie idziemy dziś na 13.

Marta cale szczescie tym razem nie plakala to znaczy juz miala zaczac ale pielegniarka odwrocila jej uwage maskotka;-)

A zapomnialam napisac,ze mierzy 61cm, glowa 41cm, klatka tez 41-klata jak u pirata;-)
A waga 5700 wydaje mi sie wystarczajaca jak na nia;-)wcale bym nie chciala,zeby wazyla 7kg:-p;-)bo od wagi poczatkowej i tak duzo przybrala tyle tylko,ze od ostatniego wazenia dosc malo.Ale jest zywa, usmiechnieta i zdrowa a najwodoczniej woli spac niz jesc;-)

Jupi super maść pomogła Julcia nawet nie zapłakała jak miała szczepienie w nóżkę:no: w rączkę stękła ale na tym się skończyło :tak::-) Od dziś na każde kolejne szczepienie będziemy stosować cudowną maść :tak:
Mój maluch waży 6 kilo i ma 64 cm długości
:-)

Następne szczepienie 21 czerwca

A MY CALKIEM JUZ WYZDROWIELISMY :-) PRZEPEDZILISMY CHOROBE W CHOLERE:-D NO I JUTRO IDZIEMY NA KONTROLE I BEDZIEMY WIEDZIEC ILE WAZYMY TO SIE OD RAZU POCHWALIMY:tak: :-p

WITAJCIE MAMUŚKIdługo nie zaglądałam na forum, ale tak to jest, jak potrzeba porady to wiadomo gdzie szukać.Amelka ma już 4 m-ce i 10 dni. Waży 6500g, lekarz mówi, że ma chłopięcy przyrost masy ciała (waga urodzeniowa 2250g). Martwi mnie jej mała główka, która ma tylko 39 cm w obwodzie. Pediatra mówi, że jest ok, ale ja jestem niespokojna. Czy któraś z Waszych córek ma tak małą główkę?Zaczynam już chyba bzikować i wyszukiwać chorób[img=http://img158.imageshack.us/img158/6255/dsc04399pz6.jpg]

Moje słoneczko waży 7300g ma 4 miesiące i 7 dni jestem z niego bardzo dumna.Nie martwie sie że tyle waży moj doktor z uczelni powiedział że ta waga dla chłopca w jego wieku jest idealna. On jest poprostu słodki

reklama
WITAJCIE MAMUŚKIdługo nie zaglądałam na forum, ale tak to jest, jak potrzeba porady to wiadomo gdzie szukać.Amelka ma już 4 m-ce i 10 dni. Waży 6500g, lekarz mówi, że ma chłopięcy przyrost masy ciała (waga urodzeniowa 2250g). Martwi mnie jej mała główka, która ma tylko 39 cm w obwodzie. Pediatra mówi, że jest ok, ale ja jestem niespokojna. Czy któraś z Waszych córek ma tak małą główkę?Zaczynam już chyba bzikować i wyszukiwać chorób[img=http://img158.imageshack.us/img158/6255/dsc04399pz6.jpg]

skoro lekarze mowia ze jest oki, to oki :-) niepokoic raczej powinna zbyt duza glowa :-( srenio glowaka dziecka rosnie centymetr na miesiac, jaka glowke mala miala jak sie urodzila?

aha z ta cenzura u dzidzi to jeszcze rozumiem, ale na buzi? to Ty jestes na tym zdjeciu? czemu sie cenzurujesz?

Do góry