reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Słoneczka rosną, czyli waga i inne wymiary szczęścia :)

Witajcie!!
Dopiero dzisiaj odkryłam forum styczniowych Mamuś i jestem babyboomową nowicjuszką. Mój synek Filipek urodził się 3 stycznia 2007. W piątek byliśmy na szczepieniu i okazało się, że Filipcio waży 7600 i ma 70cm.:-)

reklama
w piątek Roch był ważony. Waży 8140g :szok: :-)
mierzy 67 cm:tak:

ale pięnie utuczyłaś chłopaka:-D :laugh2: ;-)

Witajcie!!
Dopiero dzisiaj odkryłam forum styczniowych Mamuś i jestem babyboomową nowicjuszką. Mój synek Filipek urodził się 3 stycznia 2007. W piątek byliśmy na szczepieniu i okazało się, że Filipcio waży 7600 i ma 70cm.:-)

witaj Mamo Filipka :-) duży chłopak z niego :-). mój Filip urodzony 13 stycznia. ma już 71 cm :-)

wow:szok: to ta moja Laura to chyba nie dozywiona bo wazy cos ponad 5kg,w piatek idziemy na badania to sie dokladnie dowiemy

Mamusiu Elżbietko!
Oglądałam zdjęcia Twojego synia - fajne te nasze Filipki. :tak:A blog jest super. Ja też chciałabym zamieścić zdjęcia mojego małego i wykresy które zamieszczacie przy swoich postach. Tylko nie wiem jak.:-(

maja nbic sie nie martw, ja nie wiem ile waży Zuzka..
ale w sumie bede sie cieszyc jak nie bedzie wazyła 7 kg :-) wg mnie to troche sporo jak na niespełna cztero miesięcznego bejbika..
no ale jak rosną jak na drożdzach to co zrobić... :-)

fogia witaj na forum... gdzieś tu jest wątek o tym jak wstawiać suwaczekl, poszperaj trochę, wkleiłabym link ale nie mam mocy szukać..

p.s wróćilam do gdanska po 7 tygodniach i wysprzatałam całe mieszkanie. Jestem dętka.

My byliśmy 2 maja na kontroli i szczepieniu. Wituś waży 6560 gram i ma 67 cm. Szczepionkę przyjął z małym płaczem, ale zaraz mu przeszło. Bolało go chyba jak piguła wstrzykiwała płyn.

No tak...a Martusia przybrala za malo od ostaniego szczepienia 600 gram, wazy teraz 5700.Nikt mi nic nie mowil,moze dlatego,ze byl inny lekarz a ten drugi zawsze zwraca uwage na to ile dziecko przybiera.Natalka wazyla 6500 jak miala tyle mscy;-)ale nie o to mi chodzi,zeby Marta tez byla taka duza bo Natalka to byl paczek:-D ;-)tylko,zeby przybierala choc to minimum jakie powinna.
co znalazlam na ten temat;-)
54. Ile powinno przybierać na wadze dziecko karmione piersią?

Wg WHO dzieci karmione piersią w pierwszym półroczu powinny przybierać minimum ok. 450-500 gram miesięcznie. Górna granica nie jest określona, ponieważ w przypadku karmienia naturalnego nie ma obaw o powstanie nadmiernej ilości tkanki tłuszczowej. W drugim półroczu te przyrosty mogą być jeszcze mniejsze.

Hm...tylko od ostat[nie0pgp szczeypieinioaa m,inel\o \7 ty
g

reklama
Do góry