reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2024

Dziewczyny, skoro 29.06 mam prenatalne to powinnam wcześniej sobie zrobić pappe na własną rękę, żeby mieć wynik już na usg?
Nie dopytałam o to, zresztą kto inny będzie robił usg i nie mam nawet jak zapytać.
U mnie też kto inny będzie robił usg prenatalne i dziś dzwoniłam zapytać o pappa, powiedzieli ze na miejscu mi zrobią razem. Najlepiej zadzwoń tam gdzie robisz usg i dopytaj

reklama
To ja też melduję, że wszystko w porządku :) Serduszko bije, dzidzi ruchliwe jest bardzo. Wg USG 8+2, wg OM 8+3, więc wszystko w normie. Dostałam Luteinę dopochwowo - macie z nią jakieś doświadczenia?

Kolejna wizyta 5.07, a prenatalne 18.07 :)
Ja biorę luteinę 100, 2x dziennie. Rano o 6:00 i o 18:00. Bez jakiś problemów.

Ogólnie z tym pobraniem na pappę to jest różnie - jedni chcą tego samego dnia, inni innego. Ogólnie z tego co zrozumiałam to obecnie uznaje się, że to nie ma znaczenia kiedy się pobierze

Dziewczyny czy Wam też chce się tak spać? No kolejny dzień przychodzę z pracy koło 16/17/18 i normalnie 20/21 już mnie tak ścina, że poszłabym spać i przespała do rana 😫

Najgorsze i najlepsze są w tym wszystkim moje cukry, które mierze- wczoraj koło 18 zjadłam sajgonki bo miałam taaaaaką ochotę, że bym za nie zabiła 😂 i nie powinnam mieć przerwy między ostatnim jedzeniem a porannym więcej niż 9h bo rośnie cukier.. Oczywiście nażarłam się sajgonkami i co - i poszłam spać wstałam dziś o 7 i cukier 86 😳 Po normalnym 6tym posiłku zjedzonym o czasie mam większy cukier 🤷🏻‍♀️

reklama
Hej Wam! Jestem po wizycie. Fasolka się ruszała, aż miło było patrzeć. Ma prawie 3cm. Wszystko ok. Fikq girkami. Mąż zawsze jest ze mną i dzisiaj widziałam, że się wzruszył 😅. Następna wizytę mam 12.07. i w tym tygodniu między 10. a 14 mam się umówić na prenatalne. Wszystko w sumie ok. Dał mi tylko skierowanie na posiew moczu dla świętego spokoju bo coś mu tam w zwykłym nie pasowało do końca.
Wciąż śpię, mdli mnie i nie mam ochoty na nic. Także czytam jak mogę, z pisaniem się poprawię.

Do góry