reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2024

Dziewczyny mam do was pytanie.. jakie stosujecie witaminy z kwasem foliowym? Wlasnie dzisiaj wzięłam ostatnia tabletkę femibion 0 i zastanawiam sie co dalej brać 🤔

reklama
Dzień dobry Wszystkim,

witam się nieśmiało, bo jeszcze wizyta u lekarza przede mną, trochę ją odwlekam, bo już jestem po kliku przejściach.Trochę Was podglądam od tygodnia.

Mam 36 lat i poniższą historię:

Styczeń 2018 - poronienie (nawet nie wiedziałam, że byłam w ciąży, ale okres trwał 2 tygodnie i gdy skonsultowałam się z ginem okazało się, że organizm się próbuje oczyszczać, ale coś słabo idzie i dostałam skierowanie na łyżeczkowanie)

Lipiec 2019 - narodziny córki, po zagrożonej ciąży 🥰

Kwiecień 2022 - poronienie zatrzymane w 8 tygodniu, ponowne skierowanie na łyżeczkowanie

21.05.23 - słaba druga kreska na teście ciążowym

25.05 23 - mocniejsza druga kreska na teście ciążowym

29.05.23 (dzisiaj) beta HCG: 3084, na wynik progesteronu jeszcze czekam

Wizyta u lekarza zaplanowana na piątek 02.06.
Termin porodu z miesiączki 25.01

Dziewczyny mam do was pytanie.. jakie stosujecie witaminy z kwasem foliowym? Wlasnie dzisiaj wzięłam ostatnia tabletkę femibion 0 i zastanawiam sie co dalej brać 🤔

Już pisałam, że pueria UNO na podstawie Pana Tabelki

Dzień dobry Wszystkim,

witam się nieśmiało, bo jeszcze wizyta u lekarza przede mną, trochę ją odwlekam, bo już jestem po kliku przejściach.Trochę Was podglądam od tygodnia.

Mam 36 lat i poniższą historię:

Styczeń 2018 - poronienie (nawet nie wiedziałam, że byłam w ciąży, ale okres trwał 2 tygodnie i gdy skonsultowałam się z ginem okazało się, że organizm się próbuje oczyszczać, ale coś słabo idzie i dostałam skierowanie na łyżeczkowanie)

Lipiec 2019 - narodziny córki, po zagrożonej ciąży 🥰

Kwiecień 2022 - poronienie zatrzymane w 8 tygodniu, ponowne skierowanie na łyżeczkowanie

21.05.23 - słaba druga kreska na teście ciążowym

25.05 23 - mocniejsza druga kreska na teście ciążowym

29.05.23 (dzisiaj) beta HCG: 3084, na wynik progesteronu jeszcze czekam

Wizyta u lekarza zaplanowana na piątek 02.06.
Termin porodu z miesiączki 25.01

Witaj! Trzymamy kciuki, żeby było dobrze :)

Ja biorę Pueria Uno, poleciła mi to farmaceutka, kiedy 2 tygodnie temu poszłam po 7 test ciążowy, bo na 6 pierwszych miałam ledwo widoczną drugą kreskę, ale chciałam takiej grubej, pewnej 😅 i później na wizycie Pani ginekolog powiedziała, że są dobre, więc zostaje przy nich

ja też biorę Puerię Uno, wcześniej brałam Pregnę, ale ona ma chyba za mało wit. D
Wit D mają tyle samo. Zawartoscia kwasów omega 3 na pewno się różnia (pueria ma więcej a w pregnie plus nie ma też choliny, która ponoć pomaga przy wchłanianiu kwasów dha)

Dzięki przekonalyscie mnie kupuje Puerie Uno 😬
Przyszły wyniki dzis i Beta rośnie 3450 5+2🥰 przyrost 120,9 % od ostatniej (320 w 23.05)nie mam żadnych objawów ciazy czuje sie świetnie 😬 gdyby nie ten półpasiec który tez przechodze bardzo Ok :) uspokoiłam sie tym wynikiem 🥰

reklama
Do góry