reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2024

reklama
ile dni jesteś przed @ ,że już ci krecha wyszła ? Gratulacje 😍
ja bylam 10 dni przed @ 😂 jak pierwszy bladzioszek sie pokazal.
Dzisiaj 25 DC. Test z soboty wygladal jak w zalaczniku.

1 Beta 11 maj: 6,7 mIU
2 Beta 13 maj: 36,2 mIU
Progesteron 13 maj: 15,2 ng
Przyrost dobry :)

Załączniki

• 397c186f-0fb9-45da-8b99-d01d7263b550.jpeg
    397c186f-0fb9-45da-8b99-d01d7263b550.jpeg
    106,1 KB · Wyświetleń: 92
  • cad042c0-e847-4272-b6ba-82a1c183e620.jpeg
    cad042c0-e847-4272-b6ba-82a1c183e620.jpeg
    56,8 KB · Wyświetleń: 88
Ostatnia edycja:
Dziewczyny tylko proszę nie zjedzcie mnie.. Jestem teraz w 4+3 tc wizyta 30.05 i będę 6+5 chociaż teraz mam tak ciężki okres w pracy do tego dochodzą dolegliwości takie jak ospałość, jestem ciagle głodna dosłownie co 30 min max godzinę muszę coś zjeść, rano ciężko mi się zwlec z łóżka bo spać a z kolei wieczorem o 20/21 już bym się położyła spać - prace mam w godzinach (9-17, 14-22) .. W pracy wiem, że nie dostosują mi stanowiska bo była taka rozmowa gdy styczniu powiedziałam, ze jestem w ciąży. Usłyszałam, że jak dostanę zaświadczenie to mam iść na zwolnienie. Dodatkowo to praca w handlu jestem kierownikiem sklepu i cały obowiązek dosłownie wszystko spoczywa na mnie, kartony z dostawami okrutnie ciężkie.. Myślicie, że jeśli umówię się w 5tc, ale nie będzie jeszcze akcji serca to dostanę zwolnienie?
Bardzo bym chciała pracować, ale nie w takich warunkach- jeśli dostałabym stanowisko dostosowane do mojego stanu.. a niestety wiem jakie są realia.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny tylko proszę nie zjedzcie mnie.. Jestem teraz w 4+3 tc wizyta 30.05 i będę 6+4 chociaż teraz mam tak ciężki okres w pracy do tego dochodzą dolegliwości takie jak ospałość, jestem ciagle głodna dosłownie co 30 min max godzinę muszę coś zjeść, rano ciężko mi się zwlec z łóżka bo spać a z kolei wieczorem o 20/21 już bym się położyła spać - prace mam w godzinach (9-17, 14-22) .. W pracy wiem, że nie dostosują mi stanowiska bo była taka rozmowa gdy styczniu powiedziałam, ze jestem w ciąży. Usłyszałam, że jak dostanę zaświadczenie to mam iść na zwolnienie. Dodatkowo to praca w handlu jestem kierownikiem sklepu i cały obowiązek dosłownie wszystko spoczywa na mnie, kartony z dostawami okrutnie ciężkie.. Myślicie, że jeśli umówię się w 5tc, ale nie będzie jeszcze akcji serca to dostanę zwolnienie?
Bardzo bym chciała pracować, ale nie w takich warunkach- jeśli dostałabym stanowisko dostosowane do mojego stanu.. a niestety wiem jakie są realia.
Nie mam takiego doświadczenia w braniu L4, ale na Twoim miejscu nie zastanawiała się i próbowała a jeśli nie u gin to u rodzinnego na tydzień?

Dziewczyny tylko proszę nie zjedzcie mnie.. Jestem teraz w 4+3 tc wizyta 30.05 i będę 6+4 chociaż teraz mam tak ciężki okres w pracy do tego dochodzą dolegliwości takie jak ospałość, jestem ciagle głodna dosłownie co 30 min max godzinę muszę coś zjeść, rano ciężko mi się zwlec z łóżka bo spać a z kolei wieczorem o 20/21 już bym się położyła spać - prace mam w godzinach (9-17, 14-22) .. W pracy wiem, że nie dostosują mi stanowiska bo była taka rozmowa gdy styczniu powiedziałam, ze jestem w ciąży. Usłyszałam, że jak dostanę zaświadczenie to mam iść na zwolnienie. Dodatkowo to praca w handlu jestem kierownikiem sklepu i cały obowiązek dosłownie wszystko spoczywa na mnie, kartony z dostawami okrutnie ciężkie.. Myślicie, że jeśli umówię się w 5tc, ale nie będzie jeszcze akcji serca to dostanę zwolnienie?
jak ja byłam na wizycie tydzień temu 4+5 i w poprzedniej ciąży, którą niestety straciłam 5+4 to zarówno jeden lekarz jak i drugi od razu pytali czym się zajmuje i czy nie potrzebuje zwolnienia.
Myśle, że nie powinnaś mieć z tym problemu ;)

przede wszystkim pracodwaca jest zobligowany USTAWĄ do ochrony Ciebie i Twojego nienarodzonego dziecka. Więc jeśli on tego nie zrobi, to możesz iść do PIP. Uważam, ze w Twojej sytuacji (dzwiganie, stres itd) powinnaś pójść na L4 do końca ciąży, jest 100% płatne. Oczywiście, że dostaniesz. Możesz iść od razu na zwolnienie.

Wszystko zależy od lekarza. Trzeba pamiętać, że na kontrolę narażona jest nie tylko ciężarna, ale też i lekarz. Z założenia zwolnienie jest na chorobę więc jeżeli będziesz miała jakieś niepokojące objawy to tak naprawdę nawet internista może Ci dać L4 - ale musisz się zliczyć z tym, że przed pojawieniem się serca i założeniem karty ciąży będzie to 80% a nie 100%

reklama
przede wszystkim pracodwaca jest zobligowany USTAWĄ do ochrony Ciebie i Twojego nienarodzonego dziecka. Więc jeśli on tego nie zrobi, to możesz iść do PIP. Uważam, ze w Twojej sytuacji (dzwiganie, stres itd) powinnaś pójść na L4 do końca ciąży, jest 100% płatne. Oczywiście, że dostaniesz. Możesz iść od razu na zwolnienie.
Znam swoje prawa jak najbardziej! Naczytałam się o nich w poprzedniej ciąży- jeśli nie jest w stanie zapewnić mi stanowiska to muszę dostać zwolnienie z wykonywania obowiązków z zachowaniem wynagrodzenia, ale szczerze ta ciąża jest dla mnie bardzo ważna i nie chce teraz jeszcze latać do PIPu i się szarpać z firmą. Myślałam właśnie o l4.. Wiem, że to nie jest super rozwiązanie, ale na dany moment tylko to mi przychodzi do głowy..

Do góry